کاهش پدیده تروریسم در جهان
آمریکا اعلام کرده است که شمار حملات تروریستی در جهان در فاصله سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ با وجود گسترش قلمرو گروه داعش در این مدت، اندکی کاهش داشت.
وزارت خارجه امریکا در گزارش سالانه اش در مورد تروریسم در جهان یک کاهش ۱۳ درصدی در حملات تروریستی در سال ۲۰۱۵ نسبت به سال قبل از آن گزارش کرد که نخستین کاهش از سال ۲۰۱۲ بود ولی گفت که تهدید افراط گرایان رو به افزایش است چرا که این گروه ها در حال بهره برداری از بی قانونی در مناطقی هستند که تحت نظارت هیچ دولتی قرار ندارند و از فساد موجود در این مناطق برای استخدام نیرو و یارگیری استفاده می کنند.
آمار جمع آوری شده پژوهشگران کنسرسیوم ملی مطالعات تروریسم و پاسخ به تروریسم برای این گزارش نشان می دهد که در سال ۲۰۱۵ میلادی ۱۱ هزار و ۷۷ حمله صورت گرفته و به مرگ ۲۸ هزار و ۳۲۸ نفر منجر شده است در حالی که شمار این حملات در سال ۲۰۱۴ میلادی ۱۳ هزار و ۴۶۳ مورد بود و ۳۲ هزار ۷۲۷ نفر جان خود را از دست داده بودند.
در گزارش گفته شده است که میزان حملات و مرگ و میز ناشی از آن در عراق ، پاکستان و نیجریه در سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ کمتر شده ولی در افغانستان، بنگلادش، مصر، فلیپین، سوریه و ترکیه افزایش یافته است.
وزارت خارجه امریکا در گزارش خود گفته است در حالی که قلمرو تحت کنترل داعش در عراق و سوریه در اواخر سال ۲۰۱۵ کمتر شده ولی با در اختیار داشتن یک ' نیروی قوی ' همچنان بزرگترین تهدید تروریستی در سطح جهان محسوب می شود.
در گزارش خاطرنشان شده که پیروان داعش نیز حملاتی در ترکیه ، فرانسه و لبنان انجام داده و قابلیت بین المللی خود را به رخ کشیده اند.
القاعده و گروههای وابسته به آن نیز کماکان در افغانستان، پاکستان و بخش هایی از غرب و شمال افریقا فعال بوده و همچنان با حملات خود به هتل ها در بورکینافاسو، مالی، تونس و همچنین بمب گذاری در یک هواپیمای جت روسیه که بر فراز شبه جزیره سینا سرنگون شد تلفات زیادی گرفته اند.
علاوه بر افغانستان، پاکستان، عراق، صحرای سینا، سومالی و سوریه در این گزارش گفته شده است که لیبی، جنوب فیلپین، منطقه صحرای باختری، یمن و بخش هایی از کلمبیا و ونزوئلا به عنوان ' مامن های تروریستی ' هستند و در آن ها گروه هایی قادرند با ارامش نسبی ناشی از کنترل ضعیف یا نامناسب دولتی ، فعالیت کنند.
ارسال نظر