۳۴۸۸۸۸
۳ نظر
۵۰۱۱
۳ نظر
۵۰۱۱
پ

شایعه مبلغ میلیاردی اسپانسر «ماه عسل»

شایعه برای ستاره هاست. برای چهره ها یا برنامه هایی که به هر دلیل دیده می شوند و سر زبان ها می افتند. برای برنامه پرسابقه ای مثل «ماه عسل» با مجری اسمی اش.

هفته نامه تماشاگران امروز: شایعه برای ستاره هاست. برای چهره ها یا برنامه هایی که به هر دلیل دیده می شوند و سر زبان ها می افتند. برای برنامه پرسابقه ای مثل «ماه عسل» با مجری اسمی اش. شایعه و حاشیه، نقل و نبات رمضان است. احتمالا احسان علیخانی عادت دارد که رمضان هایش همیشه با کلی طعنه و طنز همراه باشد و هر برنامه اش دردسرهای تازه ای درست کند. ولی این بار خبری به گوش رسید که از اسپانسر امسال ماه عسل و مبلغی که بابت تبلیغ و پخش تیزر در این برنامه رمضانی پرداخت کرده، رونمایی کرد. کنجکاوی مسری است و ما را وادار کرد تا صحت این قضیه را از منابع آگاه و موثق پرس و جو کنیم.

21 میلیارد برای 30 شب

شرایط مالی سازمان باعث شده تا هیچ برنامه ای بدون اسپانسر روی آنتن نرود. طرفداران «ماه عسل» خوب یادشان است که سال پیش موسسه مالی اعتباری ثامن الحجج اسپاسنر اصلی ماه عسل بود (که بعدها با ایراد بانک مرکزی مواجه شد و از تمامی تبلیغات کنار رفت)، سامانه های 733 و مدتی بعد 724 و در آخر، بیمه البرز هم به کمک علیخانی آمدند تا یکی از پرآگهی ترین سال های پخش ماه عسل سپری شود. ولی امسال و تا اینجا- که دهه پایانی رمضان را پشت سر می گذاریم- شرکت پاکسان و سامانه هفت هشتاد برای حضور در ماه عسل به تلویزیون پول داده اند.

اما از همان روز نخست، علیخانی تبلیغ اپلیکیشنی را کرد که قرار بود چند روز دیگر روی خروجی قرار گیرد و انجام کار خیر و نیک را آسان تر کند. در ادامه این تبلیغ شفاهی، ویدئوها و تیزرهایی با هشتک خوب- باشیم پخش شد تا کمپین ماه عسل برای «خوب باشیم» کامل تر شود. آیا اینکه می گویند برای این حجم گسترده و فشرده تبلیغ در رمضان، 21 میلیارد تومان پرداخت شده صحیحی است؟ قبل از این که دهان تان از تعجب بازتر شود، بد نیست بدانید که این مبلغ برای چنین برنامه ای اصلا اعجاب انگیز نیست...

شایعه مبلغ میلیاردی اسپانسر «ماه عسل»

مطلقا رایگان است

منابع ما در ماه عسل می گویند که کمپین «خوب باشیم» (مجموعه تیزرها، فعالیت در شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن)، مجموعه برنامه ای است متعلق به کمیته امداد امام خمینی (ره) و از طریق تبلیغ آن، کار خیر در بین مردم ترویج می شود: «کمیته حتی هزار تا یک تومانی هم نه به ما، نه به سازمان و نه به هیچ کس نمی دهد. برای تبلیغات مثل طرح محسنین که در سال قبل در همین برنامه شکل گرفت و بچه های یتیم بیش از ۴۰۰ هزار حامی پیدا کردند.

از آنجا که آن اتفاق خوب، سال قبل در ماه عسل شکل گرفت، امسال از ابتدای رمضان طرح جدید خوب باشیم تبلیغ شد». گویا پارسال خیلی ها گلایه کردند که ما توانایی مالی برای حمایت از مستمندان نداریم و در نتیجه این طرح برای مشارکت عمومی مردم طراحی شد و نه کسب درآمد برای برنامه تلویزیونی!

عوامل برنامه تاکید می کنند که : «در بین برنامه های تلویزیونی مشهور است که کمیته امداد به کسی پول نمی دهد، حالا بیاید برای این کار خیر، میلیاردی پول خرج کند؟ حرف خنده داری است که کمیته هزار تا یک تومانی خرج برنامه ماه عسل کند! این شایعه غیر از این که از اساس دروغ است، باعث بدبینی مردم می شود که برای ترویج نیکوکاری، هزینه کردن این مبلغ کار غلطی است و دلسردی در همگان ایجاد می کند».

