۳۵۳۹۱۸
۵۰۱۶
۵۰۱۶
پ

تعقیب جهت دلار

دلار که ۲ هفته پیش کاهش ۱ درصدی را تجربه کرده بود، هفته گذشته راه صعود را در پیش گرفت. روز پنج‌شنبه، شاخص ارزی با ۱۳ تومان افزایش به قیمت ۳ هزار و ۵۱۵ تومان رسید تا میزان رشد هفتگی این ارز به ۸ دهم درصد برسد.

روزنامه دنیای اقتصاد: دلار که ۲ هفته پیش کاهش ۱ درصدی را تجربه کرده بود، هفته گذشته راه صعود را در پیش گرفت. روز پنج‌شنبه، شاخص ارزی با ۱۳ تومان افزایش به قیمت ۳ هزار و ۵۱۵ تومان رسید تا میزان رشد هفتگی این ارز به ۸ دهم درصد برسد.

با وجود این رشد، معامله‌گران ارزی نسبت به آینده دلار دیدگاه‌های متفاوتی دارند. در حالی که برخی اعتقاد دارند قیمت دلار در آینده کاهشی خواهد بود، دو دسته غالب دیگر در بازار حضور دارند که برخی اعتقاد به افزایش قیمت دلار و شماری دیگر باور به ثبات نسبی قیمت دارند.

روز پنج‌شنبه، برخلاف افزایش قیمت دلار، سکه تمام بهار آزادی در مسیر کاهشی قرار گرفت و با ۳ هزار تومان کاهش به قیمت یک میلیون و ۹۴ هزار تومان رسید. افت اونس در بازارهای جهانی و ورود آن به محدوده هزار و ۳۲۰ دلار مهم‌ترین عاملی بود که فلز گرانبهای داخلی را کاهشی کرد. با افت روز پنج‌شنبه، میزان کاهش هفتگی سکه به ۵ دهم درصد رسید.

پیش‌بینی‌های متفاوت

برگشت دلار به کانال ۳ هزار و ۵۰۰ تومان زمینه ساز این شده که انتظارات متفاوتی در بازار ارز شکل بگیرد. در این وضعیت، مقاومت دلار در مرز ۳ هزار و ۵۰۰ تومان و ماندگاری آن در این کانال موجب شده برخی معامله‌گران به این باور برسند که این ارز از لحاظ فنی قوی شده است. در کنار وجه فنی، این دسته از معامله‌گران اعتقاد دارند که برخی شرکت‌های تجاری از ابتدای سال در انتظار بهبود بیشتر روابط بانکی بوده‌اند؛ در نتیجه، با ورود تقاضای این دسته، قیمت توان رشد بیشتری را خواهد داشت. همچنین در سال جاری، مصوباتی تصویب شد که براساس آن برخی از کالاها دیگر مشمول دریافت ارز مبادله‌ای نخواهند شد. خروج تقاضا برای تهیه ارز از مرکز مبادلات ارزی و ورود آن به بازار آزاد یکی دیگر از نشانه‌های افزایشی است.

با وجود این، مقابل این دسته، گروهی در بازار وجود دارند که اعتقاد دارند، بازارساز در سال ۹۵، به‌طور کامل توانسته است بازار را مدیریت کند و در صورتی که سمت تقاضا با تغییری مواجه شود، بازارساز با عرضه مناسب به آن پاسخ خواهد داد، عاملی که باعث خواهد شد، قیمت افزایش خاصی را تجربه نکند. این گروه بیشتر به تثبیت قیمت در دامنه‌ای محدود باور دارند. در حال حاضر این دو دیدگاه در بازار غالب است، ولی در کنار آنها، بازیگران دیگری نیز وجود دارند که معتقدند قیمت دلار در سطح ۳هزار و ۵۰۰ تومان ماندگار نخواهد بود و به کانال ۳ هزار و ۴۰۰ تومان بازخواهد گشت. این دسته کسانی هستند که گمان می‌کنند بازارساز تمایلی ندارد که دلار در کانال ۳ هزار و ۵۰۰ تومان قرار بگیرد. این دسته در کنار این باور دارند که با تقویت روابط بانکی، قیمت دلار پایین تر خواهد آمد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج