نابود کردن دستگاه اندرویدی از دور
سرویس اندروید دیوایس منیجر (Android Device Manager) مدتهاست که به سیستم عامل اندروید اضافه شده است و کاربران تلفنهای همراه هوشمند و تبلتهای دارای این سیستم عامل، با استفاده از این سرویس میتوانند مکان فعلی دیوایس گم شدهی خود را پیدا کرده و آن را کنترل کنند.
اندروید دیوایس منیجر که مشابه سرویس فایند مای آیفون در سیستم عامل آی او اس اپل عمل میکند، اجازه میدهد که کاربران با وارد شدن به سرویس مبتنی بر وب آن، مکان فعلی دیوایس خود را مشاهده کنند، کاری کنند که زنگ آن به صدا در بیایید و یا یک پیام مخصوص بر روی صفحه برای کسی که آن را پیدا کرده است، نمایش داده شود.
اگر هم کاربری که مالک آن دیوایس است، نتواند دیوایس خود را پیدا کند، میتواند آن را با استفاده از قابلیتهای امنیتی در سرویس اندروید دیوایس منیجر گوگل، قفل کند و یا اطلاعات شخصی داخل آن را کاملا حذف نماید. هرچند که تمام این قابلیتها بسیار خوب عمل میکنند و تا به حال هم باعث شدهاند که بسیاری از کاربران اندروید بتوانند دیوایسهای گم شده و یا به سرقت رفتهی خود را پیدا کنند، اما هنوز اندروید دیوایس منیجر هنوز هم در برخی از موارد نمیتواند کمک چندانی به صاحب دیوایس مفقود شده انجام دهد.
در این موارد خاص و زمانی که شما مطمئن میشوید که دیگر قرار نیست به تلفن همراه هوشمند یا تبلت اندرویدی خود دسترسی داشته باشید و با آن خداحافظی میکنید، مطمئنا دوست ندارید که فرد یابنده یا احتمالا سارق آن دیوایس بتواند از آن استفاده کند و به حال شما بخندد. در چنین مواردی باید دست به دامن گزینههای قفلگذاری و حذف اطلاعات بر روی دیوایس شوید، اما خب این باز هم کافی نیست و سارق میتواند با ریکاوری دیوایس، از آن به عنوان یک محصول سالم استفاده کند و یا حتی آن را به دیگران بفروشد.
کلید قتل دیوایس شما در دستان اندروید دیوایس منیجر
دقیقا برای همین منظور است که گوگل قصد دارد یک گزینهی جدید را به این سرویس اضافه کند که کاربران با استفاده از آن بتوانند عکس العمل شدیدتری نشان دهند و دیوایس خود را به یک تکه فلز غیر قابل استفاده برای سارقان تبدیل کنید. این گزینه که از آن با عنوان killswitch یا سوئیچ مرگ نام برده میشود، برای اولین بار در کدهای پروژهی متن باز اندروید یافت شدهاند و گوگل قصد دارد که در آیندهای نزدیک آنها را به سیستم عامل اندروید و سرویس اندروید دیوایس منیجر اضافه کند.
با انتخاب این کلید مرگ، تمام اطلاعات، تاکید میکنم تمام اطلاعاتی که بر روی تک تک بیتهای دیوایس ذخیره شده است، شامل اطلاعات شخصی، اطلاعات مربوط به سیستم عامل، اطلاعات مربوط به بوت شدن اندروید و حتی اطلاعاتی نظیر درایوها و پارتیشنهای ریکاوری از بین میرود. بعد از چنین عملیات مرگآوری، آن اسمارت فون یا تبلت اندرویدی دیگر هیچ عملکردی نخواهد داشت و مانند این است که چند قطعهی الکترونیکی بیربط را به هم چسبانده باشند!
البته گویا گوگل قصد دارد که به سازندگان تلفنهای همراه هوشمند و تبلتهای اندرویدی این امکان را بدهد که خودشان بتوانند تعیین کنند که با انتخاب این گزینه، چه نوع اطلاعاتی از روی دیوایس حذف خواهند شد و این گونه هر برندی میتواند با توجه به خواستهی اکثریت مشتریان خود، تصمیمهای بهتر و مناسبتری اتخاذ کند.
جالبتر اینجاست که امکان حذف اطلاعات از روی کارت حافظهی میکرو اس دی نیز وجود دارد و این گونه خیالتان راحت خواهد شد که سارق از خدا بیخبر دیگر نمیتواند هیچ بهرهای از دیوایس شما و اطلاعات درون آن ببرد. البته این احتمال وجود خواهد داشت که با ارسال مجدد دیوایس برای کارخانه و تایید هویت مالک محصول، عملیات بازیابی و تعمیر دیوایس انجام شود.
نظر کاربران
وای چقدر عالی
ببینم باز اپل بازا چه بهونه ای میارن کهios بهتره