پاسخی برای سحابی ها!

ماجرای عکس سحابی هلیکس به جای تصویر تخمک زیر تلسکوپ چه بود؟ آقای دکتر صارمی (فوق تخصص ناباروری) در اتاق عملش دو عکس مشهور دارد که یکی عکسی از سحابی است که در برنامه دیدیم و دیگری عکس از تخمک که مدعی است این دو بسیار به هم شبیهند. ولی در هنگام پخش یکی اش پخش شد و آن یکی روی آنتن نرفت. منظور دکتر درست منتقل نشد؛ اینی که شما می بینید، همانی نیست که من زیر تلسکوپ می بینم. ولی برداشت مخاطبان از حرف های دکتر متفاوت بود!

احسان علیخانی در واکنش به حرف رضا جاودانی که به طول کشیدن برنامه ماه عسل کنایه زده بود، گفته که او بزرگ تر من است و حتی اگر حرفش هم قابل قبول باشد، کاش روی آنتن آن را اعلام نمی کرد.

مدیر کل روابط عمومی و اطلاع رسانی کمیته امداد امام خمینی (ره):

به جشن رمضان پول می دهیم، به ماه عسل نه!

برایمان مهم بود که ببینیم مسوولان کمیته امداد درباره شایعه هزینه میلیاردی برای ماه عسل چه می گویند و آن را چگونه توضیح می دهند. آن هم در مدیریت جدید این نهاد، که گام های موثری برای اعتمادسازی و ترمیم برداشت عمومی برداشته است. برای همین با «دکتر حسن علیزاده» (مشاور رییس و مدیر کل روابط عمومی و اطلاع رسانی کمیته امداد امام خمینی) هم صحبت شدیم.

علیزاده که پیش از این، مدیر کل روابط عمومی وزارت نیرو و رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد بوده، سر حوصله، ماجراهای ارتباط تلویزیونی این نهاد را توضیح مبسوط داد، خیلی صریح از هزینه های کمیته صحبت کرد و نکته نامکشوفی باقی نگذاشت تا شایعه را نه به شیوه مرسوم بقیه نهادها و سازمان ها- قاطعانه- تکذیب کرده باشد. گفت و گوی مفصلی که اینجا و به دلیل محدودیت، فقط چکیده ای از آن را می خوانید.

۲۰ میلیون برای هر تیزر

علیزاده وقتی شایعه هزینه میلیاردی را می شوند، این گونه پاسخ می دهد: «چرا سوال دیگری نمی کنید؛ نمی پرسید ما برای آن همه تیزری که در باکس های بازرگانی تلویزیون با موضوع مهربانی و نیکی پخش می کنیم، چقدر پرداخت کرده ایم؟ اگر محاسبه کنید، کمیته امداد باید برای ۲۰ تیزری که ساخته و ۲۰۰ هزار نوبتی که از شبکه های مختلف تلویزیون پخش شده، ۲۰۰ میلیارد تومان پرداخت می کرده است ولی به لطف مدیریت قبلی و فعلی سازمان یعنی آقایان سرافراز و علی عسگری، همه آن ها کاملا رایگان پخش شده.

ما علاقه مند بودیم که این تیزرها در بین آگهی های بازرگانی پخش شود و اصرار داشتیم که خود تلویزیون برای از بین رفتن همه شائبه ها، زیرنویس می کرد که این تیزرها به رایگان پخش می شود ولی چنین زیرنویسی پخش نشد تا شائبه های احتمالی از بین برود. با این حال خوشحالیم که تیزرهای خدا حساب می کند و خوب باشیم این همه دیده و پسندیده شده است.»

بد نیست بدانید صدا و سیما برای تیزرهای فرهنگسازی در زمینه فناوری های دیجیتال (مجموعه ای که به اولیا هنرمندانه هشدار می داد که مراقب میزان بازی کردن فرزندانشان باشند) با حداکثر تخفیفات، ۷ میلیارد تومان طلب کرد ولی در مدیریت سرافراز و برای کمیته امداد، این مبلغ به صفر رسید.

هرچند کمیته امداد توانسته تیزرهای خیرخواهانه اش را رایگان از تلویزیون سراسری پخش کند ولی برای ساخت هر تیزر، ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان (و در فیلم نامه های پرلوکیشن و استثنایی ۲۵ میلیون تومان) هزینه کرده است.

چرا باید به ماه عسل پول بدهیم؟

علیزاده برخلاف بقیه روابط عمومی ها مبهم و حق به جانب حرف نمی زند، او صریحا از هزینه ها می گوید تا دست مان بیاید که صادقانه از نهاد مطبوعش دفاع می کند: «براساس یک سنت قدیمی و چندساله، برنامه جشن رمضان برای کمیته امداد است و طبیعتا هزینه هایش را هم کمیته پرداخت می کند.

اگر به قراردادهای روشن سازمان صدا و سیما رجوع کنید، می بینید که ما سال گذشته ۵۰۰ میلیون برای سی و چند شب این برنامه هزینه کردیم و این هزینه هم خیلی شفاف و روشن ثبت شده است و نسبت به برنامه های معمول صدا و سیما، عدد معقولی است. البته اسپانسر دیگری هم به برنامه معرفی کردیم که آن هم ۵۰۰ میلیون هزینه کرد و تبلیغش هر شب پخش شد. ولی امسال به دلیل آن که نتوانستیم اسپانسری جور کنیم، کل هزینه برنامه را خودمان تقبل کردیم که چیزی نزدیک به ۷۰۰ میلیون تومان شده است و پول تولید برنامه است».

علیزاده اطمینان می دهد که برخلاف شایعه رایج، این هزینه ها از محل درآمدها و بودجه کمیته امداد امام خمینی است و نه صدقه و پرداخت های مردم: «نمی گویم کمیته امداد پول ندارد، ولی برای این تبلیغات خیرخواهانه و با هدف همراه کردن مردم به کار خیر ساده، چرا باید هزینه کنیم؟ وقتی ما توانستیم با تهیه کننده ماه عسل به تعامل خوبی برسیم و طرح موفق و بسیار پراقبال محسنین را در سال گذشته و در فاصله ۲۱ رمضان و عید فطر به نتیجه رساندیم، طبیعی بود که امسال به شکل برنامه ریزی شده تری همکاری کنیم تا حال همه مان خوب شود.»

البته علیزاده به شوخی می گوید که ما برای احسان علیخانی خرج هم کرده ایم: «راستش را بگویم برای خود علیخانی هزینه کرده ایم! سال پیش به همراه رییس کمیته امداد به مرام تقدیر و نقد برنامه رفتیم و یک لوح تقدیر منبت کاری شده به او هدیه دادیم که فکر نکنم به ۲۰۰ هزار تومان هم رسیده باشد. حالا شما از میلیارد حرف می زنید؟»

چراغ خاموش به سمت هدف

اما چرا برخلاف سال های قبل، در تبلیغات کمیته امداد- گل درشت- نام این موسسه خیریه مطرح نمی شود. آیا تیم جدید مدیریتی نهاد می خواهد اعتماد خدشه یافته گذشته را ترمیم کند؟ این انتخاب ها آگاهانه صورت گرفته است؟ مدیر کل روابط عمومی کمیته امداد می گوید: «در این سری تبلیغات مان با عنوان خوب باشیم، می خواهیم مردم بیشتر از قبل به مفهوم کار خیر توجه کنند. هدفی هم که از این تبلیغات داشتیم، فراتر از کمک ها مردیم است. ما براساس پایش های صورت گرفته، به این نتیجه رسیدیم خانواده هایی که تحت پوشش داریم، یا محصول آسیب هستند یا معلول آسیب. بسیاری شان خانواده زندانیانی هستند که به خاطر نزاع های خیابانی به دردسر افتاده اند یا محصول اعتیاد.

ما می خواهیم از سرچشمه جلوی این اتفاقات تلخ را بگیریم؛ گسترش فرهنگ احساس و نیکوکاری اگر از آسیب جلوگیری می کند، اولویت دارد بر پول دادن به درماندگان. برای همین می خواهیم در اپلیکیشن خوب باشیم، شبکه ای از کارهای خیر و خداپسندانه و ساده را راه بیندازیم، مهربانی را تبلیغ کنیم...»
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    نمیدونم چرا همیشه اصرار دارید همچین تیترهایی رو برای سایتتون داشته باشید که سایت دیده بشه
    اخه یعنی چی این تیتر زدن شما که در حوزه رسانه و خبر هستین به نظرم باید بیشتر هوای همکارانتون رو داشته باشین و کمی سنجیده تر عمل کنید

  • شیخان

    بالاخره چقدر حقوق گرفته اند?

  • بدون نام

    ماکه نفهمیدیم بلاخره چقدر هزینه این ماه عسله؟وکی پشت این قضیه هست ؟چه وقت بوی گندش ،در میاید،وباچقدر،

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج