امرار معاش از سوده سپرده معمول نیست
معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: امرار و معاش از طریق سپرده گذاری در بانکها در هیچ جای دنیای معمول و به نفع کشور نیست.
پیمان قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره تصمیم خودجوش بانکها مبنی بر کاهش نرخ سود سپرده بانکی از ۱۸ به ۱۵ درصد گفت:" پیام این اقدام ایجاد تطابق بیشتر میان نرخهای سود با واقعیتهای اقتصاد کلان است که آثار مثبتی را در جنبه مصرف و سرمایهگذاری در خانوارها و سرمایهگذاری بنگاهها و فعالان اقتصادی در کشور دارد".
در ادامه مدیرعامل بانک مسکن در ارتباط تلفنی با این برنامه در پاسخ به این پرسش که آیا کاهش نرخ سود سپرده بر قیمت مسکن تأثیر دارد؟ گفت: "با کاهش نرخ سود سپرده بخش واقعی اقتصاد به ویژه ساخت مسکن نیازی نیست با سود سپردههای بانکی که بدون ریسک بازدهی بالایی دارد رقابت کند".
محمدهاشم بت شکن افزود: "اکنون انبوهساز می تواند بجای سپردهگذاری پول خودش، واحدهای نیمه تمام خود را تکمیل کند. با کاهش نرخ سود تسهیلات هم طرف عرضه و هم طرف تقاضای مسکن تقویت می شود و در نتیجه به تدریج شاهد رونق بازار مسکن خواهیم بود".
مدیر عامل بانک مسکن گفت:" با توجه به اینکه بخش مسکن چند سال در رکود و ثبات قیمتی است کاهش نرخ سود تسهیلات به تدریج بر روی قیمتها اثر می گذارد و روند معاملات را بهتر می کند".
در ادامه قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: "شرایط فعلی بازار مسکن ما به گونهای است که میان عرضه و تقاضا تعادل مطلوب و به میزان کافی عرضه وجود دارد. امسال علائمی از رونق ملایم غیر تورمی در بازار مسکن مشاهد می شود که میتواند بسیاری از فعالیتهای وابسته را به حرکت وا دارد".
قربانی گفت: "کاهش نرخ سود سپرده و تسهیلات زمینه را برای تسهیل دوره رونق فراهم میکند امّا دچار تلاطم یا افزایش و جهش قیمت نخواهیم شد همانگونه که کاهش نرخ سود از ۲۰ به ۱۸ درصد تأثیر زیادی نداشته است. با توجه به تک رقمی شدن نرخ تورم هنوز هم نرخ سود سپردههای بانکی بیشتر از ۵ واحد درصد از تورم بالاتر است".
قربانی افزود: "کاهش نرخ تورم ، نرخ رشد اجارهبها را هم در سال های آینده کم خواهد کرد".
وی با بیان اینکه علاوه بر کاهش نرخ سود سپرده باید نرخ سود تسهیلات هم کاهش یابد، گفت: "بانک مرکزی در حال رصد بازار است و در آینده نزدیک این موضوع اتفاق خواهد افتاد".
قربانی افزود:" بانک مرکزی در یک تا ۲ جلسه آینده شورای پول و اعتبار، گزارش لازم را به این شورا ارائه خواهد کرد و تصمیم لازم با رعایت همه ملاحظات اتخاذ خواهد شد و بانک مرکزی در این جهت اقدم خواهد کرد".
معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: "اقتصاد ما بانک محور است و تأمین مالی خارجی و بازار سرمایه در سال های اخیر محدودیت زیادی داشته و همه بار بر روی نظام بانکی بوده است".
وی درباره تأثیر کاهش نرخ سود سپرده های بانکی بر روی بازار ارز و طلا گفت: "پیش بینی ما این است که نرخ تورم سال ۹۵، تک رقمی خواهد بود".
قربانی افزود: "اکنون هم نرخ سودهای سپرده بانکی به اندازه کافی جذابیت دارد و نرخ سود سپردههای بانکی منطقیتر شده است و تلاطم نخواهد داشت".
در ادامه نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران هم در ارتباط تلفنی با این برنامه، مطالبات معوقه بالا، بدهکاری فراوان دولت به نظام بانکی، رقابت ناسالم با مؤسسات مالی غیر مجاز، صورتهای مالی غیرشفاف و بنگاهداری بانک ها را از جمله مشکلات بزرگ نظام بانکی برشمرد.
پدرام سلطانی گفت: در این شرایط کاهش نرخ سود بانکی باید به نفع اقتصاد کشور و بخش واقعی اقتصاد باشد امّا در عمل چنین نیست زیرا شکاف تأمین مالی در کشور را به شدت افزایش خواهد داد.
وی ادامه داد: تعادل عرضه و تقاضای تسهیلات به هم خورده و بخش کمی از نقدینگی، قابل عرضه به بخش واقعی اقتصاد است.
سلطانی افزود: در حالی که حجم نقدینگی کشور بیش از یک تریلیون و ۵۰ هزار میلیارد تومان است امّا مانده بدهی نظام بانکی رقمی در حدود یک سوم این میزان است سؤال اینجاست که بقیه نقدینگی در کجاست.
نظر کاربران
تو هیچ جای دنیا هم این همه بیکاری نیست !
حتی تو خارج بیکارا هم حقوق مشخص و معین بابت بیکاری میگیرن !
پاسخ ها
افرین
اینجا کدوم کارش مثل بقیه دنیاست که این دومیش باشه !
چرا مردمِ ايران رو با بقيه كشورهاي دنيا مقايسه مي كنيد ؟
ما چيمون معمولي و شبيه بقيه دنياست كه اين يكي باشه ؟!؟!؟!
