۳۵۵۲۰۵
۵۰۰۸
۵۰۰۸
پ

روابط چین و تایوان قطع شد

چین برای اولین بار و به طور رسمی تایید کرد که پس از لغو مراودات سیاسی با انجمن ارتباطی تایوان، روابط سه گانه (اقتصادی، فرهنگی و سیاسی) خود را نیز با این جزیره قطع کرده است.

خبرگزاری ایرنا: چین برای اولین بار و به طور رسمی تایید کرد که پس از لغو مراودات سیاسی با انجمن ارتباطی تایوان، روابط سه گانه (اقتصادی، فرهنگی و سیاسی) خود را نیز با این جزیره قطع کرده است.

این نخستین بار در طول یک دهه گذشته است که مناسبات سه گانه دو کشور در این عرصه ها متوقف می شود.

چین اوایل تیر ماه نیز اعلام کرده بود که مراودات سیاسی خود را با انجمن ارتباطی تایوان (بنیاد مناسبات دو سوی تنگه تایوان در دولت تایوان) به دلیل آنکه حاضر به قبول «اصل یک چین» نشده، قطع کرده و اینک این قطع روابط شامل سایر بخش ها اعم از فرهنگی و اقتصادی هم شده است.
موضوع قطع روابط چین و تایوان در زمینه های مختلف توسط «جانگ جیجون» رئیس اداره امور تایوان در دولت چین در جریان کنفرانس صلح در پکن که از دیروز یکشنبه آغاز به کار کرده، مطرح شد و وی گفت که اقدامات مقام های تایوان در منطقه مشکل ساز شده است.

وی نسبت به تحرکات رئیس حکومت تایوان و تلاش او برای توقف ارتباطات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هشدار داد و گفت: متاسفانه این مناسبات به دلیل اقدامات وی متوقف شده است.
خبرگزاری شین هوا از قول وی آ ورده است که تعلیق این مناسبات به این معناست که متغیرهای نامعلومی در تنگه تایوان شکل گرفته و مخاطرات افزایش یافته است.
خبرگزاری چین می نویسد که ساختارهای مقرر دو سوی تنگه تایوان از جمله ادارات امور تایوان و چین در دو طرف تنگه روابطشان قطع شده است.

پیشتر و پس از سال ها دیپلماسی و گفت وگو، دو سوی تنگه تایوان توانسته بودند ارتباطات سه گانه (سیاسی، فرهنگی و اقتصادی) را از سر گیرند اما در پی بالا گرفتن تلاش های استقلال طلبانه در تایوان بعد از روی کار آمدن «تسای اینگ ون» در این منطقه، چین تهدید کرد اگر رئیس جمهور جدید این جزیره حمایت خود را از مضمون «چین واحد» اعلام نکند، روابط خود را با تایوان قطع می کند.

روابط چین و تایوان از سال 2008 میلادی زمانیکه «مایینگ جئو» از حزب «کومینتانگ» تایوان (ناسیونالیست) قدرت را در دست گرفت، بهبود یافت و دو طرف چندین توافقنامه اقتصادی امضا کردند اما با روی کار آمدن «تسای» روابط دو طرف هر روز تیره تر شد.

این زن تایوانی که از دی ماه سال گذشته رئیس حکومت تایوان شد از اعضای حزب دمکراتیک ترقیخواه است که بر اساس اساسنامه اش می کوشد تا تایوان را از خاک چین جدا کند.
او حتی با پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری تایوان، حاضر به پذیرش اصل «یک چین» نشد و در مراسم تحلیف خود در بیستم می امسال نیز در این باره اظهار نظر نکرد.

«جانگ جیجون» رئیس اداره امور تایوان در دولت چین همچنین در سخنان خود از تمامی کشورهای جهان خواست پایبندی خود را به اصل چین واحد حفظ کنند.

حزب پیشرو یا توسعه دمکراتیک که «تسای» عضو آن است، روابط نزدیکی با آمریکا دارد و چین نگران است که این ارتباطات، تلاش های پکن را برای نزدیک شدن به وحدت با تایوان بی نتیجه و خنثی کند.

تایوان و چین در پایان جنگ داخلی سال ۱۹۴۹ میلادی از یکدیگر جدا شدند، اما پکن این جزیره را بخشی از خاک کشور چین می داند و مایل است که در تایوان بعد از پیوستن به سرزمین مادری، نیز الگوی یک کشور و دو نظام را همچون هنگ کنگ و جزیره ماکائو پیاده کند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج