شمار کلاهک های هسته ای در جهان
موسسه تحقیقاتی صلح بین الملل استکهلم در گزارشی شمار کلاهک های هسته ای موجود در جهان را اعلام کرد.
این موسسه سوئدی اعلام کرد که شمار کلاهک های هسته ای در سراسر جهان در سال ۱۹۹۰ میلادی و در پایان جنگ سرد، حدود ۶۰ هزار بود.
براساس گزارش این موسسه، پس از آنکه آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق در سال ۱۹۹۱ میلادی پیمان کاهش سلاح های استراتژیک موسوم به «استارت-۱» را امضا کردند، این تعداد در سال ۲۰۰۰ میلادی، به نصف و ۳۱ هزار کلاهک کاهش یافت و این رقم با ادامه روند نزولی در سال ۲۰۱۰ میلادی به حدود ۲۲ هزار رسید.
گزارش این موسسه نشان می دهد که تلاش ها برای کاهش زرادخانه های هسته ای تحت پیمان «استارت نو» که در سال ۲۰۱۰ میلادی بین آمریکا و روسیه امضا شد، ادامه دارد.
این پیمان یک سال پس از آن به امضا رسید که باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا در یک سخنرانی در پراگ، خود را متعهد به ایجاد جهانی عاری از سلاح های هسته ای دانست.
موسسه تحقیقاتی صلح بین الملل استکهلم سوئد در گزارش خود آورده است: تا پایان ماه ژانویه سالجاری میلادی، آمریکا هفت هزار کلاهک هسته ای داشته که ۲۶۰ عدد کمتر از سال قبل از آن و روسیه نیز دارای هفت هزار و ۲۹۰ کلاهک هسته ای بوده که ۲۱۰ مورد کمتر از سال ۲۰۱۵ است.
تخمین زده می شود که در میان کشورهایی که پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای را امضا کرده اند فرانسه دارای ۳۰۰ کلاهک هسته ای و چین و بریتانیا به ترتیب ۲۶۰ و ۲۱۵ کلاهک هسته ای داشته باشند.
در میان کشورهایی نیز که این پیمان را امضا نکرده اند این تخمین زده می شود که پاکستان بین ۱۱۰ تا ۱۳۰ کلاهک هسته ای و هند بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ کلاهک هسته ای داشته باشد.
این دو کشور نسبت به سال گذشته تعداد کلاهک های هسته ای خود را 10 عدد افزایش داده اند.
براساس گزارش این موسسه، همچنین برآورد می شود که اسراییل (رژیم صهیونیستی) حدود 80 کلاهک هسته ای داشته باشد.
این احتمال نیز وجود دارد که کره شمالی نیز امکان تولید 10 کلاهک هسته ای را داشته باشد.
نظر کاربران
امریکا مثل همیشه داره دروغ میگه این شعار اقای اوباما برای جهانی عاری از سلاح هسته ای بیشتر شبیه جک سیاسی هست و نه چیز دیگه