اخیرا مشخص گردیده که ترکیبی به نام نیکوتین امید مونو نوکلئوتید (NMN) می تواند فرایند پیری را کند کرده و طول عمر موش ها را بالا ببرد.
وب سایت دیجیاتو - مریم موسوی: اخیرا مشخص گردیده که ترکیبی به نام نیکوتین امید مونو نوکلئوتید (NMN) می تواند فرایند پیری را کند کرده و طول عمر موش ها را بالا ببرد و حال دانشمندان تلاش دارند مشخص نمایند آیا ترکیب یاد شده، اثری مشابه روی انسان خواهد داشت یا خیر.
در همین راستا، پژوهشگران دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس و دانشگاه Keio ژاپن نوعی تست بالینی را برنامه ریزی کرده اند تا از طریق آن اثربخشی ماده یاد شده و امنیت کاربرد آن روی انسان را مورد سنجش قرار دهند.
در جریان این آزمایش که قرار است از ماه آینده آغاز شود، ترکیب NMN برای حدودا ده فرد سالم تجویز می گردد تا مشخص شود که آیا می تواند کارکردهای بدنی افراد را بهبود بدهد و اثرات پیری را در آنها کم کند یا خیر.
در صورتی که این ماده موثر واقع شود، عنوان نخستین کشف ضد پیری اثرگذار در دنیا را به خود اختصاص خواهد داد.
لازم است اشاره کنیم که NMN نوعی مولکول اورگانیک یا نوکلئوتید است که در منابع غذایی مختلفی از جمله شیر یافت می شود و جالب است بدانید که پیشتر مطالعات دیگری هم روی آن صورت گرفته و همگی از اثربخش بودن این ترکیب در کندتر نمودن فرایند پیری حکایت داشتند. این کار نیز با فعال نمودن sirtuin در بدن صورت می گیرد که در واقع گروهی از پروتئین ها را شامل می گردد که کارکردهایشان با سالخورده تر شدن بدن، تضعیف می شود.
پژوهش انجام شده توسط Shinichiro Imai از دانشگاه واشنگتن نشان می دهد NMN ژن مسئول Sirtuin را فعال می نماید. در یکی از آزمایشان صورت گرفته در این رابطه مشخص گردید، موش هایی که رژیم غذایی منظمی حاوی NMN را دنبال می کردند، دستخوش تغییرات مثبتی در قوه بینایی و متابولیسم بدنی خود شدند که در واقع به واسطه زیاد بود سن و سال آنها تحت تاثیر قرار گرفته بود.
در آزمایشی دیگر NMN توانست عدم تحمل گلوکز و چربی در بدن آنها (دوره پیش از ابتلا به دیابت) را بهبود بدهد. اگر بخواهیم در مورد موش ها بگوییم، این ماده حکم نوعی اکسیر زندگی را برایشان دارد اما در مورد مفید بودن آن برای انسان لازم است که مطالعات و آزمایشات بیشتری در این باره صورت بگیرد.
البته دانشمندان دلایل خوبی برای نفی سودمندی این ماده در بدن انسان دارند. متاسفانه مطالعاتی که تا به الان روی بدن موش ها صورت گرفته (خصوصا پژوهش های مرتبط با سالخوردگی) ارتباط چندانی با انسان ندارند. در واقع بعید به نظر می آید که NMN همان اثرگذاری و نتیجه را در بدن انسان از خود نشان دهد چراکه موش ها موجودات کوچکی هستند و بدنشان انطباق پذیری خوبی نسبت به طبیعت و محیط بیرونی دارد، حال آنکه این مساله در مورد انسان صدق نمی کند.
در هر حال دانشمندان باور دارند که ترکیب یاد شده ممکن است روی روانشناسی انسان اثر بگذارد و تاثیر آن در این حوزه کاملا محسوس باشد. اگر NMN در انسان همان شدت اثربخشی اش روی موش ها را نداشته باشد، باز هم انتظار می رود که سلامت انسان را به میزان چشمگیری بهبود بدهد.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
جوانی میخواییم چکار وقتی با این اوضاع اقتصادی خراب هر روز از خدا طلب مرگ میخواییم.
امید است با این کشف بیماریها ی لاعلاج نیز در نان شو د
از این خبر واقعا شوکه شدم انشاله که روی انسان نتیجه نخواهد داد.
من 45سالمه مدرک کارشناسی ارشد حسابداری دارم مجرد.بیکار دیگه پیرم هیچ دختری هم بامن ازدواج نمیکنه؟جوانی دیگه بدرد منو امثال من نمخوره ایکاش زودتر بمیرم لطفا راهنمائی کنی