۳۲۸۴۲۱
۴ نظر
۵۰۰۵
۴ نظر
۵۰۰۵
پ

چرا مسکن از رکود خارج نمی‌شود؟

اغلب سازندگان مسکن برای دریافت وام ۱۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن با مشکل مواجه اند و بانک از آنها می خواهد که ۱۵ تا ۲۰ درصد از مبلغ وام را در حساب خود، داشته باشند.

خبرگزاری مهر: اغلب سازندگان مسکن برای دریافت وام ۱۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن با مشکل مواجه اند و بانک از آنها می خواهد که ۱۵ تا ۲۰ درصد از مبلغ وام را در حساب خود، داشته باشند.

یکی از طرح‌هایی که دولت برای خروج غیرتورمی مسکن از رکود مطرح کرده، تقویت طرف عرضه و افزایش ساخت و سازها به منظور تامین نیاز متقاضیان مسکن است. به همین دلیل سیاست‌های تامین مالی از طریق تسهیلات بانکی یکی از مهمترین برنامه‌هایی است که وزارت راه و شهرسازی با همکاری بانک مسکن به اجرا رسانده است.

براین اساس وام ۱۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن برای سازندگان در نظرگرفته شده که با استفاده از این تسهیلات، ساخت و ساز رونق بیشتری پیدا کند، چرا که در چهار سالی که از رکود مسکن می‌گذرد، ساخت وساز با کاهش بیش از ۷۰ درصدی روبرو شده و صدها شغل مرتبط با حوزه ساختمان را با چالش مواجه کرده است.

کارشناسان پیش بینی می‌کنند انباشت تقاضا و افزایش ناگهانی قیمت‌ها، بازار را نسبت به خرید تشنه می‌کند که این موضوع از جمله مسائلی است که بازار مسکن را در آینده نه چندان دور دچار مشکلاتی خواهد کرد؛ به همین دلیل تقویت عرضه و تقاضا در بازا مسکن از راهکارهایی است که همواره از سوی کارشناسان پیشنهاد شده است.

به همین دلیل، عرضه تسهیلات بانکی برای رونق بازار یکی از راهکارهای مناسب به خصوص در بخش عرضه به شمار می‌رود اما بر سر اجرای این طرح هم مشکلاتی وجود دارد که تولیدکنندگان را با مشکل مواجه کرده و امکان استفاده از تسهیلات برای اغلب آنها وجود ندارد.

تولیدکنندگان معتقدند که مهمترین و اصلی ترین مشکل، مسائل بانکی است و این مشکلات موجب شده که استقبال چندانی از تسهیلات بانکی صورت نگیرد. در واقع سازندگان و تولیدکنندگان معتقدند که هنوز شرایط بانکی در کشور مطلوب نیست و برای آنها صرفه اقتصادی ندارد که با شرایط خاص تسهیلاتی دریافت کنند و در نهایت سودهای بالایی را بابت آن بپردازند.

براساس این گزارش، یکی از مشکلات تولیدکنندگان در این بخش، اجبار بانک مسکن برای داشتن حساب بانکی فعال با گردش حساب بالا قبل از دریافت وام است. شعب بانک مسکن از متقاضیان وام ساخت می‌خواهند که ۱۵ تا ۲۰ درصد از مبلغی وام را در حساب بانکی داشته باشند و متوسط گردش حساب ۶ ماهه آنها به رقم قابل توجهی برسد تا بانک به آنها وام بپردازد.

همچنین پروژه ‌ی که سازنده قصد اجرای آن را دارد باید شرایط خاصی داشته باشد که این شرایط هم از سوی بانک تعیین شده بنابراین به هر سازنده یا هر پروژه‌ای این تسهیلات تعلق نمی‌گیرد. به همین دلیل استفاده از این تسهیلات برای بسیاری سازندگان تقریبا غیرممکن است.