این که یک شبه ارزش پول ملی را یک چهارم کنند کجای دنیا معمول است؟ اینکه پراید بیست سال پیش بی کیفیت را بیست وچند سال پیش از خط خارج شده را به زور انحصار به مردم بالای بیست میلیون قالب کنند کجای دنیا معمول است؟ اینکه با تورم بالای ۴۰ درصد سود ۲۲ درصد ببدهند کجای دنیا معمول است؟ این که مدیر یک شرکت ورشکسته دولتی پاداش دویست میلیونی بگیرد کجای دنیا معمول است؟ اگر بخوایم بنویسیم که مثنوی هفتاد من می شود....
بابا بی انصافا خونوادهای بی سرپرست که نمیتونندباپولشان کار کنند چکار کنند دولت که ازحق مردم دفاع نمیکنه وکلاه بردارا روزندانی ومجازات نمیکنه
هنوز هم سود بانکی خیلی بالاست و باید کمتر شود تا بیکاری کم شود
با این همه سودی که بانک میده خوب معلومه هیچ فعالیت اقتصادی انجام نمیشه .
وقتی هیچ کاری وجود ندارد و با سرمایه تندک نمی توان کاری راه انداخت چه باید کرد حقوق و شغل های مکرر خود و اطرافیانتان را نبینید ترا خدا از سر شکم سیری نطق نکنید واقعیت را ببینید کم کردن سود سپرده ها فقط به سود بانک هاست وهیچ سودی برای ملت ندارد سود وام ها هم اگر کم شود برای وام گیران میلیاردیس نه منی که بابت 25میلیون وام اپارتمان باید 11سال قسط 510 هزارتومانی پرداخت کنم . وجدانن درج کنید
بنظر میرسد اینکه موسسه های مالی را مورد اتهام قراردادند کیکی پس ازدیگری را تعطیل کردند برنامه ریزی برای کاهش دستوری سود سپرده های بانکی بوده است واین موضوع فقط بنفع بانکها ست موسسات تولیدی هیچگونه بهره ای از این طرح نخواهند برد
جناب معاون اول اینکه بانگ سود نمیدهد بخشی از افت ارزش پول را جبران میکند دوم اینکه افراد مسن که قدرت کار ندارند و به بازار ازاد پوول اعتماد ندارند ونباید هم داشته باشند چو ن تا بخواهی کلاه بردار تربیت کرده ایم بانگهاهم دست کمی ندارند .لطفا تیوریهای سال اول اقتصاد را بخورد مردم ندهید انها برای عملی شدن زیر ساخت میخواهند که جناب عالی وهمکاران فراهم نکرده اید پس لطفا انشا ننویسید چون نمره شما حتما زیر 10 خواهد بود.
با این کارا مملکت از رکود خاج نمیشه یه فکر اساسی بکنید واقعا مردم به سختی امران معاش می کنند کجای این تورم تک رقمی است خجال بکشید چقدر دروغ؟؟؟؟!!!!!!!!!!
مجید دلبندم همه جا دخل و خرج به هم می خونه . وقتی می خوای حدفی برنی خودت بزار جای ی کارگر یا کارمند و یا بیکار .
خالی کردن جیب مردم چی؟؟؟ خیلی معموله...
اقای معاون خوش خیال
پس اون قشری که توانایی فعالیت اقتصادی یا اصلا علم اینکارو ندارن باید چکار کنن؟
تورم ۱۰ درصد شعره بی قافیست هیچ کسی پولش رابا ۱۵ درصد بانک نگه نمیداره سیب زمینی بخری سالی ۳۰ درصد سود میده اینها همش برا پر کردن جیب بانکها و چاپیدن پول مردم بدبخت است بیشتر برج و بارو و ساختمان و ملک بخر ن حقوق های میلیاردی بدن شعبه بزن خدا کنه بازار راه بیفته مردم پولشان را از این بانکهای خراب شده بردارن ورشکستگی بانک ها را ببینیم چقدر خانه و زمین مردم را مثل نزول خورها مصادره کردن و مردم را به خاک سیاه نشاندن ۹۰ درصد مشکل اقتصاد از این بانک های نزول خور است با پول مردم سالی ۶۰ درصد سود ببرن به مردم بدن ۱۰ درصد .
من زن مسنی هستم وخانه دار بعد از چند دهه زندگی همسرم خانه راترک کرد ودراخر طلاق بدون مسکن حقوق بیمه با چند جوان بیکار مهریه من بسیار کم است ان رسپرده گذاشتم وحالا من وامثال من چه کنند همسر سابقم به همه چیز رسید ورفت من مانده ام وفرزندانم دولت برای ما چه می کند یا قوانین را درست کنید یا فکری به حال ما بکنید
تیتر خبر واقعا درسته و ندانسته حرف دل ماست اما باید ادامه تیتر هم نوشته میشد. به این صورت :
امرار معاش از سود تسهیلات برای بانک جایز است....
اگر واقعا راست میگن وکاری برای مردم میخواند انجام بدن حالا سود وامهای 22 تا 30 درصدی خودشون را کاهش بدن روی 4تا 10 که اینکارو نمیککنند اینها میخواند .... واقعا که خیلی رو دارند
اصلا به خاطر مشکلات اقتصادی باید سود بانک کم بشه . سود زیاد بانک ها جلوی هر فعالیت اقتصادی را گرفته .
'tj:پیش بینی ما این است که نرخ تورم سال 95، تک رقمی خواهد بود".
اما دولت تو بوق و کرنا کرد مه تک رقمی شد