۳۳۶۵۰۴
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

شوک بیکاری به بازار طلا

بدترین آمار اشتغال‌زایی آمریکا حدود ۶ سال گذشته، باعث جهش ۳۳ دلاری بهای اونس طلا در روز جمعه شد.

روزنامه دنیای اقتصاد: بدترین آمار اشتغال‌زایی آمریکا حدود ۶ سال گذشته، باعث جهش ۳۳ دلاری بهای اونس طلا در روز جمعه شد.

گزارش وزارت کار آمریکا برای ماه مه که داده‌هایی بسیار بدتر از انتظار داشت،‌ باعث سقوط شاخص دلار و رشد کالاهای پایه شد این اتفاق علاوه بر بازارها چشم‌انداز سیاست پولی فدرال رزرو را نیز تحت تاثیر قرار داده است. این روندها بازار داخلی را نیز که روز شنبه تعطیل بود در روز یکشنبه گرفتار خواهد کرد. احتمال دارد امروز همزمان با رشد سکه، دلار تضعیف شود.

بازارهای جهانی بار دیگر تحت‌تاثیر شوکی آمریکایی قرار گرفته‌اند، شوکی که بدترین شوک بازار کار ایالات‌متحده در حدود ۶ سال اخیر بود. آمار بسیار بدتر از انتظار بازار کار بزرگ‌ترین اقتصاد جهان که روز جمعه منتشر شد، از پاییز ۲۰۱۰ بی‌سابقه بود. به این ترتیب انقباضی‌تر شدن سیاست پولی فدرال رزرو در آینده نزدیک تقریبا به‌طور کامل نامحتمل شده تا روندها و شاخص‌های مالی و کالایی دگرگون شوند. شاخص دلار که چند هفته‌ای رو به رشد داشت،‌ روز جمعه با افتی ناگهانی مواجه شد و به کف ۳ هفته‌ای رفت. از آن سو طلا که همیشه در روزهای بد شادمان است، بهترین روز خود را در تقریبا یک ماه اخیر تجربه کرد و دوباره به میانه کانال ۱۲۰۰ دلار نزدیک شد. بازارهای سهام نیز دوباره گرفتار سردرگمی‌ای شده‌اند که روند آنها را کاهشی کرده است.

پسروی بازار کار

روز جمعه وزارت کار ایالات‌متحده اعلام کرد که اقتصاد این کشور در ماه مه تنها ۳۸هزار شغل ایجاد کرده است. این در حالی بود که انتظار ۱۵۹ هزار مورد اشتغال‌زایی در پنجمین ماه سال ۲۰۱۶‌ می‌رفت. این به آن معنا است که تنها ۲۳ درصد انتظارات اشتغال‌زایی در ماه مه برآورده شده است. تعداد مشاغل ایجاد شده در ماه مه بدترین آمار اشتغال‌زایی از پاییز ۲۰۱۰ بود. بدتر اینکه داده‌های ماه‌های مارس و آوریل نیز بازبینی منفی داشتند. رقم اعلام شده ۲۰۸هزار مورد اشتغال‌زایی برای ماه مارس به ۱۸۶ هزار مورد و رقم ۱۶۰ هزاری ماه آوریل به ۱۲۳ هزار مورد تبدیل شده است. بر اساس این گزارش، نرخ بیکاری آمریکا از ۵ درصد به ۷/ ۴درصد افت کرده، با این همه این کاهش عمدتا ناشی از کاهش نرخ مشارکت بوده که خود خبر بدی است.

بخش قابل توجهی از کاهش اشتغال‌زایی در اقتصاد آمریکا، مربوط به غول «وریزون» بوده، ولی ضعف بازار کار در ماه‌های گذشته کاملا به چشم می‌آید. کارگران این غول صنعت ارتباطات پس از اعتصاب یک ماهه و دریافت نکردن حقوق، جزو فهرست بیکاران قرار گرفتند و حدود ۳۵ هزار مورد اشتغال‌زایی را از آمار ماه مه کم کردند. اکنون با وجود آنکه بازگشت آنها به کار، آمار ماه ژوئن را بهبود خواهد بخشید، باید توجه کرد که حتی بدون داده‌های بد وریزون نیز، موارد اشتغال‌زایی ماه مه بیشتر از ۷۰ هزار مورد نمی‌شد. تنها نکته خوب گزارش روز جمعه این بود که حداقل دستمزد اندکی افزایش داشته و با ۵ سنت رشد برای هر ساعت کاری به ۵۹/ ۲۵ دلار رسیده است. متوسط حداقل دستمزدها در مقیاس سالانه ۵/ ۲ درصد رشد داشته که همسو با انتظارات بوده است.

چشم‌انداز سیاست پولی

ماه مه به یک دلیل واضح ماه خوبی برای دلار و ماه بدی برای طلا بود. در این ماه نه تنها دو مقام فدرال رزرو بلکه رئیس بانک مرکزی آمریکا نیز تاکید کرد که افزایش نرخ‌های بهره در آمریکا در نشست‌های پیش‌رو یک احتمال جدی است. دلار با جدی شدن بحث انقباضی‌تر شدن سیاست پولی فدرال رزرو از مرز ۹۵ واحد گذشت و اونس طلا به کف کانال ۱۲۰۰ دلار سقوط کرد. گرچه هر دو روند شاهد تعدیل بودند، تا اواخر هفته گذشته، چشم‌انداز بازار دلار همچنان افزایشی و چشم‌انداز بازار طلا همچنان کاهشی بود، اما اکنون گزارش روز جمعه بسیاری از معادلات را بر هم زده است.

در حالی که عده کارشناسانی که گمان می‌کردند کمیته بازار آزاد فدرال رزرو در نشست میانه ماه ژوئن نرخ بهره وجوه فدرال را افزایش خواهد داد، کمتر بود، عده بسیار بیشتری بر این باور بودند که فدرال رزرو در تابستان ۲۰۱۶ نرخ بهره را افزایش خواهد داد. اما حالا کمتر کسی است که فکر کند این کمیته در نشست ماه‌های ژوئن یا ژوئیه نرخ‌های بهره را افزایش خواهد داد. وضعیت بازار کار یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های تصمیم‌گیری برای بانک مرکزی آمریکا است و آمار بسیار بدتر از انتظار ماه مه هر انقباضی را در سیاست پولی فدرال رزرو در آینده نزدیک نامحتمل می‌نماید.

روند معکوس طلا

اونس طلا که روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه روی قیمت‌های ۱۲۱۳ و ۱۲۱۰ دلار ایستاده بود، روز جمعه تا بهای ۱۲۴۳ دلار جهش کرد. داده‌های بد از یکسو و اثر آنها بر چشم‌انداز سیاست پولی آمریکا از سوی دیگر، خرید طلا به‌عنوان سرمایه امن را در روز جمعه به شدت افزایش داد. این در حالی بود که طلا در بیشتر مقاطع هفته گذشته رو به افت داشت. معامله‌گران فلز زرد در روزهای انتهایی ماه مه و روزهای ابتدایی ماه ژوئن بر گفته‌های مقام‌های فدرال رزرو متمرکز بودند مبنی بر اینکه ادامه احیای اقتصاد آمریکا با شتاب فعلی می‌تواند رشد نرخ‌های بهره را در ماه‌های آینده ممکن کند؛ اما با توجه به اضافه شدن وضعیت بد بازار کار آمریکا به رشد کم این اقتصاد در فصل دوم سال جاری میلادی، افزایش نرخ‌های بهره در آینده نزدیک نامحتمل است تا دلار تضعیف و طلا تقویت شود.

