۳۵۳۱۰۷
۲ نظر
۵۰۰۵
۲ نظر
۵۰۰۵
پ

کشوری که دو سال است رئیس‌ جمهور ندارد

نمایندگان پارلمان لبنان در حالی که این کشور بیش از دو سال و یک ماه است رئیس جمهوری ندارد، بار دیگر موفق نشدند رئیس جمهور جدید لبنان را انتخاب کنند.

خبرگزاری ایرنا: نمایندگان پارلمان لبنان در حالی که این کشور بیش از دو سال و یک ماه است رئیس جمهوری ندارد، بار دیگر موفق نشدند رئیس جمهور جدید لبنان را انتخاب کنند.

جلسه چهل و دوم پارلمان لبنان ویژه انتخاب رئیس جمهوری این کشور که قرار بود ظهر امروز (چهارشنبه) برگزار شود، به حد نصاب نرسید و انتخاب رئیس جمهوری جدید لبنان به جلسه چهل و سوم موکول شد.

براساس این گزارش، « نبیه بری» رئیس مجلس لبنان جلسه بعدی (چهل ودوم) پارلمان ویژه انتخاب رئیس جمهوری را دوشنبه هشتم ماه اوت آینده ( ۱۸ مرداد ماه ) تعیین و اعلام کرد.

این در حالی است که « ژان مارک ایرو» وزیر امور خارجه فرانسه دیروز در بیروت اعلام کرد که لبنانی ها باید از طریق گفت وگوهای ملی و توافق مشکلات کشورشان از جمله انتخاب رئیس جمهوری را حل کنند.

وی درعین حال گفت که فرنسه برای کمک به لبنانی ها با کشورها و طرف های موثر منطقه ای و بین المللی در امور لبنان رایزنی های خود را ادامه می دهد.

هیات حزب الله لبنان در دیدار با وزیر خارجه فرانسه باردیگر بر حمایت از نامزدی ژنرال « میشل عون» رئیس فراکسیون تغییر و اصلاح در پارلمان لبنان تاکید کرد.

از ۲۵ ماه مه ۲۰۱۴ تاکنون، با رفتن « میشل سلیمان»رئیس جمهور سابق از کاخ ریاست جمهوری(بعبدا)، درهای این کاخ بسته مانده است.

براساس این گزارش، جلسات پارلمان لبنان برای انتخاب رییس جمهوری با حضور دو سوم نمایندگان (۸۶ نماینده) به حد نصاب می رسد و رسمیت می یابد.

بر خلاف جلسه اول که برای انتخاب رییس جمهوری به ۸۶ رای نیاز است، در جلسات دوم به بعد باید دو سوم نمایندگان حضور یابند اما هر نامزدی که بتواند اکثریت مطلق (نصف به علاوه یک یعنی ۶۵ رای) را کسب کند، می تواند به کاخ ریاست جمهوری (بعبدا) برود.

رئیس جمهوری لبنان را نمایندگان مجلس این کشور از میان نامزدهای طایفه مسیحی مارونی انتخاب می کنند.

با احتساب جلسه امروز تاکنون ۴۱ جلسه پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهوری سیزدهم این کشور به دلیل به حد نصاب نرسیدن تشکیل نشده است.

تنها جلسه اول پارلمان لبنان برای انتخاب رییس جمهوری جدید با اکثریت قاطع و بی سابقه تشکیل شد و در این جلسه « سمیر جعجع» نامزد گروه ۱۴ مارس شکست سختی را از « برگه های سفید» متحمل و پرونده ترورهای او در لبنان بار دیگر گشوده شد.

سمیر جعجع که از رای نمایندگان مجلس لبنان به خود حتی رای اعضای گروه ۱۴ مارس ناامید شده برای انتقام گیری از آنها به ویژه سعدالحریری که او را دور زده است، اعلام کرد که از نامزدی ژنرال« میشل عون» در انتخابات ریاست جمهوری حمایت می کند.

سعد الحریری رئیس حزب جریان المستقبل هم در اقدامی تردید آمیز، « سلیمان فرنجیه» رئیس حزب جریان المرده را که مانند ژنرال عون عضو گروه ۸ مارس وهمپیمان حزب الله است، به عنوان نامزد حزب خود معرفی کرد.

این تصمیم الحریری باعث تنش و اختلاف شدید در گروه ۱۴ مارس و حتی حزب جریان المستقبل شده است.
این نخستین بار نیست که کرسی ریاست جمهوری لبنان خالی می ماند.

درسال 1988 هنگامی که دوره ریاست جمهوری «امین الجمیل» به پایان رسید، تا پس از توافق طائف که به جنگ داخلی 15 ساله لبنان پایان دهد و به انتخاب « رینیه معوض» به عنوان رییس جمهوری جدید منجر شد، کرسی « بعبدا» خالی ماند.

در سال 2007 میلادی نیز تا زمان انتخاب «میشل سلیمان» به عنوان جایگزین « امیل لحود»، دوره لبنان رییس جمهوری لبنان هشت ماه به طول انجامید و درهای بعبدا( کاخ ریاست جمهوری) بسته ماند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ما هم دوره احمدي نژاد!!؟ هشت سال نداشتيم!!؟

  • بدون نام

    لبنان یک کشور عالی هست برای زندگی من بیروت زندگی میکنم و درس میخوانم.
    هیچ مشکلی ندیدم ما توی ایران زمان احمدی نژاد که بود انگار ........

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج