«هرندی» پاتوق خلافکاران شده
در حالی که نهادهای مرتبط با موضوع مبارزه با مواد مخدر از اقدامات صورت گرفتهشان آمار میدهند، مردم محله شهید هرندی همچنان از فضای پاتوقی محله گلایه دارند.
پیش از ظهر امروز، بار دیگر محله شهید هرندی در خیابان شوش تهران شاهد حضور جمعیتی ۱۰۰نفره از اهالی و کسبه بود که خواستار امنیت روانی بودند.
این گروه که با پلاکاردهایی که تمنای بازگشت آرامش به محله روی آن ها ثبت شده بود، اعلام میکردند خواستار برخورد جدی با قاچاقچیان هستند.
علی محبی، یکی از معتمدان محلی میگوید: محله قدیمی شهید هرندی که قلب پایتخت است به پاتوقی برای خلافکارها و دزدها بدل شده است، کسانی که آرامش روانی و جانی ما را تهدید میکنند و کارشان به جایی رسیده که رسما اینجا را پاتوق خودشان میدانند.
وی میگوید: ما واقعا نیازمند کمک هستیم. تنها درخواست ما از مسئولان این است که ما را از شر این معتادان نجات دهند. ما می خواهیم با اراذل و اوباش، قاچاقچیها، موتورسوارهای مواد فروش که در طول شبانه روز توی محله ویراژ میدهند و معتادان برخورد جدی شود.
رحیم عباسی یکی دیگر از معتمدان محلی میگوید: اینجا محله ماست؛ ما ۴۰ سال است که اینجا زندگی میکنیم. ما نمیتوانیم محله مان را رها کنیم. الان به خاطر همین معتادان و قاچاقچیان قیمت خانه در محله ما از همه جای تهران ارزانتر شده است.
محسن کثیری یکی از کسبه محله شوش نیز با انتقاد از نیمه تمام ماندن اقدامات صورت گرفته برای جمع آوری معتادان میگوید: بخش قابل توجهی از معتادان توسط شهرداری و نیروی انتظامی جمع شد، اما متاسفانه بعد از آن پای بسیاری از معتادان به محلات باز شد و میزان سرقت و ناامنی در محلهها افزایش پیدا کرد.
وی اضافه میکند: چندی است خود اهالی دست به کار شدهاند، شبها با موتور در محله گشتزنی میکنند و مواد فروشان و معتادان با دیدن آنها پراکنده میشوند.
این تجمع با حضور ماموران کلانتری ۱۱۶ مولوی به پایان رسید و قرار شد تا اهالی با نوشتن و امضای استشهادنامه و شرح انتقادها و گلایهها، منتظر اقدامات نیروی انتظامی باشند.
شهرداری مسئول جمع آوری معتادان نیست
حجت الاسلام امرودی معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران در گفتگو با مهر تاکید میکند: شهرداری مسئول بیکاری در تهران نیست، مسئول جمع آوری معتادان نیست، مسئول درمان نیست. چند حفره در شهر ایجاد شده بود که موجب بر هم خوردن جریان زندگی شد. ما در منطقه هرندی دبیرستان دخترانه نداشتیم، چون امنیت وجود نداشت. این منطقه ۶۰ سال گودال آسیب بوده و تا ساقیها از این خانهها جمع نشوند، مشکل حل نمیشود و البته این هم وظیفه شهرداری نیست. اگرچه جمعآوری این تعداد معتاد و بازگرداندن آنها پس از بهبودی کار سختی نیست و در صورتی که دستگاههای مختلف پای کار باشند میتوانیم به اهداف مدنظر دست پیدا کنیم.
او با بیان این مطلب که طرح شهرداری نیاز به ۲ سال زمان دارد، میگوید: شهرداری چند کار عمده را آغاز کرده است، اول شناسایی کودکان کار و فراهم کردن شرایط تحصیل برای آنها. دوم ایجاد مددسراهایی که کارتنخوابها در آن جا مستقر شوند و ایجاد ۴۴ مرکز بهاران که بوستان مهارت آموزی در آنها دایر است.
تا ساقیها جمع نشوند، مشکل حل نمیشود
با همه این توضیحات فقط کافی است گذرتان به ویژه شبها به محله هرندی بیفتد. علی رغم همه جمع آوریها و کمپها و مددسراها، باز هم محلهها از حضور معتادان و کارتنخوابهایی که آزادانه در خیابانها و کوچههای تاریک مواد میکشند و امنیت روانی محله را به شدت کاهش میدهند، خالی نیست.
امرودی میگوید: تا ساقیها جمع نشوند، طرح به نتیجه نمیرسد، هرندی الان پر از ساقیهای مقیم است و قرار است در نشستی با حضور شهردار و دادستان کشور برای ساقیها و ورود به آشپزخانهها حکم صادر شود.
وی اضافه میکند: حتی پلیس هم اگر بخواهد معتادان را جمع آوری کند، فضایی برای ساماندهی آنها ندارد. اگرچه ما جدیدا برخی کمپها را که خالی شدهاند، در اختیار پلیس قرار دادهایم.
خانههای مجردی و آشپزخانهها در امنیت کامل
علی رغم وعده نشست، هنوز ظاهرا خبری از اقدام جدی درباره ورود به خانهها و آشپزخانهها نیست. به گفته اهالی، امنیت معتادان و مواد فروشان در محله هرندی از امنیت ساکنان آنجا بیشتر است.
با توجه به حضور موادفروشان و ایجاد آشپزخانههای تولید کریستال و شیشه و خانههای مجردی که پاتوق شدهاند، باید منتظر ماند تا ببینیم چه زمانی مجوزها برای ورود به این خانهها صادر خواهد شد.
ارسال نظر