معمای هویت متهم انفجار سال ۶۰
فرد دستگیر شده در آلبانی که در انفجار دفتر نخست وزیری سال ۶۰ نقش داشته است به تدریج تبدیل به موضوعی شده که هر روز مقامات نیروی انتظامی جزئیاتی از آن را منتشر میکنند.
روز نخست که اعلام شد این فرد بازداشت شده است برخی تصور کردند فرد بازداشت شده کشمیری عامل اصلی انفجار دفتر نخست وزیری بوده که یک روز بعد سردار منتظرالمهدی سخنگوی نیروی انتظامی این موضوع را رد کرد و خبر داد که شخص بازداشت شده یک زن است.
پس از این خبر بود که برخی سایتهای خبری دوباره به گمانه زنی پرداختند و نوشتند که شخص بازداشت شده زهره عطریانفر است. دیروز این گمانه هم رد شد و فرمانده نیروی انتظامی گمانه زنیها درباره نام فرد دستگیر شده در کشور آلبانی را رد کرده و گفت: پلیس به دنبال استرداد این زن به کشور است. سردار حسین اشتری در حاشیه اختتامیه مسابقات بینالمللی قرآن با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره دستگیری عامل انفجار در دفتر حزب جمهوری اسلامی، اظهار کرد: به طور معمول پلیس اینترپل موظف است افرادی که اعلان قرمز برایشان صادر شده شناسایی و دستگیر کند.
این موضوع درباره این فرد نیز صادق بوده و کسانی که در عملیاتهای تروریستی نقش داشته باشند شناسایی خواهند شد. وی درباره اسامیای که در مورد فرد دستگیر شده در برخی از رسانهها اعلام شده و این فرد را ابتدا «کشمیری» و سپس «عطریانفر» معرفی کرده بودند، گفت: این مطلب صحت نداشته و فرد دستگیر شده نه کشمیری است و نه عطریانفر. به دنبال استرداد این فرد از کشور آلبانی هستیم که امیدواریم این کشور همکاریهای لازم را با جمهوری اسلامی داشته باشد.
فرمانده ناجا با بیان اینکه برخی از کشورها در زمینه استرداد مجرمان همکاریهای لازم را با کشورمان نداشتند و باید ۱۰۰ متهم به کشور مسترد شود گفت: به دنبال این هستیم که دهها نفر را بر اساس حکم قضائی به کشور بازگردانیم تا به جرایمشان رسیدگی شود. به گفته وی، تاکنون کشور آلبانی برای استرداد فرد دستگیر شده با ایران همکاری لازم را نداشته است. اشتری با اشاره به پرونده «محمود خاوری» نیز اظهار کرد: در این زمینه نیز ما خواستار بازگشت این فرد هستیم اما کشور مربوطه همکاریهای لازم را با ما نداشته است.
فرمانده ناجا در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اجرای طرح امنیت اخلاقی و اجتماعی، گفت: این طرح از سالهای گذشته اجرا شده و اجرای آن همچنان ادامه دارد اما مطلوب پلیس این است که با همکاری خوب مردم موارد تذکر و برخورد کاهش بیابد. وی برخورد با معتادان، خرده فروشان موادمخدر، توزیع کنندگان مواد، مزاحمان نوامیس و... را نیز بخشهای دیگری از طرح امنیت اجتماعی عنوان کرد و گفت: پلیس در برخورد با این افراد با جدیت وارد عمل شده و خوشبختانه دستگاه قضائی نیز همکاری خوبی با ما داشته است.
اشتری درباره نظارت پلیس بر اماکن عمومی نیز گفت: در این زمینه جلسات متعددی با اصناف برگزار شده و موارد لازم منتقل شده است و ما نیز به عنوان پلیس اعلام کردیم که از ورود کالاهایی که فاقد مطابقت با فرهنگ ایرانی اسلامی است ممانعت خواهد شد که امیدواریم اصناف در این زمینه همکاری خوبی با پلیس داشته باشند.
ارسال نظر