اسپانیا در بلاتکلیفی سیاسی ماند
انتخابات مجدد پارلمانی در اسپانیا هم نتوانست آینده سیاسی پنجمین اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا را مشخص کند. این انتخابات بینتیجه، رهبران سیاسی را مجبور میکند تا مذاکرات شش ماهه دیگری را برای تشکیل دولت از سر بگیرند.
حزب محافظهکار مردم اسپانیا (پیپی) تحت هدایت ماریانو راخوی، نخستوزیر کنونی برنده بیشترین کرسیها در انتخابات پارلمانی این کشور شده اما از رسیدن به اکثریت ۱۷۶ کرسی از مجموع ۳۵۰ کرسی پارلمان برای تشکیل دولت به صورت تنهایی بازمانده است.
حزب سوسیالیست پی اس او ای (PSOE) که دیگر حزب عمده اسپانیاست، از نظر کسب کرسیها دوم است. ائتلاف چپگرای یونیدوس پودموس و حزب راست میانه سیودادانوس سوم و چهارم هستند.
اسپانیا از زمان رایگیری ماه دسامبر گرفتار بنبست سیاسی بوده است و این انتخابات هم ظاهرا نمیتواند بنبست را بشکند. با این حال راخوی گفت که او حق تشکیل دولت را دارد. در جریان انتخابات پیشین هم هیچ حزبی نتوانست اکثریت را به دست آورد و احزاب هم برای تشکیل دولت ائتلافی به نتیجهای نرسیدند و نهایتا پادشاه اسپانیا دستور تجدید انتخابات را صادر کرد. با شرایط کنونی به نظر نمیرسد که باز هم مشکل سیاسی اسپانیا حل شود و شاید بار دیگر انتخابات تجدید شود.
پارلمان اسپانیا ۳۵۰ کرسی دارد که براساس نتایج رسمی ۱۳۷ کرسی آن نصیب حزب مردم و ۸۵ کرسی هم از آن حزب پیاساوای میشود. دو حزب بعدی که هر دو نسبتا تازه وارد هستند به ترتیب صاحب ۷۱ و ۳۲ کرسی میشوند.
یونیدوس پودموس ائتلافی تحت هدایت حزب پودموس است که دو سال پیش در اعتراض به تدابیر ریاضتی مورد درخواست اتحادیه اروپا ظهور کرد.
بعد از انتخابات ماه دسامبر علیرغم چند ماه گفتوگو هیچ یک از دو حزب اصلی نتوانستند ائتلاف یا حتی یک دولت اقلیت تشکیل دهند. راخوی تازهترین رایگیری را انتخابی میان ثبات و آیندهای نامطمئن در صورت روی کار آمدن پودموس ترسیم کرده بود. اما ائتلاف یونیدوس پودموس و سایر گروههای چپگرا استدلال میکردند که پیپی تحت هدایت راخوی اعتبارش را به دلیل تدابیر ریاضتی و بیکاری مزمن که از سال ۲۰۰۸ گریبانگیر اسپانیا بوده از دست داده است.
با این حال پیپی میگوید که بهبود اوضاع اقتصادی نشانه موثر بودن سیاستهایش است.
ارسال نظر