ستاره شناسان به تازگی اطلاعاتی از کشف یک سیارهی کوتوله که بعد از مدار سیارهی نپتون قرار دارد، منتشر کردهاند.
zoomit.ir - مهدی زارع: ستاره شناسان به تازگی اطلاعاتی از کشف یک سیارهی کوتوله که بعد از مدار سیارهی نپتون قرار دارد، منتشر کردهاند. این سیاره که در مداری بعد از مدار نپتون به دور خورشید میچرخد، در فاصلهای حدود ۱۲۰ برابر نسبت به فاصلهی زمین تا این ستاره قرار دارد و حدود ۷۰۰ سال طول میکشد تا یک دور کامل به دور خورشید بچرخد.
یک تیم بینالمللی از ستاره شناسان، به تازگی اطلاعاتی از اکتشافات اخیر خود دربارهی یافتن سیارههای جدید در منظومهی شمسی منتشر کردهاند. این گروه از ستاره شناسان، اعلام کردهاند که به تازگی یک سیاره ی کوتوله را در مداری بعد از مدار نپتون کشف کردهاند که به دور خورشید میچرخد. این سیارهی جدید در حال حاضر 2015RR245 نام دارد. قطر این سیارهی کوتوله، ۷۰۰ کیلومتر است و مدار گردش آن در فاصلهای حدود ۱۲۰ برابر فاصلهی زمین تا خورشید، این سیاره را به دور خورشید میگرداند.
ستاره شناسان تا کنون سیارههای کوتولهی زیادی در داخل کمربند کویپر Kuiper belt کشف کردهاند. کمربند کویپر منطقهای بعد از مدار نپتون است که اجرام آسمانی زیادی در آن قرار دارند. RR45 به خاطر ابعاد و مدار خاصش، مورد توجه ستاره شناسان قرار گرفته و در بین ۵۰۰ جرم آسمانی که تا کنون طی برنامهای با نام Outer Solar System Origins Survey یا OSSOS کشف شدهاند، بزرگترین است.
میشل بنیستر (Michele Bannister)، محققی از دانشگاه ویکتوریای بریتیش کلمبیا است است که در مورد این منطقهی فضایی بعد از مدار نپتون میگوید: "این فضای یخی که بعد از سیارهی نپتون قرار دارد، اطلاعات کاملی در مورد نحوهی تشکیل سیارهها و فاصله گرفتن آنها از خورشید در اختیار ما قرار میدهد. اما تقریبا تمامی این سیارههای یخی، در ابعاد کوچک هستند. به همین دلیل کشف یک سیاره با این ابعاد و شرایط، بسیار جالب و هیجان انگیز است."
RR245 به خاطر مدار بزرگی که دارد، ۷۰۰ سال طول میکشد تا یک دور به دور خورشید بچرخد و محققان بر این عقیدهاند که در حال حاضر این سیاره در نزدیکترین فاصلهی ممکن نسبت به خورشید قرار دارد. و تا سال ۲۰۹۶ به فاصلهی ۵ میلیارد کیلومتری از خورشید میرسد. این فاصله پس از سالها پیمودن مسیر در فاصلهی ۱۲ میلیارد کیلومتری خورشید به دست آمده است و محققان معتقدند هنوز مراحل زیادی برای کشف حرکت دقیق این سیاره باقی مانده است.
ستاره شناسان معتقدند قبل از شکل گیری سیارههای بزرگ منظومهی شمسی و قرار گفتن آنها در مکانهای فعلی، تعداد زیادی از این سیارههای کوتوله وجود داشتهاند که به تدریج از خورشید دور شدهاند. تاکنون سیارههای کوتولهی زیادی مانندCeres، Pluto Haumea Makemake، و Eris در فضای بعد از مدار نپتون کشف شدهاند.
سیارهی کوتولهی اخیر اولین بار در ماه فوریه توسط JJ Kavelaars کشف شد. کاوالیرز در زمان بررسی یافتههای OSSOS که در ماه سپتامبر جمعآوری شده بودند این سیاره را کشف کرد.
برت گلدمن (Brett Gladman) یکی از محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا در مورد برنامهی OSSOS میگوید: "این برنامهی تحقیقاتی برای کشف تاریخ منظومهی شمسی اجرا شد و ما بسیار خوشحال هستیم که در خلال این برنامهی تحقیقاتی توانستهایم یک سیارهی کوتوله در منطقهای بعد از سیارهی نپتون کشف کنیم."
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر