رای دادگاه های آمریکا به زیان کاربران
دادگاه چهارم استیناف ایالات متحده روز سهشنبه حکمی را صادر کرد که بر اساس آن، مقامات پلیس میتوانند بدون در اختیار داشتن دستور قضایی از شرکتهای تامینکننده خدمات موبایل بخواهند تا اطلاعات مربوط به مکان کاربران را در اختیارشان قرار بدهند.
در صدور این حکم به یکی از احکام دادگاه عالی ایالات متحده استناد شده که بر اساس آن، اطلاعاتی که افراد به صورت داوطلبانه در اختیار یک یا چند شرکت قرار داده باشند، از شمول اطلاعات محرمانهی افراد خارج میشود. به همین دلیل، و با توجه به این که کاربران گوشیهای همراه به صورت داوطلبانه به بسیاری از نرمافزارهای روی گوشی خود اجازهی دسترسی به اطلاعات مکانیشان را دادهاند، پس این اطلاعات از شمول اطلاعات محرمانه خارج شده است.
به استناد این حکم، دسترسی پلیس به اطلاعات مکانی اشخاص، آن هم بدون رضایت خود افراد یا دستور قاضی، ناقض اصل چهارم قانون اساسی ایالات متحده که بر حفظ حریم شخصی افراد تاکید میکند نیست. قطعا این حکم زمینهساز اعتراض افراد به دستگاه قضایی آمریکا خواهد بود و به نظر میرسد اعتراضات از خود دادگاههای این کشور شروع شده است. قاضی وین، از چهرههای سرشناس دستگاه قضایی و از مخالفان این طرح گفته است: «تنها زمان روشن خواهد ساخت که آیا مردم آمریکا در این جهان به شدت شبکهای شده قادر خواهند بود تا حریم شخصی همدیگر را حفظ کنند یا نه. اما جواب هر چه باشد، این حکم را نمیتوان تلاشی در جهت بهبود اوضاع قلمداد کرد».
ارسال نظر