۳۳۱۰۹۶
۵۰۱۱
۵۰۱۱
پ

پوتین: جزایر کوریل روسی ماند

ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه با تاکید بر اینکه جزایر کوریل جدا شده از ژاپن در پایان جنگ دوم جهانی، فروشی نیست بر ادامه «مالکیت روسیه» بر چهار جزیره راهبردی کناره اقیانوس آرام که توکیو خواهان بازپس گیری آن است، تاکید کرد.

خبرگزاری ایرنا: ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه با تاکید بر اینکه جزایر کوریل جدا شده از ژاپن در پایان جنگ دوم جهانی، فروشی نیست بر ادامه «مالکیت روسیه» بر چهار جزیره راهبردی کناره اقیانوس آرام که توکیو خواهان بازپس گیری آن است، تاکید کرد.

پوتین روز جمعه و دو هفته پس از دیدار با شینزوآبه نخست وزیر ژاپن در شهر سوچی به خبرنگاران گفت: روسیه به هیچ بهایی حاضر نیست مجمع الجزایر کوریل را (به ژاپن) بفروشد و حاضر به هیچ معامله ای بر سر جزایر کوریل نیستیم.

به گزارش ایتارتاس، وی در پاسخ به پرسش یک خبرنگار در مورد احتمال فروش این جزایر با بهای بسیار بالا، اظهار کرد: مسکو هیچ چیز را نمی فروشد، بلکه بسیاری از چیزها را حاضریم بخریم، ولی آماده ایم با شرکای خود از جمله ژاپن برای عقد موافقتنامه صلح گفت وگو کنیم.

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز چندی پیش اعلام کرد که درباره بازگشت این جزایر مذاکره ای آغاز نخواهد شد.

توکیو در صدد است تا با پیگیری مذاکرات امضای قرارداد صلح پس از جنگ دوم جهانی، زمینه بازگشت جزایر کوریل را فراهم کند که با ثبات مواضع مسکو، اقدام های ژاپن بویژه سفر چندی قبل وزیر خارجه و نخست وزیر این کشور به روسیه بی نتیجه مانده است.

روسیه و ژاپن با وجود گذشت حدود ۷۰ سال از جنگ دوم جهانی، هنوز موافقتنامه صلح امضا نکرده اند؛ زیرا توکیو امضای موافقتنامه را مشروط به واگذاری این جزایر کرده که در پایان جنگ دوم جهانی به تصرف نیروهای شوروی سابق درآمد و روسیه نیز وضعیت کنونی را به عنوان پیامدهای جنگ دوم جهانی تمام شده و غیرقابل بازگشت اعلام کرده است.

سایه چهار جزایر جنوبی کوریل بر روابط اقتصادی و سیاسی توکیو و مسکو و و همچنین برنامه سفر رئیس جمهور روسیه به ژاپن که قرار است اواخر سال جاری میلادی انجام گیرد، سنگینی می کند و انتظار می رود مقامات ژاپنی این موضوع را در جریان مذاکرات با «ولادیمیر پوتین» نیز مطرح کنند.
مسکو پیش تر هم اعلام کرده بود که حاکمیت روسیه بر جزایر کوریل جنوبی قابل تردید نیست و نتایج کنفرانس یالتا، بیانیه پتسدام و برخی دیگر از اسناد موید این واقعیت است.

جزایر کوریل جنوبی شامل 'کوناشیر'، kunashir 'ایتوروپ'، iturup 'هابومای' habomai و 'شیکوتان' shikotan از یک سو به دلیل برخورداری از منابع نفت و گاز و نیز ذخایر آبزیان و از سوی دیگر واقع شدن در اقیانوس آرام از موقعیت راهبردی برای روسیه و ژاپن برخوردار است.
جزایر کوریل، همچنین محل ورود زیردریایی های روسیه به اقیانوس آرام بوده است و اهمیت راهبردی نظامی برای این کشور دارد.

ادامه استقرار نظامیان روسی در این جزایر که پنج هزار نفر جمعیت دارد، سبب شده است دو کشور قرارداد صلح امضا نکنند. از نوامبر سال ۲۰۱۰ که «دمیتری مدودیف»رئیس جمهوری وقت روسیه از جزایر کوریل بازدید کرد، مناقشه توکیو و مسکو بر سر این جزایر وارد مرحله ای جدید شد.
پس از اینکه نائوتو کان نخست وزیر وقت ژاپن این اقدام را وقیحانه خواند، روسیه صدور دستور استقرار تجهیزات مدرن نظامی در جزایر مورد مناقشه را صادر کرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج