۳۴۱۲۱۲
۵۰۱۶
۵۰۱۶
پ

ساخت تراشه آن هم با کمک نور و صدا!

دانشمندان راهی برای تقویت شدت امواج نور در یک ریزتراشه سیلیکونی با استفاده از قدرت صدا یافتند.

وب سایت آی تی رسان - فرحناز سپهری: دانشمندان راهی برای تقویت شدت امواج نور در یک ریزتراشه سیلیکونی با استفاده از قدرت صدا یافتند.

ساخت تراشه آن هم با کمک نور و صدا!

برپایه گزارش مجله نیچرفوتونیکس (Nature Photonics)، این تحقیق توسط تیمی به سرپرستی پیتر راکیچ (Peter Rakich) انجام شده است که به وسیله این سیستم موج‌بر، توانایی کنترل دقیق امواج نور و صدا ایجاد می‌شود. با استفاده از این یافته قوی روی تراشه سیلیکون، می‌توان به فن‌آوری جدید در پردازش قدرتمند سیگنال دست ‌یافت. همچنین کاربرد زیاد تراشه سیلیکونی در تکنولوژی امروز، سبب می‌شود تا پژوهشگران برای ایجاد سیستم‌های پیشرفته‌تر بیشتر تحقیق کنند.

بنا به گفته راکیچ، استادیار فیزیک کاربردی و فیزیک دانشگاه یال (Yale) نیوهیون (New Haven) آمریکا، سیلیکون اساس تکنولوژی تراشه‌هاست و با این روش که پیدا کردیم، توانایی ترکیب صدا و نور در سیلیکون پدید می‌آید تا بدین وسیله کنترل و پردازش اطلاعات به روش تازه‌ای که پیش از این غیر ممکن به نظر می‌آمد، انجام شود. ترکیب این دو توانایی (صدا و نور) به مانند ماشینی است که توانایی حرکت در آب و زمین را دارد.

هرچند گروه‌های تحقیقاتی در سراسر جهان به سوی تحقیق فناوری هیبریدی تراشه سیلیکونی روی آورده‌اند اما به دلیل ناکارآمد بودن تحقیقات در کاربردهای عملی، از ادامه تحقیق بازماندند. بنا به گفته اریک کیتلوس (Eric Kittlaus)، کارشناس ارشد در آزمایشگاه راکیچ و نویسنده گزارشات این تحقیق، گروه راکیچ از دانشگاه یال برای اینکه این مشکل را حل کند به دنبال راه حلی گشت که البته در این راه چالش آن‌ها علاوه بر اثر متقابل نور و صدا در تراشه، تقویت آن‌ها هم بود.

وی در ادامه می‌گوید: با کنترل دقیق بر اثر نور و صدا، ما قادر خواهیم بود تا دستگاه‌های علمی کاربردی از جمله نوع جدیدی از لیزر را تولید کنیم.

بنا به گفته‌های پژوهشگران، برنامه‌های کاربردی تجاری برای این فن‌آوری در برخی مناطق وجود دارد، مانند ارتباطات فیبرنوری و پردازش سیگنال. این طرح، بخشی از سیستم تحقیقاتی آزمایشگاه راکیچ است که با تمرکز روی طراحی فن‌آوری ریزتراشه جدید با کمک نور در ۵ سال گذشته تعریف شد، گفتنی است آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی وزارت دفاع آمریکا از این پروژه حمایت کرده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج