رتبه بندی جدید درآمد سرانه ملی کشورها
بانک جهانی هر سالانه در تاریخ اول ژوئیه تحلیلی از طبقهبندی اقتصادهای جهان براساس برآورد درآمد ناخالص سرانه ملی در سال قبل ارائه میکند. این بانک تحلیل سال ۲۰۱۶ را براساس آمار سال ۲۰۱۵ منتشر کرده است.
در این طبقهبندی، اقتصادها به چهار دسته دارای درآمد پایین، دارای درآمد متوسط پایین، دارای درآمد متوسط بالا و دارای درآمد بالا تقسیم میشوند. اقتصادهای دارای درآمد پایین در سال ۲۰۱۵ درآمدی کمتر از ۱۰۲۵ دلار یا کمتر داشتهاند.
اقتصادهای دارای درآمد متوسط پایین اقتصادهایی هستند که درآمد ناخالص سرانه ملی آنها بین ۱۰۲۶ دلار و ۴۰۳۵ دلار بوده است.
درآمد ناخالص سرانه ملی اقتصادهای دارای درآمد متوسط بالا بین ۴۰۳۶ دلار و ۱۲۴۷۵ دلار بوده است و اقتصادهای دارای درآمد بالا، درآمد ناخالص سرانه ملی آنها ۱۲۴۷۶ دلار و بیشتر بوده است. در این گزارش ۲۱۴ اقتصاد مورد بررسی قرار گرفتهاند.
در گزارش جدید طبقهبندی اقتصادهای جهان براساس درآمد ناخالص سرانه ملی، جایگاه ایران نسبت به سال گذشته تغییری نکرده و در گروه اقتصادهای دارای درآمد متوسط بالا باقی مانده است. براساس این گزارش ایران از نظر برابری قدرت خرید در جایگاه ۹۰ قرار گرفته است، اما براساس درآمد ناخالص سرانه ملی که ۶۵۵۰ دلار است، در رتبه ۱۱۰ قرار دارد. در گزارش سال ۲۰۱۴ نیز ایران در گروه اقتصادهای دارای درآمد متوسط بالا قرار داشت، اما رتبه آن ۹۰ بود.
در سال ۲۰۱۳ ایران با درآمد ناخالص سرانه ملی ۵۷۸۰ دلار در رتبه ۱۱۳ و در گروه اقتصادهای دارای درآمد متوسط بالا قرار داشت.
ترکیه با درآمد ناخالص سرانه ملی ۹۹۵۰ دلار در رتبه ۸۷ و در گروه اقتصادهای دارای درآمد متوسط بالا قرار دارد. عراق نیز با درآمد ناخالص سرانه ملی ۵۵۵۰ دلار در گروه اقتصادهای دارای درآمد متوسط بالا و در رتبه ۱۱۸ قرار دارد.
در گزارش جدید بانک جهانی طبقهبندی سه کشور کامبوج، گرجستان و گویان بهبود یافته است بهطوری که کامبوج از اقتصادی دارای درآمد پایین به درآمد متوسط پایین ارتقا یافته است. برای گرجستان از اقتصاد دارای درآمد متوسط پایین به درآمد متوسط بالا تغییر کرده است و گویان که دارای درآمد متوسط پایین بود، اکنون در گروه اقتصادهای دارای درآمد متوسط بالا قرار گرفته است.
طبقهبندی هفت کشور نیز دچار تنزل شده است به گونهای که جایگاه گینه استوایی از اقتصاد دارای درآمد بالا به اقتصاد دارای درآمد متوسط بالا افت کرده است. روسیه و ونزوئلا نیز از اقتصادهای با درآمد بالا به اقتصادهای دارای درآمد متوسط بالا افت کردهاند.
مغولستان، تونگا و تونس از گروه اقتصادهای دارای درآمد متوسط بالا به گروه اقتصادهای دارای درآمد متوسط پایین تنزل کردهاند و سنگال از اقتصاد دارای درآمد متوسط پایین به اقتصاد دارای درآمد پایین تنزل کرده است.
ده اقتصاد اول این رتبهبندی عبارتند از: موناکو، لیختناشتاین، مجموعه جزایر برمودا، نروژ، جزایر مانش، قطر، سوئیس، جزیره من و لوکزامبورگ. در انتهای این رتبهبندی نیز کشورهای لیبریا با رتبه ۲۱۴، نیجر ۲۱۳، جمهوری دموکراتیک کونگو ۲۱۲، ماداگاسکار ۲۱۰ و گامبیا ۲۰۱۰ قرار دارند. در این رتبهبندی ایالات متحده در رتبه ۱۵ قرار گرفته و بریتانیا در رتبه ۲۹ جای گرفته است.
نظر کاربران
ایران رو گنج خوابیده..اونقدری ثروت و معدن و منابع داره ک اگر عادلانه تقسیم بشه تا 200سال آینده مردمش میتوانند از ثروت مند ترین مردم دنیا باشند
این مقاله را به صورت جدول ارائه می دادید بهتر بود.