واعظ آشتیانی: اصولگرایان سهمخواهی نکنند
روزنامه اعتماد نوشت؛ یک چهره سیاسی اصولگرا میگوید برای موفقیت مجموعه اصولگرایی تشکلها باید از سهمخواهی پرهیز کنند و یک استراتژی کلان را تعریف کرده و همه یکدل آن را دنبال کنند.
بخشهایی از گفتگو با امیررضا واعظ آشتیانی را در ادامه بخوانید؛
استراتژي و راهبردهاي اصولگرايان براي انتخابات رياستجمهوري ٩٦ چه خواهد بود؟
تجربه انتخابات مجلس دهم براي اصولگرايان تجربه بسيار مفيدي بوده است و اين جريان از اين تجربه ميتواند بهخوبي استفاده كند. در دو انتخابات رياستجمهوري دوازدهم و شوراهاي اسلامي شهر و روستا با درس گرفتن از اين تجربيات ميتوان گامهاي موثري برداشت. اگر از اين تجربيات بهخوبي بهره بگيرند. استراتژي اصولگرايان به لحاظ چگونگي ورود به انتخابات منطقيتر از گذشته خواهد بود و با يك هدفگذاري تعريف شده به انتخابات ورود خواهند كرد.
چگونه جناح راست ميتواند به وحدت برسد؟
براي رسيدن به وحدت كه يكي از عوامل مهم در پيروزي هر يك از جريانهاي سياسي در انتخابات است، مولفههاي زيادي را ميتوان نام برد. وحدت در كلام، وحدت در نگاه سياسي و گفتمان و وحدت در تبعيت از موضوعات تشكيلاتي همه براي انسجام در يك جناح لازم است. براي موفقيت مجموعه اصولگرايي تشكلها بايد از سهمخواهي پرهيز كنند و يك استراتژي كلان را تعريف كرده و همه يكدل آن را دنبال كنند. اينگونه نباشد كه گروهي در مجموعه اصولگرايي فكر كند كه همهچيز را خود بايد تدوين و تعريف كند و هر آنچه مورد توافق با اين گروه نيست را نپذيرفته و نظر خودش را تحميل كند. البته اجتنابناپذير خواهد بود كه برخي گروهها ساز مخالف بزنند يا نگاه متفاوت داشته باشند. هم در مجموعه اصولگرايان تجربه وجود دارد و هم در مجموعه اصلاحطلبان. هرچه وحدت و انسجام پررنگتر باشد ضريب موفقيت بيشتر خواهد شد. اصولگرايان بايد با دقت گزينههاي موجود براي معرفي در انتخابات سال ٩٦ را بررسي كنند.
چقدر احتمال ميدهيد اصولگرايان از روحاني در انتخابات ٩٦ حمايت كنند؟
در مورد حمايت يا عدم حمايت اصولگرايان از آقاي روحاني هنوز تصميمي گرفته نشده است. تا الان آقاي روحاني نشان داده كه در زمينه سياست خارجي، سياست داخلي، اقتصاد و خصوصا مسائل فرهنگي نتوانسته موفق عمل كند. از موضوع برجام و مذاكرات گرفته تا مسائل اقتصادي در كشور و حتي معضلات فرهنگي دولت يازدهم چندان موفق نبوده است. اينكه بنا به مصالحي اصولگرايان از آقاي روحاني بخواهند حمايت كنند، قابل پيشبيني نيست.
يعني حمايت از آقاي روحاني منتفي است؟
شايد طيفي از اصولگرايان به سمت حمايت از آقاي روحاني بروند ولي آنچه امروز از اردوگاه اصولگرايي برداشت ميشود اين است كه از عملكرد دولت آقاي روحاني نارضايتي وجود دارد.
حمايت يا عدم حمايت از آقاي روحاني ممكن است شكافي در جريان اصولگرايي ايجاد كند؟
امكان دارد كه تضارب افكاري در مورد برخي افراد در جريان اصولگرايي در مورد حمايت يا عدم حمايت از روحاني وجود داشته باشد. شايد در بين برخي افراد اثرگذار در مجموعه اصولگرايي كساني باشند كه ميل به حمايت از آقاي روحاني بنا به مصالحي در انتخابات ٩٦ داشته باشند. بههرحال هر كنش و واكنشي اثرات خودش را دارد و نميتواند بيتاثير باشد.
ارسال نظر