۳۵۳۱۳۵
۱ نظر
۵۰۱۳
۱ نظر
۵۰۱۳
پ

کشف بزرگترین محموله هروئین در گمرک

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر از کشف بزرگ‌ترین محموله هروئین در طول سال‌های گذشته توسط گمرک کشور خبر داد.

خبرگزاری ایسنا: سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر از کشف بزرگ‌ترین محموله هروئین در طول سال‌های گذشته توسط گمرک کشور خبر داد.

پرویز افشار در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن اعلام این خبر گفت: یک دستگاه کامیون متعلق به شرکت حمل و نقل بین‌المللی قرقیزستانی با راننده‌ای ترک تبار به سمت ایران حرکت کرده بود. این کامیون پس از عبور از ارومیه به سمت مرزهای شرقی حرکت کرده و در گمرک درگز در استان خراسان رضوی متوقف شده است. بازرسی‌های گمرک متوجه مشکوک بودن این کامیون شدند و پس از بررسی بیشتر متوجه شدند که بین قسمت راننده و بار محفظه‌ای سربی ایجاد شده و ۵۲۵ بسته یک کیلویی هروئین در آن جاساز شده بود.

وی افزود: کامیون کشف شده قصد حرکت به سمت مرزهای قزاقستان را داشت و راننده آن نیز به مامور گمرک ایران پیشنهاد رشوه داده است.

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر هشدار داد: با باز شدن فضای تجاری ایران بعضی از شرکت‌های بین‌المللی و رانندگان خاطی احساس کردند که می‌توانند از این شرایط برای قاچاق موادمخدر استفاده کنند اما ایران به شدت با این موضوع برخورد خواهد کرد.

افشار با اشاره به مجهز بودن گمرکات کشور به سیستم‌های کنترل کم سابقه و پیشرفته، اظهار کرد: نباید این ذهنیت وجود داشته باشد که برخی می‌توانند از این شرایط سوء استفاده کنند.

رشد ۳۰ درصدی کشف تریاک در سه ماهه اول امسال

وی در ادامه در خصوص گزارش معاونت مقابله با عرضه ستاد مبارزه با موادمخدر درباره کشفیات سه ماهه اول سال جاری توضیح داد و گفت: کشفیات تریاک در سه ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد رشد داشته است. ماموران گمرک توانستند ۱۴۵ هزار و ۹۰۴ کیلوگرم تریاک کشف کنند. همچنین طی این مدت ۲۳ هزار و ۵۲۱ کیلوگرم نیز حشیش کشف شد که نشان دهنده کاهش ۲۳ درصدی آن نسبت به سه ماهه اول سال ۹۴ است.

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: کشف هروئین نیز رشدی ۱۹ درصدی داشته است. ماده مخدر مرفین نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل با کشف دو هزار و ۳۸۷ کیلوگرم، ۱۸۸ درصد رشد داشته است.

به گفته افشار، کشف ۴۲۴ کیلوگرم شیشه در سه ماهه اول سال ۹۵ خبر از کاهش ۴۰ درصدی آن می‌دهد. به این ترتیب کشف تریاک، هروئین و مرفین رشد پیدا کرده و کشف شیشه و حشیش کاهش یافته است. همچنین کشف سایر موادمخدر نیز شش درصد افزایش داشته است.

وی گفت: سهم تریاک در کشفیات سه ماهه نخست امسال ۸۱ درصد، حشیش سه درصد، هروئین ۲.۷ درصد، مرفین ۱.۳ درصد، شیشه ۲ دهم درصد و سایر موارد نیز ۱.۳ درصد بوده است. سهم نیروی انتظامی در میان سایر دستگاه‌ها در خصوص کشف موادمخدر نیز بالاتر بوده است.

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر در خصوص اقدامات مقابله‌ای این ستاد در بهار سال ۹۵ نیز گفت: در سه ماهه نخست سال ۹۵، ۷۰۱ فقره عملیات و در مدت مشابه آن در سال ۹۵، ۶۶۹ مورد عملیات صورت گرفته است که نشان دهنده کاهش ۵ درصدی آن و همچنین هدفمندی عملیات‌ها و تمرکز بر باندهای بزرگ است.

افشار افزود: طی این مدت ۷۳۹ باند موادمخدر متلاشی و ۳۰ مورد کارگاه تولید شیشه منحدم شد. این رقم در سال ۹۴، ۵۱ مورد اعلام شده است.

به گفته سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر، علت این کاهش کنترل زیرساخت‌های تولید شیشه بوده و گزارشات رسیده نشان می‌دهد که شیشه از سایر کشورهای همسایه وارد می‌شود و تولید آن در کشور کمرنگ شده است.

افزایش ۱۸ درصدی خودروهای توقیفی توسط ستاد مبارزه با موادمخدر

افشار در ادامه ضمن اشاره به رشد ۱۸ درصدی توقیف خودروهای حامل موادمخدر، میزان آن را در سه ماهه نخست امسال پنج هزار و ۱۸۳ مورد اعلام کرد و گفت: پاکسازی مناطق آلوده با تاکید بر معتادان متجاهر نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است. در کنار آن معتادان متجاهر ساماندهی و به مراکز ماده ۱۵ و ۱۶ جهت درمان فرستاده شده‌اند.

وی در خصوص شاخص‌های مبارزه با موادمخدر در بهار سال جاری نیز گفت: آموزش مهارت‌های زندگی، فرزندپروری و پیشگیری از سوء مصرف مواد به خانواده‌های در معرض خطر جزو اولویت‌های ما قرار گرفته است به این ترتیب هفت هزار و ۳۸۶ نفر در محیط‌های کاری، یک میلیون و ۱۷ هزار و ۷۵۸ نفر در محیط‌های آموزشی و همچنین ۳۱۳ هزار نفر در محیط شهری و روستایی تحت پوشش این آموزش‌ها قرار گرفته‌اند.

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: شش هزار و ۵۸۰ نفر از افراد پذیرش شده در مراکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب نیز تحت پوشش این آموزش‌ها قرار گرفته‌اند.

به گفته افشار، اجرای برنامه‌های رادیو و تلویزیونی در حوزه مبارزه با موادمخدر نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی ۱۰۷ درصدی و فعالیت‌های مطبوعاتی نیز با ۱۶۴ مورد رشدی ۱۶۸ درصدی داشته‌اند.

اجرای طرح آموزش معلمان، مشاوران و دانش آموزان در استان‌های پرخطر

وی از اجرای یک طرح آموزشی به طور همزمان برای دانش‌آموزان، معلمین و مشاورین مقطع دوم متوسطه در استان‌های پرخطر خبر داد و گفت: این طرح سال گذشته در استان قم اجرا شد. امسال نیز به چند استان پرخطر و سال آینده به تمام استان‌های کشور گسترش می‌یابد.

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر همچنین یکی دیگر از برنامه‌های در دست اجرای این ستاد را تهیه یک برنامه آموزشی برای معلمین تمام مقاطع تحصیلی عنوان کرد و گفت: یکی از مشکلات جدی ما بالا نبودن میزان پوشش آموزشی حوزه موادمخدر در جامعه دانش آموزی است که با این برنامه و همکاری آموزش و پرورش محقق می‌شود.

افشار افزود: طبق این برنامه همه معلمان با هر تخصص این دوره آموزشی را می‌گذرانند. وزارت آموزش و پرورش نیز قول داده که حدود ۷۰ درصد مدارس تحت پوشش این برنامه قرار بگیرند.

وی در ادامه به برنامه آموزش کارکنان در محیط‌های اداری، کارگری، صنعتی و نظامی اشاره کرد و گفت: این سه محیط اهمیت زیادی در خصوص ارائه آموزش‌های پیشگیری دارند. در سال ۹۴ به ۳۰ هزار نفر از پرسنل پایور، وظیفه و همچنین خانواده‌های آنها آموزشهای لازم در این زمینه ارائه شد. سایر بخش‌ها نیز در قالب آموزش مربیان و تربیت کادر متخصص تا سطوح عملیاتی پیش خواهیم رفت.

تشکیل اولیه جلسه کمیته تخصصی کاهش تقاضا با حضور مدیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر

به گفته سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر، توجه به مناطق حاشیه‌نشین و روستایی، استفاده از ظرفیت روحانیون، ناشران، هنرمندان و خبرنگاران، استفاده از ظرفیت کانون‌های دانشجویی، ایجاد مراکز پژوهشی، توجه به گروه‌های مرجع به عنوان سفیر، فعال کردن NGOها، توجه بیشتر به دروازه‌های ورود به اعتیاد مثل دخانیات، تشکیل گروه‌های رصد و ... از جمله مصوبات جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر با حضور دبیرکل ستاد بوده است.

وی در ادامه گفت: ‌با تاکید وزیر کشور دستگاه‌های فعال در زمینه کاهش تقاضا باید در استان‌های هدف بیشترین تمرکز را داشته باشند و چهار استان کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و آذربایجان غربی همچنان در برنامه‌های پیشگیرانه در اولویت ما قرار دارند. موضوع نشاط اجتماعی نیز به عنوان یک تکلیف به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد.

ورود تشکل‌ها و کانون‌های دانش‌آموزی و دانشجویی به حوزه پیشگیری از اعتیاد

افشار یکی از مصوبات جلسه مشترک کمیته پیشگیری و فرهنگی ستاد مبارزه با موادمخدر و دبیرکل این ستاد را ورود تشکل‌ها و کانون‌های دانش‌آموزی و دانشجویی به عنوان همیاران سلامت و پیشگیری عنوان کرد و گفت: طرح جامع توانمندسازی دانش‌آموزان با رویکرد پیشگیری از اعتیاد در دست اقدام است. ۲۳ هزار و ۸۵۴ دانش آموز از مقطع دوم متوسطه، ۱۴ هزار و ۷۴۰ نفر از اولیای دانش آموزان و ۳۰۰۰ معلم تحت پوشش آموزش‌های پیشگیرانه قرار گرفتند و آزمون‌های لازم برای بررسی میزان اثربخشی این آموزش‌ها نیز انجام شده است.

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر از یک برنامه مشترک دیگر با وزارت آموزش و پرورش خبر داد و گفت: در این برنامه قرار است به تقویت بنیان خانواده و تولید محتوای آموزشی مبتنی بر آموزش‌های اسلامی و ایرانی برای والدین نوجوانان ۱۰ تا ۱۴ سال بپردازیم و زمینه اجرای آن نیز در اوایل سال تحصیلی آینده فراهم می‌شود.

وی به جلسه مشترک ستاد مبارزه با موادمخدر و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز اشاره کرد و گفت: در این نشست اجرای تبصره ۲ ماده ۱۵ نهایی و قرار شد که توجه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به این موضوع بیشتر شود. همچنین برای پوشش بیمه‌ای معتادین نیز ۳۳۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شد.

افشار همچنین به برنامه مشترک با وزارت رفاه در خصوص توانمندسازی مناطق ویژه اقتصادی نیز اشاره کرد و افزود: ضرورت توجه ویژه به محیط‌های کاری، استفاده از ظرفیت‌های این وزارتخانه برای توسعه درمان‌ها و داروهای مورد استفاده و همچنین افزایش ظرفیت اورژانس اجتماعی در این حوزه و توجه بیشتر به زنان و کودکان معتاد از جمله موارد مطرح شده در نشست مشترک ستاد مبارزه با موادمخدر و وزیر تعاون بود.

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر همچنین از سرمایه‌گذاری مشترک ستاد مبارزه با موادمخدر و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در صندوق مهر امید برای افزایش فرصت‌های شغلی معتادان بهبود یافته خبر داد.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر درباره جلسه کمیته درمان که با حضور وزرای بهداشت، تعاون و دستگاه‌های ذیربط در امر درمان اعتیاد، گفت: در این جلسه مشکلات درمان و کنترل داروهای اعتیاد، توسعه مراکز درمانی و عدم ساماندهی آن و همچنین معطلی بازنگری مراکز ماده ۱۵ و تعیین تکلیف مراکز ماده ۱۶ طی روزهای آینده بررسی می‌شود.

توسعه خط ملی مشاوره اعتیاد در سال ۹۵

افشار از برنامه ستاد مبارزه با موادمخدر برای توسعه خط ملی مشاوره اعتیاد خبر داد و گفت: در فروردین ماه امسال ۲۹ هزار و ۶۶۸ نفر و در اردیبهشت ماه ۳۲۱۴ نفر با این خط تماس گرفتند که حدود ۹۸ درصد از این تماس‌ها پاسخ موفقی داشتند.

وی افزود: از میان تماس گیرندگان ۸۳ درصد از آنها در فروردین ماه و ۸۰ درصد در اردیبهشت ماه زن بودند که نشان دهنده دغدغه جدی آنها نسبت به این موضوع است. همچنین ۲۱ درصد از تماس گیرندگان در ماه فروردین و ۲۳.۸ درصد در اردیبهشت ماه از میان مصرف‌کنندگان موادمخدر بودند.

