آب دریاچه ارومیه ۴۸ سانتی متر بالا آمد
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه مصمم هستیم دریاچه ارومیه را به وضعیت قبل از بحران برگردانیم، گفت: با وجود کاهش میزان بارندگی امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، آب این دریاچه ۴۸ سانتی متر بالا آمده است.
اسماعیل جبارزاده شامگاه در دیدار با سفیر ژاپن و هیات همراه وی در تبریز افزود: قدردان کمک های دولت ژاپن در طول سال های گذشته برای احیای دریاچه ارومیه هستیم و خوشحالیم از اینکه کشور ژاپن این موضوع را به عنوان یک فاجعه زیست محیطی درک کرده و برای حل آن ما را کمک می کند.
وی ادامه داد: دریاچه ارومیه در طول دهه های گذشته به علت بی توجهی در بحث دادن سهم حیات دریاچه از آب های سرریز به وضعیت بدی افتاده است.
جبارزاده با اشاره به اینکه ۹۰ درصد آب ها از استان آذربایجان غربی به این دریاچه سرریز می شود، گفت: با این وجود ۹۰ درصد تبعات خشکی دریاچه ارومیه به دلیل جهت وزش باد، استان آذربایجان شرقی را تهدید می کند.
وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید از نخستین روزهای خود نسبت به موضوع دریاچه حساس بوده و نگاه ویژه ای به آن دارد، افزود: در طول سه سال گذشته دولت به تمامی خواسته های ما برای احیای دریاچه ارومیه پاسخ مثبت داده ولی فاجعه بزرگتر از آن است که در عرض سه سال احصا شود.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه سهم آذربایجان شرقی از کمک و همکاری ژاپن در روستاهای حاشیه دریاچه ارومیه ۳۳ روستاست، خواستار افزایش تعداد روستاهای تحت پوشش برنامه های حفاظتی کشور ژاپن شد.
وی ادامه داد: همکاران ما در اداره کل حفاظت از محیط زیست، آب منطقه ای، سازمان جهاد کشاورزی و ستاد احیای دریاچه ارومیه آماده دریافت پیشنهادات گروه های علمی شما از جهت حل مشکل دریاچه ارومیه هستند و معتقدیم هیچ کاری بدون پایه علمی به موفقیت نمی رسد.
جبارزاده گفت: احیای دریاچه ارومیه موضوع بسیار مهمی است و کسانی که ما را در احیای دریاچه کمک می کنند فراموش نمی کنیم و قدردان زحمات کشور ژاپن در این زمینه هستیم.
وی با بیان اینکه ۲۲۰ هزار دانشجو در دانشگاه های استان مشغول به تحصیل هستند، اظهار کرد: از اساتید و متخصصان ژاپنی برای حضور و سخنرانی در دانشگاه های استان دعوت می کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: پیشنهاد می کنم در ماه های آینده همایش مشترک بین ایران و ژاپن در زمینه آب و کشاورزی در دانشگاه تبریز برگزار شود و معتقدم این نشست می تواند آغاز خوبی برای همکاری های مشترک بین ما و کشور ژاپن در بخش آب، کشاورزی و محیط زیست باشد.
وی با اشاره به اینکه سرمایه ما مردمان کاری ماست، اضافه کرد: علاقمندیم بخشی از توافقات کشور ژاپن با جمهوری اسلامی در آذربایجان شرقی منعقد شود و تبادلات تجاری ما افزایش یابد.
جبارزاده با یادآوری انتخاب تبریز به عنوان پایتخت جهانی فرش افزود: مایلیم بازاری ایجاد شود تا در خانه هر ژاپنی یک قطعه فرش دستباف تبریز وجود داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به طبیعت بکر استان خواستار افزایش تعداد گردشگران ژاپنی در این استان شد و گفت: بهتر است بین تبریز و یکی از شهرهای ژاپن خط گردشگری ایجاد شود.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به انتخاب شهر تبریز به عنوان شهر گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ میلادی، ادامه داد: پروژه های متعددی برای آماده سازی شهر تبریز در حال اجراست و آماده ایم از تجربیات و سرمایه گذاری مشترک ژاپن برای سال ۲۰۱۸ میلادی بهره مند شویم.
دریاچه ارومیه دومین دریاچه شور جهان است که در ۲۰ سال گذشته با بحران شدید کم آبی مواجه شده و از پهنه ۵۷۰۰ کیلومتری آن در مهرماه سال گذشته تنها حدود ۱۰ درصد باقی مانده بود.
با وجود بارش های مناسب از سال گذشته، دریاچه ارومیه هم اکنون نیز در وضعیت بحرانی قرار دارد.
پیش از این بحران، میزان آب موجود در دریاچه ارومیه تا ۳۲ میلیارد متر مکعب نیز رسیده بود و در تراز اکولوژیک ۱۲۷۴.۱ متری دریاچه ارومیه از سطح دریاهای آزاد، میزان آب نزدیک به ۱۴ میلیارد متر مکعب بوده است.
امسال روند خشکی سال های گذشته دریاچه ارومیه متوقف شده و این دریاچه شرایط تثبیت را می گذراند.
ستاد احیای دریاچه ارومیه از سال گذشته با برنامه های اجرایی مدون در راستای تثبیت وضعیت فعلی دریاچه اقداماتی را آغاز کرده که نتیجه بخش بوده است.
نظر کاربران
کجا بارندگی نسبت به سال قبل کم شده معلوم با وجود مدیرانی کاذب چون شما وضعیت از اینم که هست بدتر خواهد شد. از شهریور ماه 94 هوا در اذربایجان سرد شده وشواهد بارش های خوبی بودیم و میتوان گفت پنج برابر سال گذشته بود بخاطر اون دریاچه خشک نشد و ابش بالا اومده والا دولت و مسولین دروغ پرداز هیچگونه کار موثری برای این دریا انجام ندادن جز گرفتن بودجه و وعده و عید. اینا ملت را چی فرض میکنن.