رهبر معظم انقلاب: اتحاد دولت و ملت را بر هم نزنید، باید همه در کنار هم باشند
رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم بیست و هفتمین سالگرد ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی خطاب به مردم با تاکید بر اینکه اتحاد دولت و ملت را برهم نزنید، بیان داشتند: ممکن است شما از یک دولتی خوشتان بیاید و از دولتی دیگر خوشتان نیاید. رقابتهای انتخاباتی جای خود، اختلافنظرها به جای خود و حتی انتقادها هم به جای خود؛ اما دولت و ملت باید همواره کنار هم باشند.
رهبر معظم انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به دشمنی استکبار و آمریکا با انقلاب اسلامی تاکید کردند: انقلاب اسلامی ایران که به وسیله مردم این کشور به وجود آمد و ادامه پیدا کرد، الهامبخش ملتهای دیگر شد.
ایشان تصریح کردند: دشمنان ملت ایران حق دارند از انقلابیگری بترسند.
حضرت آیتالله خامنهای با بیان اینکه اگر یک ملتی مسئله اساسی خود را نداند، گمراه میشود، افزودند: مسئله اصلی این است که انقلاب اسلامی کشور را از منجلابها نجات داد؛ از منجلاب وابستگی، از منجلاب عقبماندگی، از منجلاب فساد سیاسی، از منجلاب فساد اخلاقی، از منجلاب حقارت بینالمللی که ما گرفتار این منجلابها بودیم.
ایشان افزودند: ما هم وابسته بودیم، هم تحقیر شده بودیم، هم عقبافتاده و عقب نگاه داشته شده بودیم؛ در علم، اقتصاد در فناوری و حضور بینالمللی و ... و در همه اینها ما آقا بالاسر آمریکایی و انگلیسی داشتیم.
رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کردند: آن روزها ما چهار برابر امروز نفت صادر میکردیم و جمعیت آن زمان از نصف جمعیت امروز نیز کمتر بود، اما نصف جمعیت کشور از خدمات عمومی دولتی محروم بودند. کشور در فقر و عقبافتادگی دست و پا میزد، در فساد اخلاقی دست و پا میزد. زیرساختهای کشور همچون راه، برق، گاز، مدرسه، دانشگاه و خدمات شهری دچار آفت، عقبافتادگی، عقبماندگی و تهیدستی بود.
ایشان با بیان اینکه امام مسیر کشور را تغییر داد، گفتند: امام ریل را عوض کرد، ما را به سمت هدفهای بزرگ حرکت داد. مقابل راهی که در رژیم طاغوت ما را به آن سمت میکشاند و میبرد.
حضرت آیتالله خامنهای با بیان اینکه برای رسیدن به هدفهای انقلاب احتیاج به زمان و تلاش داریم، ادامه دادند: رسیدن به این اهداف قابل دسترسی است به شرط آنکه قطار در مسیر انقلاب پیش برود امام راه، معیار و شاخصها را به ما نشان داد و خود او حرکت را آغاز کرد.
ایشان افزودند: ما تا به امروز به برکت حرکت در مسیر انقلاب دستاوردهای زیادی پیدا کردهایم اما هنوز تا آن هدفها فاصله بسیار زیاد است میتوانیم به آن هدفها برسیم مشروط بر اینکه آن هدف ها بر روی همین ریل حرکت کند. بر روی ریلی که امام قطار جامعه اسلامی را به حرکت درآورد.
شرط رسیدن به اهداف انقلابی عمل کردن است
حضرت آیتالله خامنهای با بیان اینکه هر جا انقلابی بودیم پیش رفتیم و هر جا از حرکت انقلابی غفلت کردیم، عقب ماندیم، تاکید کردند: هر جا جهادی حرکت کردیم و بر روی ریل حرکت کردیم، پیش رفتیم و هر جا کوتاهی و غفلت کردیم، عقب ماندیم. ما میتوانیم به اهداف برسیم به شرط آنکه انقلابی عمل کنیم.
ایشان خطاب به نسل امروز و نسلهای فردا گفتند: همه باید بدانند این راه را میتوان با شیوه انقلابی حرکت کرد آن وقت پیشرفت قطعی است، البته میتوان به شیوه دیگری نیز عمل کرد اما آن زمان سرنوشت رقتآوری در پیش خواهد بود. اگر راه عوض شد، ملت ایران و اسلام سیلی خواهد خورد.
