۳۴۶۹۹۱
۵۰۰۹
۵۰۰۹
پ

میردامادی: اصولگرایان سال ۹۶ کاندیدا ندارند

محسن میردامادی گفت: روابط ایران و انگلستان با خروج از اتحادیه اروپا تغییری نخواهد کرد.

خبرگزاری ایلنا: محسن میردامادی گفت: روابط ایران و انگلستان با خروج از اتحادیه اروپا تغییری نخواهد کرد.

وي در پی خروج دولت بریتانیا از اروپا و تاثیر روابط آن بر ایران گفت: تا زمانی که دولتی مثل دولت روحانی در ایران سر کار است روابط با انگلیس بیشتر توسعه پیدا خواهد کرد و چه محافظه کار و چه حزب کارگر سر کار باشند به دنبال افزایش ارتباط با ایران هستند اما در ایران یک زمان دولت آقای احمدی‌نژاد است که اصلا به روابط بین‌المللی آشنایی ندارد اما یک زمان دولت آقای روحانی سر کار است که در فرم معارف روابط بین‌المللی رفتار می‌کند و گسترش روابط با کشورهای دیگر در این دولت ادامه خواهد داشت.

اهم سخنان وی به شرح زیر است:

*در انتخابات آینده ایران باید به این مسئله توجه کنیم که انتخاب احمدی‌نژاد در سال ۸۴ یک انتخاب غیر منتظره بود و کسی این پیروزی را پیش‌بینی نمی‌کرد. ولی در آن دوره پایان دو دوره ریاست جمهوری آقای خاتمی بود. در پایان دو دوره که رئیس جمهور قبلی نامزد نیست ممکن است اتفاق پیش‌بینی نشده بیفتد اما بین دوره اول و دوم یک رئیس جمهور کمتر پدیده غیر منتظره اتفاق می‌افتد و در ادوار گذشته هم دیدیم که کسی که رئیس جمهور بود دوباره رئیس جمهور می‌شود. حالا اگر طرف مقابل یک نامزد قوی داشت که مقبولیت بالا بین مردم داشت، این اتفاق ممکن بود رخ بدهد اما بعید به نظر می‌رسد این اتفاق رخ بدهد و اصولگرایان رقیب قدرتمندی همتراز با روحانی برای رقابت با او داشته باشند.

*درست است که رئیس مجلس فعلی و قبلی آقای لاریجانی بودند اما مجلس تغییرات زیادی داشت. در مجلس قبلی صدای مخالفت با برجام صدای بلندی بود اما در این مجلس این صدا هرگز صدای بلندی نخواهد بود. اصولگرایان معتدل یا همراهان آقای لاریجانی در سیاست خارجی کاملا با آقای روحانی همراه خواهند بود و مجموعه دو گروه اصلاح‌طلبان و اصولگرایان معتدل اکثریت قوی را تشکیل خواهند داد که در سیاست خارجی و البته در سیاست داخلی تا حدی که مجلس امکان ورود و تاثیرگذاری دارد به سمت باز‌تر کردن فضای داخلی حرکت خواهد کرد که البته اختیار مجلس در این زمینه اختیار محدودی است.

* درباره برجام هم بعید به نظر می‌رسد مشکلی به وجود بیاید. برجام به یک معاهده بین‌المللی تبدیل شده است و هیچ‌کدام از تصمیم‌گیران اصلی ایران قصد ندارند برجام را به هم بزنند البته انتظاراتی که بعد از برجام وجود داشت محقق نشده است و این نارضایتی وجود دارد اما به آن میزان نیست که برجام به هم بخورد.

*اگر خانم کلینتون بیاید که برجام را به هم نخواهد زد اما ترامپ هم یک حرفی زده است و بعید است وقتی انتخاب شود چنین کاری را بکند. در تبلیغات انتخاباتی بسیاری نامزد‌ها حرف‌هایی می‌زنند که یا از ابتدا بنای عمل به آن را ندارند یا اگر بنا داشته باشند متوجه می‌شوند که آن کار اشتباه است و حرف بی‌جایی مطرح کرده بودند. درباره ترامپ هم نمی‌توان گفت که جلوی برجام را خواهد گرفت واگر آمریکایی‌ها نخواهند به برجام متعهد باشند اروپایی‌ها هیچ تعهدی ندارند که از آمریکایی‌ها تبعیت کنند.

*در زمان بوش هم اروپایی‌ها با آمریکا در زمینه هسته‌ای همکاری نمی‌کردند و این اتفاق در زمان اوباما رخ داد که دو علت داشت. از یک طرف دموکرات‌ها به اروپایی‌ها نزدیک‌تر هستند و از طرف دیگر در ایران احمدی‌نژاد در راس قوه مجریه قرار داشت که موضع آمریکایی‌ها علیه ایران را تقویت می‌کرد که شاید این شرایط دیگر جمع نشود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج