تالیف ۵ کتاب جدید برای دوره متوسطه
معاون پژوهشی وزارت آموزش و پرورش گفت: ۵ درس جدید برای دوره دوم متوسطه طراحی شده است و همچنین به دروس دانشآموزان دروس اختیاری مدیریت اقتصادی، طراحی و تولید نیز اضافه می شود.
وی افزود: امیدواریم تا دهه آخر شهریور کتب درسی آماده توزیع و تحویل به دانش آموزان شود.
معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: سررشته نظری و فنی و حرفه ای در پایه دهم، ۱۴۰ عنوان کتاب درسی داریم که حجم کتاب ها متناسب با ساعات آموزشی است که به دروس اختصاص داده ایم.
محمدیان ادامه داد: طبق برنامه ریزی در شاخه نظری ۳۵ ساعت در هفته، در شاخه فنی و حرفه ای و کارودانش ۳۵ تا ۴۰ ساعت آموزش در هفته را خواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: در دروسی همانند درس دینی از ابتدایی تا متوسطه ۴۶ ساعت آموزش بوده اما اکنون با یکساعت کاهش به ۴۵ ساعت رسیده است و برخی از اهداف کتاب های دینی در کتاب خانواده و سبک زندگی آورده شده است.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به عناوین دروس جدید گفت: ۵ درس جدید در سه سال متوسطه دوره دوم متوسطه طراحی شده است که می توان به انسان و محیط زیست، بهداشت و سلامت، تفکر و سواد رسانهای اشاره کرد.
حجت الاسلام محمدیان با اشاره به دروس اختیاری نیز بیان کرد: دانش آموزان می توانند به صورت اختیاری دروس مدیریت اقتصادی و طراحی و تولید را انتخاب کنند.
وی ادامه داد: امسال درس آزمایشگاه به صورت جداگانه طراحی می شود و ساعت تربیت بدنی از ۲ ساعت به ۳ ساعت افزایش مییابد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی وزارت آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: برخی بنیادهای بین المللی در حوزه آموزش معلمان وارد شده اند که اقتدام تازه ای نیست و از دهه های قبل نیز این اتفاقات رخ می داد و نهادهای بدون مرز در جهان نیز شکل می گیرند.
محمدیان افزود: پشت پرده نهادهای بدون مرز به بنیادهای مطالعاتی غرب هستند که هر کدام از آنها اهداف خاصی دارند برخی از این بنیادها مانند کارتر است که با تقسیم مسئولیت در زمینه فرهنگ، بهداشت، اقتصاد و آموزش، متخصصان جهان سوم را تربیت کرده و به آنها می گویند در بحث های پژوهشی و تحقیقاتی وارد شوند و دستاورد تحقیقات این افراد، موضوعاتی است که مدنظر بنیادها است. اگر تصور می کنیم بنیاد بین المللی جریان آزاد اطلاعات بدون هیچ چشم داشتی در اختیار ما قرار می دهد تا سطح دانش ایرانیان را بالا ببرد، خیال خام است.
وی تاکید کرد: نهادهای مسئول باید تلاش کنند مجموعه های داخلی و بحث آموزش معلمان فعال شوند.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: دانشگاه فرهنگیان و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به این موضوع عکس العمل نشان دهند.
محمدیان اضافه کرد: در حال حاضر دانشگاه فرهنگیان صاحب کرسی یونسکو است و می تواند کرسی زبان فارسی را نیز طراحی کند.
وی درباره آموزش زبان فارسی نیز بیان کرد: زبان فارسی دارای ظرفیت بالایی است و در ۱۰۰ سال گذشته زبان فارسی، زبان مجموعه بزرگ کشورهای شبه قاره بود.
معاون وزیر آموزش و پرورش بیان بیان اینکه غربی ها از زمانی که در این کشور سلطه کرده اند، با سیاست کامل زبان خود را گسترش دادند، گفت: اکنون زبان بین المللی ۸۰ درصد مردم دنیا انگلیسی است.
محمدیان تصریح کرد: روش آموزش زبان فارسی به غیرفارسی ها بر اساس روش های قدیمی است و محتوای تولیدشده کمی نیز داریم که باید فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دانشگاه ها و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که کرسی آموزش زبان فارسی را در اختیار دارند، در این رابطه فعالتر عمل کنند.
نظر کاربران
یعنی چی ... نکنه کتاب های درسی کم هستن حالا میخوان زيادش کنن!!!!!!!!!!
خیلی خنده داره که ساعت تربیت بدنی رو زیاد کردن
اخه چه فایده داره وقتی اکثر مدارس فاقد ابتدایی ترین امکانات ورزشی هستند