جمعه متفاوت

اونس روز چهارشنبه با ۲ دلار افت مواجه شد، افتی که عمدتا ناشی از غلبه کاهشی‌های بازار بر معاملات فنی بود. طلا در این روز شاهد پوشش کوتاه‌مدت در معاملات آتی و شناسایی سود در معاملات نقدی بود، اما در نهایت روی قیمت ۱۲۱۳ دلار ایستاد. داده‌های بخش تولید آمریکا که در این روز منتشر شدند بهتر از انتظار بودند و احتمال افزایش نرخ بهره وجوه فدرال را در نشست ژوئن افزایش دادند، ولی کسی گمان نمی‌کرد که گزارش روز جمعه این چنین باشد. شاخص دلار در این روز با تعدیل روند افت کرد اما قوی ماند و همزمان افت بهای نفت خام به ضرر طلا عمل کرد.

اونس روز پنج‌شنبه نیز ۳ دلار دیگر افت کرد تا بار دیگر به کمترین قیمت‌ها در ۵/ ۳ ماه اخیر نزدیک شود. بازار روز پنج‌شنبه خلوت‌تر بود؛ چراکه بسیاری از معامله‌گران در انتظار گزارش روز جمعه بودند. مهم‌ترین خبر روز کاری چهارم هفته برگزاری نشست سیاست پولی بانک مرکزی اروپا بود، اما این نشست تصویب‌کننده هیچ تغییری در سیاست این نهاد اروپایی نبود. با این همه احتمال افزایش سیاست‌های انبساطی این بانک در هفته‌ها یا ماه‌های آینده قوی است.

اما روز جمعه روز کاملا متفاوتی بود. بیشترین رشد یک روزه طلا در حدود یک ماه اخیر اونس را به میانه کانال ۱۲۰۰ دلار نزدیک کرد تا پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت دوباره همه افزایشی شوند. اونس طلا در هفته گذشته از قیمت ۱۲۱۳ دلار به بهای ۱۲۴۳ دلار جهش کرد تا در اولین هفته کاری ماه ژوئن ۵/ ۲ درصد رشد را تجربه کند. البته در هفته گذشته،‌ روزهای دوشنبه و سه‌شنبه به ماه مه تعلق داشتند. همزمان دلار که در ماه مه، ۴ هفته رشد کرده بود، روز جمعه به کف سه هفته‌ای رفت تا کل بازار کالاهای پایه را تحت‌تاثیر قرار دهد.

طلای کوتاه‌مدت

چشم‌انداز بازار طلا در هفته‌های گذشته عمدتا کاهشی بود؛ چراکه معامله‌گران بازار فلزهای گرانبها عمدتا بر احتمال افزایش نرخ‌های بهره در آینده نزدیک تمرکز کرده بودند، اما حالا با معکوس شدن انتظارات درباره سیاست پولی فدرال رزرو، انتظارات در بازار طلا نیز تغییر کرده است. در تازه‌ترین نظرسنجی پایگاه اینترنتی کیتکو از کارشناسان حرفه‌ای بازار فلزهای گرانبها ۲۱ نفر شرکت کرده‌اند که از این میان ۱۵ نفر معادل ۵۷ درصد، افزایش و ۴ نفر معادل ۱۹ درصد پاسخ دهندگان، کاهش قیمت‌های طلا را در هفته کاری جدید پیش‌بینی کرده‌اند. ۵ نفر معادل ۲۴ درصد نیز نظری خنثی داشته‌اند. در نظرسنجی از مخاطبان نیز که بازتاب‌دهنده نظر سرمایه‌گذاران خرد است ۶۴۳ نفر شرکت کرده‌اند که از این میان ۳۲۶ نفر معادل ۵۱ درصد افزایش و ۲۳۴ نفر معادل ۳۶ درصد، کاهش قیمت‌های کوتاه‌مدت را پیش‌بینی کرده‌اند. ۸۳ نفر معادل ۱۳ درصد نیز نظری خنثی داشته‌اند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج