«کنجکاوی» از خواب بیدار شد!
کاوشگر "کنجکاوی" پس از آن که خود را در دوم ژوئیه به دلیل نقص نرم افزاری به حالت استندبای در آورده بود مجددا بر روی مریخ شروع به کار کرد.
به گزارش اسپیس، با وجود اینکه پشتیبانی فنی برای این مریخ نورد نزدیک به ۶۰ میلیون مایل دورتر از آن بود، دانشمندان ناسا در مورد این موضوع خیلی نگران نبودند.
آنها بر این باور بودند که علت نقص بوجود آمده عدم تطابق نرم افزار در یک حالت برای انتقال داده های تصویر بود .با این حال، وسایل دیگری برای انتقال داده های تصاویر موجود بود، بنابراین این تیم مریخ نورد را در نهم ژوئیه راه اندازی کردند و برای جلوگیری از تکرار آن مشکل، دیگر این کاوشگر را در حالت سابق قرار ندادند.
کنجکاوی قبلا نیز بارها به "حالت ایمن" رفته بود که همگی به سال ۲۰۱۳ بر میگردد. با این حال اشکالات قبلی جدی تر بودند و ناسا ناچار به بازگرداندن سیستم های نرم افزاری خود از یک نسخه پشتیبان شد.
ماموریت این کاوشگر به تازگی به مدت دو سال تمدید شد تا به ربات اجازه اکتشافات دیگری مانند آب را نیز بدهد.
این کاوشگر پیچیدهترین کاوشگری است که سازمان فضایی آمریکا، ناسا، به سیاره سرخ فرستاده است.
این خودروی شش چرخه که ۲.۹ متر طول و ارتفاعی به اندازه قد یک انسان معمولی و ۹۰۰ کیلوگرم وزن دارد، میتواند بر روی سطح سیاره حرکت کند که حدود چند ده متر در روز است و از موانعی تا ارتفاع ۷۵ سانتیمتر بالا رود و دارای یک باتری پلوتونیوم است که به آن اجازه میدهد تا بیش از ده سال به حرکت ادامه دهد.
این وسیله که مجهز به انواع تجهیزات علمی است، میتواند از خاک نمونه برداری کند و سنگها را سوراخ کند. یک بازوی رباتیک، نمونهها را برای آنالیز ترکیب شیمیایی به آزمایشگاه درون وسیله منتقل میکند.
ماموریت کنجکاوی ممکن است باز هم تمدید شود.
نظر کاربران
بشر همیشه مدیون دانشمندان بوده و هست از هر نژاد و ملیتی.درود بر پیشگامان عصر فضا
مگه دانشمندی هم برامو مونده خدا حفظشون کنه