رهبر معظم انقلاب، انقلاب را سرمایه منحصر به فرد کشور نامیدند و افزودند: برای به دست آوردن انقلاب هزینههای سنگینی دادیم اما صدها برابر آن هزینهها منافع وجود دارد و این یک تجارت پرسود برای ملت است.
ایشان افزودند: هشت سال جنگ، شورشها و تحریمها هزینه بود اما صدها برابر این هزینهها، سود در این راه وجود دارد. هزینهها و منافع و سودها از اول با هم همراه بودند؛ هم هزینه دادیم و هم سود بردیم. در جنگ جوانان ما به شهادت رسیدند اما ملت دستاوردهای بزرگی را از همان جنگ پرهزینه به دست آورد.
حضرت آیتالله خامنهای تصریح کردند: هر چه جلو آمدیم هزینهها کمتر و قابل تحملتر و منافع کلانتر و بیشتر شده است. امروز روزی است که ما میتوانیم بدون آنکه هزینه زیادی را متحمل شویم، منافع بزرگی را از انقلاب بدست آوریم.
ایشان افزودند: امروز این توانایی وجود دارد، درخت انقلاب ریشه دوانده، درخت نظام اسلامی مستحکمتر شده، حقایق بسیاری روشن شده، راهکارهایی بوجود آمده و اوضاع برای ملت ایران امروز روشنتر ، زمینه آمادهتر و راه هموارتر از گذشته شده است.
رهبر معظم انقلاب با بیان اینکه این انقلاب به وسیله مردم و عزم آنان بوجود آمد، گفتند: این مردم بودند که نترسیدند و ایستادگی کردند. مردم از تهدید نظامی وتحریم ترسیدند و از تحریم فلج نشدند؛ نترس، شجاع و سربلند، حرکت را ادامه دادند و از این پس هم باید همینگونه باشد.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: مردم ما، دانشگاهیان، محققین، مسئولین، دولتیها و مجلسیها باید انقلابی بمانند و انقلابی حرکت کنند. همه انقلابی باشند تا بتوانیم این راه را با موفقیت پیش برویم و ادامه دهیم.
ایشان افزودند: این خطاست که بگوییم انقلابی تنها کسی است که در دوران مبارزات کنار امام بوده است. انقلاب برای همه است، جوانها انقلابیاند و میتوانند انقلابی باشند با معیارها و شاخصهایی که خواهم گفت.
حضرت آیت الله خامنهای ادامه دادند: یک جوان امروزی میتواند از من سابقهدار در انقلاب، انقلابیتر باشد همچنان که در دفاع مقدس دیدیم کسانی را که جان خود را کف دست گرفتند و در راه اجرای انقلاب و فرمان امام (ره) به جبهه رفتند و جان خود را فدا کردند. انقلابی صد درصد و انقلابی کامل، آنها هستند؛ آنهایی که آماده فداکاریاند.
انقلابی بودن به معنای افراطی گری نیست
ایشان با بیان اینکه انقلاب یک شط جاری است، تاکید کردند: این حرف خطاست که ما خیال کنیم اگر گفتیم فلانی انقلابی است، یعنی فلانی افراطی است و برای انقلابیون تعبیر «افراطی» بکار ببریم؛ این خطاست. انقلابیگری به معنی افراطی بودن نیست. این تعابیر، سوغات بیگانهها و حرف دشمنان است و نباید این الفاظ در فرهنگ سیاسی ما جا باز کند.
رهبر معظم انقلاب با تاکید بر اینکه بحث تندرو و کندرو نداریم، خاطرنشان کردند: انقلابی را میگویند تندرو و غیرانقلابی را میگویند میانهرو؛ این یک دوگانه بیگانه است و آنها این الفاظ را در رسانههایشان تکرار میکنند. ما نباید آن را تکرار کنیم.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: این خطاست که از همه انقلابیون یک نوع حرکت انقلابی توقع داشته باشیم. ممکن است یک نفر نسبت به مبانی انقلاب بهتر حرکت کند و یک نفر به همان خوبی حرکت نکند اما در همان راه قدم بردارد. اگر هر کسی به طور کامل حرکت نکرد، نمیتوانیم به ضد انقلابی بودن متهم کنیم.
ایشان خاطرنشان کردند: مهم آن است که حرکت انقلابیون با شاخصها تطبیق پیدا کند. مهم آن است که کسی که با شدت و جدیت هم حرکت نمیکند، شاخصهای انقلابیگری را داشته باشد. اگر این شاخصها وجود داشت، آن فرد انقلابی است.
پنج شاخص انقلابی بودن
رهبر معظم انقلاب پنج شاخص را به عنوان شاخصهای انقلابی بودن نام بردند و تصریح کردند: اولین شاخص پایبندی به ارزشهای انقلاب و دومین شاخص هدفگیری آرمانهای انقلاب و همت بلند برای رسیدن به آنها است.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: سومین شاخص پایبندی به استقلال کشور است؛ استقلال همه جانبه، استقلال سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی.
ایشان حساسیت در برابر دشمن، نقشه و کار دشمن و عدم تبعیت از آن را چهارمین شاخص نام بردند و افزودند: باید دشمن را شناخت، نقشه آن را فهمید و از تبعیت آن سرباز زد که قرآن آن را جهاد کبیر نام نهاده است.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به شاخص پنجم افزودند: تقوای دینی و سیاسی نیز شاخص پنجم است که اگر این پنج شاخص در کسی وجود داشته باشد، قطعاً انقلابی است. حالا ممکن است درجات انقلابی بودن متفاوت باشد.
حضرت آیتالله خامنهای در توضیح شاخص اول فرمودند: مبانی اساسی امام، اسلام ناب در مقابل اسلام آمریکایی است. اسلام آمریکایی نیز دو شاخه دارد؛ اسلام متحجر و شاخه دیگر اسلام سکولار. استکبار و قدرتهای مادی از هر دو شاخص پشتیبانی کردهاند و میکنند.
ایشان در تعریف اسلام ناب افزودند: اسلام ناب آن اسلامی است که هم تکلیف ما را در خانواده، با خود و در عمل شخصی معین میکند و هم تکلیف ما را در جامعه و در قبال نظام اسلامی.
رهبر معظم انقلاب یکی از مبانی انقلاب را مردمی بودن نام بردند و خاطرنشان کردند: یکی از ارزشهای اساسی، اعتقاد به پیشرفت، تحول و تکامل است. تعامل با محیط ، البته با پرهیز از انحرافاتی که ممکن است در این راه وجود داشته باشد. اینها همه صراطی است که چپ و راست دارد و باید از وسط جاده حرکت کرد.
حضرت آیتالله خامنهای یکی از دیگر مبانی اساسی نظام اسلامی را حمایت از مظلومان نامیدند و فرمودند: اگر کسی و جریانی نسبت به محرومین بیتفاوت باشد، این شاخص در آن وجود ندارد.
ایشان ادامه دادند: در تعابیر قرآنی، پایبندی به ارزشها را استقامت نامیدهاند.
رهبر معظم انقلاب در توضیح شاخص دوم یعنی «همت برای رسیدن به آرمانها» خاطرنشان کردند: نقطه مقابل این شاخص ناامید کردن مردم است. معنی شاخص دوم آن است که هرگز از رسیدن به اهداف و شعارهای بلند مایوس نشویم.
حضرت آیتالله خامنهای در تعریف شاخص سوم که «پایبندی به استقلال» است، تصریح کردند: معنای این شاخص آن است که در زمینه سیاسی فریب نخوریم. دشمنی که هدفش آن است که ملتها و دولتها را به دنبال خود بکشاند، به شیوههای مختلفی توسل میجوید. دشمن همیشه با تهدید سخن نمیگوید گاهی هم با تلمق سخن میگوید.
ایشان ادامه دادند: گاهی به آدم نامه مینویسند و میگویند بیایید با ما که آمریکا هستیم مسائل مختلف را حل کنیم. در اینجا ممکن است انسان وسوسه شود برویم با ابرقدرت در حل مسائل بینالمللی همکاری کنیم که در اینجا نوع بازی را هم او معین میکند.
رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کردند: اینکه ما در قضایای منطقه حاضر نشدیم در ائتلاف به اصطلاح آمریکایی وارد شویم، علت این است که آنها یک نقشهای دارند، یک هدفهایی را ترسیم کردهاند و مایلند به آن هدفها برسند و البته میخواهند از نیرو و قدرت ایران نیز استفاده کنند. اگر ما اینجا خام بشویم و وارد بازی آنها شویم؛ معنایش این است که جدول خالی آنها را پر کرده ایم و این خلاف استقلال است.
