مردان چاق زودتر می میرند
چاقی برای مردان نسبت به زنان نزدیک به سه برابر مرگبارتر است. در یک مطالعه روی حدود چهار میلیون نفر مرد و زن، مشاهده شد که خطر مرگ قبل از سن ۷۰ سالگی برای مردان ۱۹درصد و برای زنان با وزن نرمال ۱۱ درصد بود.
چاقی بعد از استعمال دخانیات در امریکا دومین علت مرگ زودرس است و چنانچه بتوان ۱۰ درصد از وزن را کم کرد یک زن میتواند ۱۰درصد از خطر مرگ زودرس قبل از سن ۷۰سالگی را کم کند. این در حالی است که این درصد در مردان ۲۰ است و در واقع از دست دادن ۱۰ درصد از وزن میزان ۲۰ درصد خطر مرگ قبل از سن ۷۰ سالگی را در مردان میکاهد. اما اینکه چرا مردان چاق در معرض خطر بیشتری برای مرگ زودرس هستند امری واضح است. اگرچه تحقیقات هنوز علت دقیق این موضوع را اعلام نکرده است اما مشاهدات قبلی نشان داد مردان چاق در معرض خطر بیشتری برای مقاومت به انسولین، کبد چرب و دیابت هستند در حالی که این خطر در زنان کمتر است. در حقیقت پژوهشگران نیازمند بررسیهای بیشتری برای پیداکردن ارتباط چاقی و مرگ و میر هستند و اینکه بفهمند چگونه افزایش یا کاهش وزن بر مرگ و میر اثرگذار است.
آگاهی از شاخص توده بدنی برای هر فرد ضروری است. شاخص توده بدنی (BMI) مهمترین فاکتور در تعیین وزن نرمال، اضافه وزن یا چاقی در نظر گرفته میشود. شاخص توده بدنی با تقسیم وزن (به کیلوگرم) بر توان دوم قد (به متر) به دست میآید. شاخص توده بدنی کمتر از ۵/۱۸، نشان دهنده کم وزنی غیرطبیعی است اما اگر عدد به دست آمده بین ۵/۱۸ تا ۹/۲۴ باشد، یعنی وزن فرد طبیعی است. عدد بزرگتر و مساوی ۲۵، نشان دهنده اضافه وزن است. عدد ۳۰ به بالا نشان دهنده چاقی است، که به ترتیب به چاقی درجه یک (بین ۳۰ تا ۹/۳۴)، چاقی درجه دو (بین ۳۵ تا ۹/۳۹) و چاقی درجه سه (۴۰ به بالا) تقسیمبندی میشود.
در حقیقت اجتناب از چاقی هم برای زنان و هم برای مردان مفید است و فعالیت فیزیکی احتمال مرگ و میر را کاهش میدهد. در تحقیقی جدید پژوهشگران تمام اطلاعات سه و نیم میلیون نفر با سن ۲۰ تا ۹۰ سال را جمعآوری کردند. این اطلاعات از بیش از ۱۸۹ مطالعه قبلی در اروپا، امریکای شمالی و دیگر نقاط جهان جمع شده بود. در این مطالعات مشخص شد حتی افراد با اضافه وزن خیلی پایین نیز در معرض خطر مرگ زودرس هستند. سازمان بهداشت جهانی تخمین زده است حدود ۳/۱بیلیون فرد مسن دارای اضافه وزن هستند و ۶۰۰ میلیون ازچاقی رنج میبرند. این درحالی است که چاقی با بیماریهای قلبی، سکته، دیابت و سرطان مرتبط شناخته شده اس
ارسال نظر