فرمانده ملوانان دستگیر شده آمریکایی در ایران: نمیخواستم توافق هستهای به هم بخورد
داستان ۱۰ ملوان آمریکایی که در تاریخ ۲۲ دی ماه از سوی نیروهای یگان دریایی سپاه پاسداران در محدوده آبهای سرزمینی ایران در خلیجفارس دستگیر شدند همچنان ادامه دارد.
این در حالی است که هفته گذشته نیز کایل موسز، کاپیتان کارگروه فرماندهی ۵۶ نیروی دریایی آمریکا و فرمانده ۱۰ ملوانی که در ماه ژانویه از سوی نیروی دریایی سپاه دستگیر شده بودند، اخراج شد.
واشنگتنتایمز به نقل از یکی فرماندهان این تفنگداران دریایی نوشته است: «من بر این باور بودم که پرزیدنت باراک اوباما در آن برهه از من نمیخواهد که بر مبنای یک سوءتفاهم یا اشتباه آغازگر یک جنگ با ایران باشم.»
فرمانده ۱۰ تفنگدار دریایی آمریکا که دی ماه گذشته از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آبهای ایران در خلیجفارس دستگیر شده بودند به کمیته تحقیق این حادثه گفته است که او نمیخواسته با درگیری با نیروهای ایرانی در خلیجفارس توافق اتمی در شرف وقوع با ایران را به هم بزند.
فرمانده این تفنگداران دریایی آمریکا به کمیته تحقیق نیروی دریایی گفته است تصمیم به تسلیم شدن به جای درگیر شدن با نیروهای ایران، با این محاسبه از سوی او گرفته شده است که او فکر میکرده خطری نیروهای آمریکایی را تهدید نمیکند و تلاشهای دیپلماتیک دولت اوباما برای رسیدن به توافق هستهای با ایران به خطر نیفتد.
او ادامه داد: «من حدس زدم که این کار (درگیر شدن با نیروهای ایرانی) آغاز یک ریسک خطرناک از جانب من خواهد بود. من این ریسک را پذیرفتم که آنها احتمالا نمیخواهند ما را بکشند. من این ریسک (تسلیم) را پذیرفتم چون بر این گمان بودم که ایرانیها به دلیل توافق هستهای در شرف انجام با ما مانند اسرای جنگی برخورد نخواهند کرد.»
اظهارات این فرمانده آمریکایی که در گزارش واشنگتنتایمز نامی از او برده نشده - اما در گزارشهای پیشین نامهای کاپیتان کایل موسز و اریک راش ذکر شده است - همزمان با اعلام روز پنجشنبه اخراج فرماندهان تفنگداران دریایی آمریکا از سوی آدمیرال جان ریچاردسون، فرمانده عملیات نیروی دریایی آمریکا، در رسانههای آمریکایی بازتاب یافته است.
نیروی دریایی آمریکا، فرمانده ملوانان آمریکایی را به قضاوت و رهبری ضعیف، بیانگیزگی و نداشتن روحیه سرسختانه نظامی متهم کرده است. این ارزیابی در پی ماهها بازرسی و بازجویی از این نیروها صورت میگیرد که منجر به تنظیم یک گزارش ۱۷۰صفحهای از این حادثه شده است.
ملوانان آمریکایی ۱۵ ساعت پس از دستگیری با اقرار به ورود اشتباهی به آبهای ایران در خلیجفارس رها شدند.
انتشار فیلمها و تصاویر این ملوانان آمریکایی بازتابی گسترده در رسانههای آمریکایی پیدا کرد. این نیروهای آمریکایی هم اینک متهم شدهاند بر اساس استانداردهای نیروی دریایی آمریکا عمل نکرده و بیش از اندازه در مقابل نیروهای ایرانی نرمش نشان داده و اطلاعات ذیقیمتی را در اختیار نیروهای ایران قرار دادهاند.
نظر کاربران
دمش گرم خدایی. با اینکه توافق هسته ای هیچ نفعی برا آمریکا نداشت و میتونست خیلی راحت درگیر بشن ولی اینکارو نکرد.
پاسخ ها
هیچ نفعی واسه امریکا نداااشت!!!؟؟ صنعت هسته ای مون تقریبا تعطیل شده ، تحریم ها هم لغو نشده، دیگه چی بهتر از این واسه آمریکا!؟
دمش گرم انقدر که یه آمریکایی دلش به حال این ملت سوخت مدیران دولتی دلشون نسوخت، آخه بی انصاف تو ماهی 200 میلیون حقوق می گرفتی و ملت لنگ یه وعده غذا، انصاف بود از خدا نترسیدی از آه مظلوم نترسیدی
اگر ملوانان تفنگ به دست استکبار رو نیمه سوز و حلق آویز با کشتی پلاستیکیشان به مقصد جهنم (آمریکا) میفرستادیم بهتر بود ولی بازم صلاح بزرگان ما بوده که بعنوان ترحم و تحقیر زنده شان ا بفرستیم
جعفر نبیلی،مشخصه از اون نون به نرخ روز خورهای شعاری هستی،که فقط شعار میدی،و روزی که زمان عمل کردن میشه،اول نفر دمت رو میزاری رو کولت و الفرار
آفرين به اين نظامي عاقل!!!؟