چالش های عادی سازی روابط ایران و غرب
لزوم تسریع خصوصی سازی، ضرورت شفافیت در ارائه اطلاعات و داده ها و تحقق وعده در زمینه بسط آزادی های مدنی و سیاسی از جمله مسائل ضروری برای دوران پسا برجام هستند.
این سایت اشاره می کند که در حالی که در شرایط ایده آل ایران مسیر حرکت برای تبدیل شدن به مدلی شبیه چین در دهه ۷۰ میلادی ر ا می پیماید در این باره می نویسد:""در آن زمان اصلاح طلبان چینی به رهبری دنگ شیائوپینگ توانستند از ایدئولوژی کمونیستی قبلی عبور کرده و کشور را وارد مرحله سرمایه داری کنند. این راه اما در ایران دشوار است. برخلاف چین در ایران ایدئولوژی مستقر هنوز هم محکم است.
این سایت در ادامه می نویسد در نتیجه دولت نیازمند گشایش فضا در حوزه اقتصادی است و اولین گام می تواند واگذاری کنترل اقتصاد به بخش خصوصی باشد. برجام راهی طولانی برای آغاز روند بهبود روابط ایران با جامعه بین المللی را درمقابل ایران قرار داده است. برخی از نیروها در داخل ایران سخت گیرانه در برابر این موضوع مقاومت می کنند و نمی خواهند که ایران از انزوا خارج شود. آنان وضعیتی مشابه کره شمالی به نفع شان است. این در حالیست که رهبرانی چون روحانی می خواهند ایران نقش فراگیرتری در جامعه جهانی داشته باشد".
این سایت در ادامه اشاره می کند که دولت هم چنین باید اطمینان کسب کند که به دام تکیه به درامدهای نفتی در دوران پسا تحریم نخواهد افتاد. این سایت می نویسد:"واردات کالا با تکیه بر درآمدهای نفتی مشکل بیکاری در ایران را حل نمی کند".
این سایت در ادامه اشاره می کند که عنصر کلیدی دیگر آن است که روحانی در مبارزات انتخاباتی خود در زمینه پیشرفت در سطح آزادی های مدنی و حقوق سیاسی وعده هایی را داد که به دلیل پرداختن به موضوع هسته ای فرصت چندانی برای پرداختن به این مسئله ایجاد نشد. این سایت اشاره می کند که روحانی باید در این زمینه کوشش بیش تری به خرج دهد.
این سایت در پایان می نویسد که شفافیت دولتی نیز امر ضروری دیگری است و در این باره می افزاید:"فقدان قابل توجه اطلاعات عمومی و قابل اعتماد مانعی در مسیر رونق کسب و کار و سرمایه گذاری در بخش خصوصی است".
ارسال نظر