۳۳۹۶۶
۵۰۰۶
۵۰۰۶
پ

شایع ترین اختلال روانی در ایران چیست؟

دبیر انجمن روانپزشکان ایران ، گفت: افسردگی و اضطراب همانند آمار جهانی ، شایع ترین اختلال روانی در کشور به شمار می رود.

خبرگزاری ایرنا: دبیر انجمن روانپزشکان ایران ، گفت: افسردگی و اضطراب همانند آمار جهانی ، شایع ترین اختلال روانی در کشور به شمار می رود.

ˈپرویز مظاهریˈ روز یکشنبه در نشست خبری هفته سلامت روان (۲۴ تا ۳۰ مهرماه) افزود: تمام اختلالات روانپزشکی دلایل زیستی از جمله ژنتیکی و اجتماعی دارد.

وی خاطرنشان کرد:هرچند آمار اختلالات روانی در کشور با متوسط آمار جهانی، همخوانی و همسویی دارد اما طی سال های اخیر شیوع اختلالات روانی از جمله افسردگی در کشور افزایش یافته است.

دبیر انجمن روانپزشکان ایران اظهار داشت: بر اساس آمارها ، پنج تا۲۰ درصد افراد جامعه به افسردگی دچار هستند.

مظاهری گفت: آلودگی های صوتی، گرانی ومسایل اقتصادی ومعیشتی ، حداقل حضور والدین شاغل در منزل، کم شدن ارتباط خانواده و کاهش احساس امنیت جامعه به دلیل افزایش هزینه ها موجب افزایش شیوع افسردگی در جامعه نسبت به ۱۰ سال گذشته شده است.

وی افزود: افسردگی به دو صورت یک قطبی ودو قطبی بروز می کند که درحالت یک قطبی، فرد فقط احساس افسردگی دارد اما در حالت دو قطبی، فرد علاوه بر احساس افسردگی دچار شیدایی نیز می شود.

وی تاکید کرد:هنگام صحبت از افسردگی باید ازˈخودکشیˈ نیزصحبت شود چرا که افراد افسرده درصورت درمان نشدن و از روی ناامیدی و عدم امنیت، دست به خودکشی می زنند.

دبیر انجمن روانپزشکان ایران اظهار داشت: متاسفانه برخی رسانه ها در استفاده از کلمه خودکشی ، مشکل دارند اما این مساله یک واقعیت است و آمار آن باید کاهش یابد.

مظاهری افزود: پیشگیری در روانپزشکی ، مساله بسیار مهمی است که در سه سطح یک شامل بالابردن آگاهی، سطح دو شامل شناسایی سریع بیمار و ارجاع به مراکز پزشکی و سطح سه شامل زدودن انگ اجتماعی، مطرح می شود.

وی ادامه داد:معلولیت فقط به نوع جسمی آن اطلاق نمی شود بلکه افراد مبتلا به بیماری های روانی که قادر به کار نبوده و سربار جامعه هستند، ˈمعلولان روانیˈ به شمار می روند.

**اختصاص ۱۰ درصد بیمارستان های عمومی به تخت های روانپزشکی

دبیر انجمن روانپزشکان ایران گفت: اختصاص ۱۰ درصد فضای بیمارستان های عمومی به تخت های روانپزشکی، مصوبه ای بوده که سال ها پیش از طریق مجلس شورای اسلامی ابلاغ شده اما متاسفانه تاکنون به دلایل مشکلات مالی محقق نشده است.

مظاهری افزود: فقط ۴۰ تا ۵۰ درصد بیمارستان های کشور این مصوبه را عملی کرده اند چراکه بستری بیماران روانپزشکی ، درآمد چندانی برای بیمارستان ها ندارد.

وی در ادامه به داروهای بیماران روانی اشاره کرد و گفت: داروهای روانپزشکی به اندازه کافی در بازار موجود نیست؛ روز به روز داروهای جدیدتر و موثر تر وارد بازار دارویی می شوند که باید به آنها توجه داشت.

مظاهری یادآور شد: سازمان های بیمه گر نیز به بیماران روانپزشکی توجهی ندارند و به ویژه افسردگی را تحت پوشش قرار نمی دهند و تنها در صورت بروز ˈنوع شدید بیماریˈ از آن حمایت می کنند.

**دخالت افراد غیرمتخصص در امور درمانی روانی ممنوع

دبیر انجمن روانپزشکان ایران گفت:باید جلوی دخالتهای افراد غیرمتخصص در امور روانپزشکی کشور گرفته شود؛ متاسفانه برخی از آنان حتی اقدام به نسخه نویسی نیز می کنند.

مظاهری افزود:همچنین مکاتباتی درحال انجام است تا درمانهای غیردارویی بیماریهای روانی از طریق روانشناسان و درمان های دارویی از طریق روانپزشکان ارایه شود در حالیکه طبق قانون درمان بر عهده روانشناسان بالینی و روانپزشکان است.

بنا به اعتقاد وی از وزارت بهداشت انتظار می رود تا درباره این مساله، موضع گیری کند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج