همه آنچه ساکنان شهران تجربه کردند
رانش زمین، پارگی خط لوله اصلی گاز، قرار گرفتن خط لوله روی کابل برق منطقه و در نهایت انفجار و آتش سوزی، همه آن چیزی است که روز گذشته زندگی ساکنان منطقه شهران و البته مناطق اطراف آن در غرب تهران را از حال عادی خارج کرد.
علاوه بر انفجار و آتش سوزی در این منطقه که به خودروها و ساختمانهای نزدیک محل حادثه آسیب وارده کرده بود، ساکنین مناطق شمال غربی تهران - شهران، کوهسار، کن و سولقان- ساعاتی بدون داشتن گاز، برق، آب، تلفن ثابت، خطوط همراه اول و شبکه ATMو البته در اضطراب گذراندند.
به نظر میرسد حالا زندگی مردم این منطقه تا حدودی به حالت عادی بازگشته است، اگرچه هنوز ساکنین خیابانهای اطراف این محل آرامش خود را بازنیافته و البته هنوز گاز مشترکان ساکن در بخشهای نزدیک به منطقه انفجار وصل نشده است.
انفجار لوله گاز در منطقه شهران باعث قطع شدن خطوط انتقال فیبر مرکزشهید کاظمیان مخابرات استان تهران شد و همین امر ارتباطات مشترکین همراه اول را مختل کرد، از سوی دیگر خطوط تلفن ثابت ساکنین این منطقه نیز قطع شد که به گفته مدیر کل روابط عمومی شرکت ملی مخابرات حادثه پیش آمده خسارات زیادی را به خطوط تلفن ثابت وارد کرده و البته وصل کردن مجدد آنها زمانبر است، در پی قطع شدن خطوط تلفن ثابت شبکه ATM نیز در این منطقه از کار افتاد.
همچنین به محض وقوع این حادثه شبکه گاز در این منطقه نیز مختل شد و نزدیک به ۲۰۰۰ مشترک در شهران، کوهسار، کن و سولقان تا حدود دو بامداد امروز به دلیل مشکل دو خط لوله- کوهسار و سولقان- در محل حادثه گاز نداشتند و البته هنوز قطعی گاز برای ساکنین دو کوچه نزدیک به محل حادثه یعنی حدود ۱۶۰ مشترک ادامه دارد که انتظار میرود این مشکل نیز تا پایان امروز حل شود.
علاوه بر قطعی برق به دلیل انفجار در کابل برق محل حادثه، شبکه آبرسانی در منطقه شهران و اطراف آن نیز با اختلال مواجه شد، که بنا بر گزارشات حاصله از شرکت توزیع برق تهران و آب وفاضلاب تهران مشکل آب و برق در این منطقه نیز بعد از ظهر همان رو برطرف شد.
با این حال با گذشت بیش از ۲۴ ساعت از حادثه شهران و خروج از حالت اضطرار، هنوز ابهامات زیادی در مورد این حاددثه وجود دارد؛ چه چیز باعث رانش زمین و فرونشست و پارگی در لوله گاز شده و البته این حادثه چند قربانی داشته است؟
در حالیکه روابط عمومی شرکت ملی گاز میگوید برای آنکه علت رانش زمین مشخص شود باید منتظر به پایان رسیدن عملیات ترمیمی در این منطقه بود، مسئول روابط عمومی شرکت گاز استان تهران مقصر حادثه دروز گذشته شهران را حفاری خط ۶ مترو میداند و میگوید خطوط گازی به شکل استاندارد کشیده شده و مسئولان عملیاتهای عمرانی باید ایمنی کار خود را رعایت کنند تا منجر به چنین حوادثی نشود.
مدیرعامل شرکت مترو این موضوع را نپذیرفته و با اشاره به عمق ۲۵ متری تونل مترو می گوید، مترو زیر تمامی تاسیسات شهری قراردارد و نمیتواند ارتباطی با این حادثه داشته باشد.
از سوی دیگر شورای شهر بحرانی شدن انفجاری را که به دلیل شکستگی لوله گاز و آتش سوزی در پی پارگی کابل برق را ناشی از قصور و تاخیر مامورین شرکت گاز میداند و از تاخیر در بسته شدن شیر گاز مربوط به لوله شکستهشده انتقاد دارد.
با این حال روابط عمومی شرکت گاز استان تهران در پاسخ به این انتقادات می گوید با وجود بسته شدن شیر گاز مربوط به لوله آسیب دیده با توجه به اینکه این لوله یکی از خطوط اصلی گازرسانی بوده است، مدتی طول کشیده تا گاز محبوس در لوله خارج شود و در این مورد هیچ اقدامی نمی توانست صورت گیرد.
آخرین وضعیت در منطقه شهران حاکی از آن است که این منطقه غربی پایتخت پس از تجربه ساعاتی بحرانی و پراضطراب، در آرامش فرورفته، اگرچه هنوز پارگی خط لوله هشت اینچی منطقه چالشی است که حل نشده است.
نظر کاربران
وقتي هر در پيتي ! تو اين کشور مهندس !کارشناس! دکتر استاد!ميشه نتيجه اش اين ميشه!؟ که لوله فشار قوي گاز بالاش کابل برقه!! تو هر کجايي دنيا اين اتفاق بيفته خيلي ها استعفا ميده يا برکنار ميشه اما اينجا نه!
هیچ جای دنیا گاز رو با لوله و خونه به خونه تقسیم نمیکنن.گاز وارد نیروگاه میشه برق تولید میشه وانرژی مصرفی مردم همون برقه.نه گاز.در ضمن مسولین ما هم از همین مردم هستن از کره ما ه نیومدن.بهتره تو اینه به خودمون بنگریم.
تلفن ثابت وصل نشده ... بانکها هم پول نمیدن
کی بود ؛کی بود؛ من نبودم!!!!! حالا به جای معذرت خواهی ارگان مربوطه و مشخص شدن دلیل این اتفاق فقط پاس کاری کنید و مشکل را به گردن دیگران بندازید و از زیر بار مسولیت شونه خالی کنید ادارات محترم و مهندسین کاربلد ومسولین دلسوزمربوطه!!!