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: طبق آمارهای اعلام شده ۳۸.۵ درصد از تماس‌گیرندگان با خط ملی مشاوره اعتیاد مادران و ۳۱.۴ را همسران افراد معتاد در اردیبهشت ماه تشکیل می‌دهند. این موضوع نشان دهنده این است که جنس زن به عنوان ستون و اساس خانواده به موضوع اعتیاد حساس است.

به گفته افشار، در فروردین و اردیبهشت ماه بیشترین سوالات مطرح شده در تماس با خط ملی مشاوره اعتیاد در خصوص شیشه، تریاک و هروئین بوده است.

وی با اشاره به برخی اخبار در خصوص ناکارآمدی مراکز درمان اعتیاد و تبدیل شدن آنها به مرکز فروش متادون، اظهار کرد: تا زمانی که سازوکار ملی برای کنترل داروی آگونیست از مبداء تا مقصد وجود نداشته باشد انتقاد از یک گروه خاص جفا است. ما باید سیستم‌های کنترلی را به طور جدی رصد کنیم.

گزارشی از افزایش دسترسی داخلی به ماده "کتامین" نداریم

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر در پاسخ به این پرسش که ماده کتامین در ابعاد تجاری و صنعتی به کشور وارد شده است یا خیر؟ اظهار کرد: زمانی که یک ماده مخدر جدید در ابعاد تجاری و صنعتی به کشور وارد می‌شود باید گزارشاتی از مصرف‌کنندگان مراجعه‌کننده، کشفیات پلیس و مبادی گمرکی ارائه شود در حالی که گزارشات ما از ورود ماده جدیدی به عرصه مصرف مواد طی سه ماهه اول سال ۹۵ خبر نمی‌دهد.

وی افزود: کتامین در ترکیبات کمک بیهوشی استفاده می‌شود و داروی جدیدی نیست. در صورت سوء مصرف آن نیز اثرات مواد محرک را دارد. این ماده نباید در داروخانه‌ها به صورت آزاد وجود داشته باشد.

آمار مربوط به افزایش اعتیاد در زنان جدید نیست

افشار در خصوص آمارهای ارائه شده مبنی بر افزایش اعتیاد در زنان توضیح داد و گفت: در سال ۸۶ نرخ اعتیاد در میان زنان پنج درصد بود که در سال ۹۰ به ۹ درصد است. وزیر رفاه، کار و تعاون اجتماعی نیز به ارقام ۴ و ۱۱ درصد اشاره کرده‌اند. طرح جدید ارزیابی سوء مصرف موادمخدر که انجام شده اما تحلیل‌ها هنوز آماده نیست و ممکن است این ارقام تغییر کند.

وی تاکید کرد: زنانه شدن اعتیاد یک فاجعه جدی است چرا که آنها ستون خانواده و از نظر فیزیولوژیک آسیب‌پذیرتر هستند. همچنین این خطر وجود دارد که به طور همزمان چند ماده مخدر مصرف کنند که افزایش خطر خیابانی شدن آنها را در پی دارد.

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: با جدیت در تلاش هستیم که در آیین‌نامه پوشش بیمه‌ای معتادان گروه زنان معتاد به عنوان یک قشر مهم برای پوشش انتخاب شوند.

افشار در خصوص وضعیت شیوع اعتیاد در محیط‌های نظامی و پادگان‌ها نیز گفت: شیوع اعتیاد در میان جوانان سرباز بر اساس شیوع آن در جمعیت عمومی است چون آنها در معاینات بدو ورود به سربازی شناسایی و درمان می‌شوند، این مدت نیز برای آنها غیبت محسوب نخواهد شد.

وی افزود: یکی از برنامه‌های ما پوشش بیمه‌ای سربازان در این خصوص است.

افشار در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره اظهارنظر خبرنگار یکی از رسانه‌های خارجی که اعلام کرده بود بوی ماری جوانا را از پارک‌های تهران استشمام می‌کند، گفت: ‌این خبرنگار یا شامه تیزی داشته یا از یکی از مراکز مصرف ماری جوانا در پارک‌های هلند بازدید کرده است. مصرف این ماده در کشورهای دیگر نیز وجود دارد و ما فرافکنی توسط رسانه‌های خارجی را قبول نداریم اما اعتقاد داریم که مصرف مواد نسبت به استانداردهای جهانی در ایران متوسط رو به بالا است.