حضرت آیتالله خامنهای با بیان اینکه استقلال فرهنگی از دیگر استقلالها مهمتر است، فرمودند: استقلال فرهنگی آن است که سبک زندگی را سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی انتخاب کنیم. سبک زندگی اسلامی - ایرانی از معماری و پیوندهای اجتماعی تا همه مسائل گوناگون را شامل میشود. تقلید از بیگانه مقابل استقلال فرهنگی است.
ادغام در اقتصاد جهانی ضرر و شکست است
رهبر معظم انقلاب در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به استقلال اقتصادی بیان داشتند: استقلال اقتصادی، هضم نشدن در اقتصاد جهانی است.
ایشان با بیان اینکه اقتصاد جامعه جهانی بر مبنای عدالت نیست، ادامه دادند: تعریف اقتصاد جهانی عبارت است از نقشه و نظامی که سرمایهداران عمدتاً صهیونیستی برای تصرف منابع مالی همه دنیا طراحی کردهاند. اینکه یک کشوری اقتصادش را در اقتصاد جهانی ادغام کند، ضرر و شکست است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به نتایج مذاکرات هستهای خاطرنشان کردند: این مذاکرات هستهای که نیز انجام شده است، باز هدف دشمنان، اقتصادی است یعنی بلعیدن اقتصاد ایران به وسیله اقتصاد جهانی که سردمدار آن آمریکاست.
رهبر معظم انقلاب با تاکید بر اینکه استقلال اقتصادی تنها با اقتصاد مقاومتی به دست میآید، فرمودند: خوشبختانه دولت محترم اقدام و عمل را شروع کرده است، اگر با همین قوت عمل کند، یقیناً آثار آن را مردم خواهند دید.
ایشان با بیان اینکه رونق اقتصادی تنها با سرمایهگذاری خارجی محقق نمیشود، بیان داشتند: مهمتر از سرمایهگذاری خارجی، فعال کردن ظرفیتهای داخلی است. ما ظرفیتهای فعال نشده فراوانی داریم که باید آنها را فعال کنیم.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به پیشرفت جوانان کشور در زمینه نانو و فناوری روز، خاطرنشان کردند: آیا جوانان ما نمیتوانند چاههای نفت را به تولید بهتر برسانند؟
رهبر معظم انقلاب در تعریف شاخص چهارم که «حساسیت در برابر دشمن» است، بیان داشتند: باید در برابر دشمن حساسیت داشته باشیم. باید دشمن را بشناسیم، نقشههای او را تشخیص دهیم، بر روی اظهارات و کارهای او حساس باشیم و در مقابل زهرهای آن پادزهر تهیه کنیم.
مطرح کردن «توهم توطئه» خود توطئه است
ایشان با بیان اینکه برخی دشمن را انکار میکنند، فرمودند: وقتی که میگوییم دشمن داریم، برخی میگویند توهم توطئه دارید. خود مطرح کردن توهم توطئه، خود یک توطئه است. برای آنکه حساسیتها را کم کنند.
ایشان افزودند: ذات نظام سلطه اقتضا میکند که با نظام اسلامی دشمن باشد ،چرا که منافعشان ۱۸۰ درجه با یکدیگر اختلاف دارد. نظام سلطه اهل خیانت، جنگافروزی و ایجاد سازماندهی گروههای تروریستی است. اهل سرکوب کردن گروههای آزادیخواه و اهل فشار آوردن بر مظلومین مانند فلسطین است. نظام اسلامی نمیتواند نسبت به این مسائل بیتفاوت بماند.
رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کردند: آمریکا ۲۸ مرداد کودتا راه انداخت و حکومت ملی را سرنگون کرد و از اول انقلاب تا به امروز با ما دشمنی میکند. در زمان طاغوت، ساواک را برای شکنجه مردم راه انداخت. در جنگ هشت ساله حداکثر کمک را به دشمنان ما کرد. هواپیمای مسافربری ما را سرنگون کرد، ما را تحریم کرد آیا اینها دشمنی نیست؟
هر ملتی که به آمریکا اعتماد کند سیلی اش را خواهد خورد
حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: هر فردی و جریانی که به آمریکا اعتماد کند، سیلیاش را هم خواهد خورد؛ همچنان که خوردند. در همین چند سال اخیر در جریان سیاسی به خاطر مصلحتاندیشی و تاکتیک، با آمریکاییها رفیق شدند و اعتماد کردند و چوب آن را خوردند. هر کسی با نام اسلام و در جهت اسلام حرکت میکند، اگر به آمریکا اعتماد کند، خطای بزرگی مرتکب شده است.
ایشان با اشاره به اسناد مورد ادعای شبکه انگلیسی بی بی سی علیه امام خمینی(ره) به نقل از اسناد آمریکایی ادامه دادند: حالا در ایام سالگرد امام (ره) بر علیه امام سند منتشر میکنند. آمریکایی که هواپیمای مسافربری را با ۳۰۰ نفر سرنگون میکند، آیا سندهایش اعتبار دارد؟ این دشمن را باید شناخت و در مقابل کارهای او باید حساسیت نشان داد و باید نسخه سیاسی و اقتصادی دشمن با احتیاط مورد توجه قرار گیرد.
رهبر معظم انقلاب در توضیح آخرین شاخص یعنی تقوای دینی و سیاسی افزودند: یک تقوای فردی داریم که از گناه پرهیز کنیم. هر کسی حوزه معرفتی اسلام را از محیط زندگی اجتماعی و سیاسی مردم دور کند، اسلام را نشناخته است.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: اگر تقوای دینی تحقق یافت، تقوای سیاسی هم به همراه میآورد؛ تقوای سیاسی یعنی انسان از لغزشگاههایی که دشمن میتواند استفاده کند، پرهیز کند.
ایشان با بیان اینکه در همه این شاخصهایی که بیان شد، امام (ره) الگو است، فرمودند: در همه این شاخصها امام (ره) در صدر قرار دارد. باید به گفتار و کردار امام (ره) اهتمام بورزیم و جوانان باید صحیفه و وصیتنامه امام را بخوانند و با آن انس پیدا کنند.
رهبر معظم انقلاب در توصیه دیگر به مردم بیان داشتند: یک تجربه در مذاکرات هستهای پیدا کردیم و آن این بود که اگر ما نیز تنازل کنیم و از مواضع خود کوتاه بیاییم، آمریکا دست از نقش مخرب خود برنمیدارد همچنان که ما به تمام تعهدات خود عمل کردیم و آنها دبه کردهاند؛ لذا این تجربه را باید مغتنم بشماریم.
اتحاد دولت و ملت را برهم نزنید
حضرت آیتالله خامنهای خطاب به مردم با تاکید بر اینکه اتحاد دولت و ملت را برهم نزنید، بیان داشتند: ممکن است شما از یک دولتی خوشتان بیاید و از دولتی دیگر خوشتان نیاید. رقابتهای انتخاباتی جای خود، اختلافنظرها به جای خود و حتی انتقادها هم به جای خود؛ اما دولت و ملت باید همواره کنار هم باشند.
ایشان با بیان اینکه در همه دولتها یکی از توصیههای بنده این بوده است که باید اتحاد میان دولت و ملت حفظ شود، افزودند: ملت باید با دولت همراه باشد و اتحاد را حفظ کند؛ البته این موضوع منافاتی با انتقاد کردن ندارد.
رهبر معظم انقلاب با تاکید بر اینکه قوای سهگانه باید با یکدیگر متحد باشند، فرمودند: قوا باید در مسائل اساسی کشور زیر یک چتر قرار بگیرند، نیروهای مسلح و آحاد مردم نیز به همینگونه عمل کنند.
نگذارید احساسات بر منطق غلبه کند
ایشان در توصیه دیگر به مردم افزودند: نگذارید احساسات بر منطق غلبه کند، منطق این است که وقتی دشمن از دور نگاه میکند، در نظام احساس یکپارچگی کند. اگر حرفهایی زده شود که تخاصم، دوجریانی و دوقطبیگری برداشت شود، این به ضرر کشور است.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود تقابل با آمریکا را تقابل با یک جبهه نامیدند و بیان داشتند: امتداد این جبهه حتی گاهی به داخل کشور نیز کشیده میشود لذا نباید غفلت کنیم. بدانید دشمنی فقط از ناحیه دستگاه امنیتی آمریکا نیست. گاهی اوقات این دستگاه امنیتی سرانگشتانی دارد که این سرانگشتها به صورت دیگری خود را نشان میدهد.
رهبر معظم انقلاب با تاکید بر اینکه خطوط فاصل با دشمن باید برجسته باشد، خاطرنشان کردند: بعضی از جریانهای داخل کشور از این نکته غفلت کردند و خطوط مرزی خود را با دشمن حفظ نکردند و این خطوط ضعیف و کمرنگ شد.
ایشان در ششمین توصیه خود بیان داشتند: به وعده اِن تَنصُرُوا اللهَ یَنصُرکُم اعتماد داشته باشید.
ارسال نظر