سیستان و بلوچستان به حالت آماده باش درآمد؛ گرد و غبار نفس ۱۳۵۳ نفر را بُرید!
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل گفت: یکهزار و ۳۵۳ نفر در سیستان به دلیل مشکلات تنفسی ناشی از توفان و گرد و خاک حاکم بر منطقه راهی مراکز درمانی شدند.
علی اکبر نصیری اظهار داشت: این افراد به دلیل مشکلات تنفسی و قلبی از شب گذشته تا صبح امروز به مراکز درمانی زیر پوشش این دانشگاه مراجعه کردند.
این مسئول خاطرنشان کرد: هزار و ۳۲۳ نفر از مراجعه کنندگان به مراکز درمانی سیستان به دلیل شدت کم مشکلات تنفسی به صورت سرپایی درمان و مرخص شدند.
وی ادامه داد: همچنین ۳۰ نفر از مراجعه کنندگان به دلیل مشکلات تنفسی حاد در مراکز درمانی بستری شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل خاطر نشان کرد: تمامی مراکز بهداشتی و درمانی منطقه سیستان از زمان بروز توفان گرد و خاک در منطقه در حال آماده باش کامل هستند تا به بیماران نیازمند خدمات مطلوب ارائه دهند.
استان سیستان و بلوچستان در حوزه بهداشت و درمان به سه بخش تقسیم شده که شهرستانهای شمالی شامل زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل و شهرستانهای زاهدان، میرجاوه، خاش، سراوان، سیب و سوران، مهرستان، چابهار و کنارک زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و شهرستانهای ایرانشهر، سرباز، نیکشهر، دلگان، فنوج و قصرقند زیر پوشش دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر قرار دارد.
کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز گفت: وزش باد همراه با گرد و غبار میزان غلظت ذرات معلق در هوای منطقه سیستان (زابل، هیرمند، زهک، نیمروز و هامون) را در شبانه روز گذشته به ۶۰ برابر حدمجاز و ۲۲ برابر حد بحرانی رساند.
علی ملاشاهی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا حد مجاز و استاندارد ذرات معلق در هوا را ۱۵۰ میکرو گرم بر متر مکعب عنوان کرد و اظهار داشت: غلظت ذرات معلق در هوای منطقه سیستان در این مدت به ۹ هزار و ۲۶۳ میکرو گرم بر متر مکعب گزارش شد.
وی سرعت وزش باد در سیستان را در این مدت ۹۴ کیلومتر بر ساعت ذکر کرد و افزود: این وضعیت تا اوایل هفته آینده در منطقه تداوم دارد به طوری که سرعت وزش باد به حدود ۱۰۵ کیلومتر بر ساعت نیز می رسد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: ادارات و سازمان های دولتی منطقه سیستان به علت وزش باد و بروز پدیده ی گرد و غبار و آلودگی هوا تا ۶۰ برابر حد استاندارد امروز /پنجشنبه/ نیز تعطیل شد.
ادارات سیستان دیروز نیز تعطیل بود.
بادهای موسمی ۱۲۰ روزه از زمان شکل گیری سیستان در شمال استان با این منطقه همزاد بوده و هر سال با آغاز آن در اوایل تابستان مردم منطقه شاهد گرد و غبار و آلودگی هوا بعضا تا چند برابر حد استاندارد نیز هستند.
سیستان با پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز در شمال سیستان و بلوچستان واقع شده است.
نظر کاربران
ول کنند اونجارو جای زندگی نیست تخمین زدن خشکسالی چند سال دیگه ایران رو میگیره وای به حال سیستان و جاهای خشک تر
میدونید چرا سیستان به این روز افتاده.چون افغانستان به وسیله ی سده کجکی آب رو رویه سیستان و هامون بسته و انبار غله ایران برایه همین به این روز افتاده
پاسخ ها
واقعاچقدبد/چه بی انصاف
یعنی زورمون حتی به افغانی هم نمیرسه .... واقعا چه بد ؟!!!!
اقای بی نام تواین 20سال خشکسالی 180هزارمردم مهاجرت کردن اززابل وفقط شاغل وکاسب فعلازابل هستندب امیدروزهای ک باطرح منطقه ازادتجاری مردم دوباره ب خونه هاشون برگردن توزابل