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر در خصوص موضع ستاد مبارزه با موادمخدر درباره واگذاری ماده ۱۵، اظهار کرد: بازنگری آیین‌نامه این مراکز در حال انجام و قرار است پروتکل آن از کمی‌نگری به کیفی‌نگری تغییر کند. مراکز درمان آگونیست تحت نظارت جدی قرار گرفتند و به گروه‌های سبز، زرد و قرمز تقسیم‌بندی شده‌اند. برای این کار نیز باید تیم‌های کارکشته و نیروهای کافی را در اختیار داشته باشیم.

وی ادامه داد: دستگاه‌های دولتی مانند وزارت بهداشت و بهزیستی نیز منابع انسانی کمی در اختیار دارند به همین جهت وزارت بهداشت به دنبال یک ناظر بیرونی بوده است. در نتیجه این وزارتخانه به عنوان تولیت اصلی درمان اعتیاد به این جمع‌بندی رسید که از بسیج جامعه پزشکی کمک بگیرد. در این فرآیند بحث عملکرد قانونی فراتر از چک لیست، آیین‌نامه و پروتکل نخواهد بود.

افشار در خصوص برخی اظهارنظرات نسبت به آمار تولد معتادان نوزاد در کشور، گفت: مطالعه کلی درباره نوزادان و مادران معتاد وجود ندارد اما در عین حال گزارش‌های پراکنده‌ای از بخش زنان بیمارستان‌ها در این خصوص داریم.

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر تصریح کرد: ارائه آمارهای پراکنده به جز ایجاد سرگردانی، اثربخشی زیادی ندارد اما حتی یک مورد تولد نوزاد معتاد نیز برای ما بسیار مهم است. این امر از حدود هشت سال پیش مورد توجه قرار گرفته و اخیرا پروتکلی در خصوص مدیریت تولد نوزادان معتاد از مادران معتاد تصویب شده است.

به گفته وی، مراکز درمانی وابسته به وزارت بهداشت متولی اجرای این پروتکل هستند.

وی در خصوص اخبار منتشر شده درباره کاشت ماری جوانا در آپارتمان‌ها، گفت: کشت علف و ماری جوانا متکی بر بذر است که حتی مصرف غذایی نیز دارند. استفاده از این بذر به عنوان مصرف جرم است و با آن مقابله می‌شود که در عین حال کار آسانی نیست.

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه میزان کاشت این مواد در کشور کم است، ادامه داد: کشف محموله‌های موادمخدر نشان می‌دهد که ماری جوانا نیز از خارج وارد می‌شود.

افشار درباره حواشی کمپ‌های شفق که به عنوان مراکز اقامتی برای زنان معتاد انتخاب شدند، گفت: تاریخچه این مرکز کاملا مشخص است و با توجه به ضرورت، تبدیل به مراکز زنانه شدند. با توجه به اختیاری بودن حضور در این مراکز، تعدادی از مددجویان آنجا را ترک کردند و تعدادی نیز به مراکز بهاران شهرداری منتقل شدند. همچنین برخی از آنان نیز به مراکز اقامتی زنان معتاد خیابانی وصل شدند اما این امکان نیز وجود دارد که به خیابان‌ها برگردند.

وی گفت: بعد از اینکه این نیاز آنی برطرف شود کمپ شفق مجددا به عنوان یک مرکز مردانه به فعالیت خود ادامه می‌دهد. ادعاهایی نیز در این زمینه وجود داشت که مورد بررسی قرار گرفتند.

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر از قول شهرداری تهران برای گسترش مراکز بهاران در مناطق ۲۲گانه تهران خبر داد و افزود: مطالعات اولیه نشان دهنده ظرفیت ۱۵۰ نفری و در مجموع شش هزار و ۶۰۰ نفری مراکز بهاران است و قرار بود این مرکز در زمینه ادامه مانایی در پاکی، حمایت اجتماعی و اشتغالی و همچنین بازگشت به زندگی مولد باشد. گزارش شهرداری نیز نشان می‌دهد تعداد قابل توجهی از جمعیت معتادان در مراکز ماده ۱۵ هستند.

افشار گفت: در مجموع ۴۴ مرکز بهاران در تهران هنوز به مرحله عملیاتی نرسیده‌اند. همچنین ۲۴۰ زن و ۶۸۰ مرد در طرح جمع‌آوری معتادان متجاهر به مراکز ماده ۱۵ و ۱۶ فرستاده شده‌اند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    اصغر آقا میگه بهشون بگو بدین بکشیم ، حیفه اینا !!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج