سران اتحادیه عرب درباره ایران چه گفتند؟
دبیرکل اتحادیه عرب در بیست و هفتمین نشست مقدماتی وزرای خارجه این اتحادیه در موریتانی تاکید کرد: تحقق امنیت و ثبات در منطقه خاورمیانه در گروه حل مساله فلسطین است.
احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب در نشست مقدماتی وزرای خارجه این اتحادیه در موریتانی اظهار داشت: مساله فلسطین مسالهای محوری برای کشورهای عربی است و این موضوع در دستور کار کشورهای عربی در اولویت قرار دارد.
ابوالغیط افزود: چالشها و تهدیداتی که کشورهای منطقه با آن مواجه هستند، هرچه هم که باشد، اشغال اراضی فلسطینی تهدید اساسی برای امنیت ملی کشورهای عربی محسوب میشود.
وی با اشاره به عدم موفقیت طرحها و اقدامات کنونی برای حل مساله فلسطین و پایان دادن به اختلافات دو طرف اسرائیلی و فلسطینی ادامه داد: تحقق امنیت و ثبات در خاورمیانه به حل مساله فلسطین براساس قطعنامههای شورای امنیت و اصول توافق شده از جمله طرح صلح عربی و پایبندی به نتایج نشست سران کشورهای عربی در بیروت بستگی دارد.
دبیرکل اتحادیه عرب در ادامه دستیابی به راه حلی که هر دو طرف را راضی کند و به برپایی کشور مستقل فلسطین با پایتختی قدس شرقی و براساس مرزهای سال ۱۹۶۷ منجر شود را خواستار شد.
وی با اشاره به اینکه طرح فرانسه برای فلسطین فرصتی مناسب برای تصحیح این مسیر و پایان دادن به اشغالگری در منطقه است، ابراز امیدوار ی کرد تلاشهای اخیر مصر مسیر مهمی را در حل مسله فلسطین بگشاید.
ابوالغیط به وجود تهدیدات مستقیمی که برای امنیت منطقهای کشورهای عربی ناشی از بحران سوریه، عراق، یمن و لیبی وجود دارد اشاره کرد.
اسکلوا ولد احمد، وزیر خارجه موریتانی نیز در این نشست اظهار داشت: نشست سران کشورهای عربی در حالی برگزار میشود که منطقه در شرایط ویژهای قرار دارد. این نشست نقطه آغاز فعالیت مشترک کشورهای عربی برای مقابله با بحرانها و در راس آنها مبارزه با خشونت و گسترش استفاده از سلاح است.
ولد احمد افزود: مساله فلسطین همچنان در صدر مسائل کشورهای عربی است و ما برای دستیابی به راه حلی برای این مساله تلاش میکنیم.
وزیر خارجه موریتانی افزود: تحکیم پایههای جهان عرب نیازمند همکاری و هماهنگی میان مسئولان این کشورهاست و ما خواستار تقویت همکاریها با جمعیتهای منطقهای و بین المللی هستیم.
از سوی دیگر، احمد عفیفی، سخنگوی دبیرکل اتحادیه عرب در کنفرانس مطبوعاتی که در پایان نشست مذکور در نواکشوت برگزار شد تاکید کرد: کشورهای عربی درباره موضعگیری خود نسبت به آنچه "دخالت" ایران در امور داخلی کشورهای عربی خوانده میشود و نفوذ ترکیه در شمال عراق با یکدیگر اختلاف نظر دارند.
این اختلاف به پیش نویس قانونهایی مربوط میشود که یکی از آنها درباره مخالفت با "دخالت" ایران در کشورهای عربی و دومی درباره نفوذ نظامی ترکیه در شمال عراق است.
عفیفی افزود: شورای وزرای اتحادیه عرب تصمیم دارد این دو پیش نویس را در نشست بعدی که روز دوشنبه برگزار میشود بررسی کند.
از مهمترین موضوعاتی که در نشست سران اتحادیه عرب مطرح خواهد شد درگیریها در سوریه عراق و یمن و تشکیل یک نیروی دفاعی مشترک برای کشورهای عربی و نیز بررسی آخرین تحولات در طرح فرانسه برای از سرگیری مذاکرات میان دو طرف فلسطینی و اسرائیلی است.
نظر کاربران
شماعربهاشصت ساله هیچ غلطی نتونستیدبکنید
به نطر من این کشورهای عربی وقتی شکمشان پرشود ازاین مرخرفیات میگویند .. 1اولا اسراییل آنها رانمیگذارد به همین راحتی آب بخورند چنان فتنه انداخته که هیچ گاه اینها دور هم جمع نمی شوندوبازار خوبی برای امریکا وهم پیماننش درست میکند وخودش درحال جاسوسی وغارتاست 2 کشور ابران باید این کار رابکند دست از ابن کشورهای عربی بردارد چون اگر تا آرنج دیت بکنی توی عسل وبذارید توی دهن عرب دست ایران راگاز میگیرند. عربها یکی می خواهند که اولا به انها بدهید تابخورند وبه فکر زیر ... .
به به اقایون عرب کشورهای حوزه خلیج همیشه فارس ,,از اربابان و شوهرانتون اجازه گرفتید که دارید حرف میزنید ,,بابا خدایش خجالت نمیکشید شکم گنده های بی مصرف