بانک درصدی از وام را بلوکه می‌کند

دبیر کانون سراسری انبوه سازان در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون تمایلی از سوی انبوه سازان برای دریافت وام ساخت مسکن بوده است، گفت: شرایطی که بانک مسکن برای دریافت وام تعیین کرده، مشکلاتی را پیش روی سازندگان گذاشت و این موضوع اجرایی نشده بنابراین برای دریافت وام حداقل بای ۱۵ تا ۲۰ درصد از مبلغ وام در حساب متقاضی باشد.

وی ادامه داد: حتی بانک برخی مواقع درصدی از وام ۱۵۰ میلیون تومانی را برای چند ماه در حساب جاری بلوکه می کند تا از محل این پول های بلوکه شده سود خود را تامین کند این در حالی است که این تسهیلات برای افزایش توان تولیدکنندگان تعریف شده است.

پورحاجت مشکلات بانکی را گریبانگیر تولیدکنندگان دانست و گفت: هرگونه تزریق منابع مالی به بخش تولید، تاثیر غیرتورمی دارد و اثرات مطلوبی را بر اقتصاد می گذارد بنابراین سیاست تقویت تولید به نفع بازار مسکن اما الان اجرای این سیاست ها با موانعی روبرو است.

وی با بیان اینکه خریداران در بازار حضور دارند اما توان اقتصادی کافی برای خرید مسکن ندارند، افزود: بازار مسکن نیاز به اتفاق جدیدی دارد تا این رویه ها تغییر کرده و متقاضیان هم توان بیشتری برای ورود به این بازار داشته باشند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    به نظر من دلیلش اینه که قیمت مسکن حداقل 70 درصد بالاتر از قدرت خرید مردمه. یعنی اگر 70 درصد هم پایین تر بیاد تازه شاید بشه با این وضعیت درآمد مردم خرید و فروش کرد

  • بدون نام

    دبیر کانون سراسری انبوه سازان= Idiot and liar

  • بدون نام

    برای این که سیاست بازان اقتصادی و بانکداری مثلا اسلامی بدون ربای شدیدا نزولخوار همه در اندیشه غارت مردمی هستند که دیگر اهی در بساطشان نمانده است و هرچه اهل حاکمیت می گویند و وعده می دهند تو خالی است مگر اینکه به جیب خودشان برود مانند ماجرای خودرو و قارقارک سازان.

  • کرمانشاه علی

    تمام بدبختی و گرانی و تورم تماما از بی کفایتی و زیاده خواهی یکطرفه دولت به نفع خود و بیچاره نمودن مردم است دولت تمام خدمات دولتی و ملی را طی چند سال گذشته با عناوین مختلف اینقدر گران نمود که حتی برای خیلی از مردم پرداخت هزینه گاز و آب و برق و فرآورده های نفتی به یک معضل تبدیل شده و قادر به پرداخت نیستند اکثر خدمات دولتی چند برابر قیمت فوب خلیج فارس و حتی از اروپای صنعتی گرانتر ولی با کیفیت غیر استاندارد عرضه میشود قیمت دلار و ارزهای خارجی یک شبه توسط دولت به چند صد برابر افزایش و تیر خلاش بر پول ملی که اکثر پس انداز ناچیز مردم در بانک و سرمایه کارشان بود زده شد و همان یکشبه بطش از 90% مردم فقیر و به راه خدا افتادند و در عوض این همه ظلم به مردم قدرت خرید در همان سالهای اول توسط دولت از بین رفت درآمد دولت چند صد برابر بیشتر و خزانه و صندوق های بانکهای دولتی مملو از پول شد ولی مردم روز به روز فقیر تر شدند متاسفانه دولت مردم را در همین رکود رها نمود و هیچ گونه افزایشی در سطح در آمد ماهیانه حقوق بگیران صورت نگرفت و سالیانه مبلغ نا چیزی اضافه میشد که اصلا جوابگوی این وضع نبود و با علم بر اینکه افزایش قابل قبولی صورت نگرفت لذا در آمد روزانه اقشار مردم که روزانه کار میکردند بعلت نبود نقدینگی در دستان مردم حقوق بگیر در آمد مشاغل آزاد نیز پایین ماند و کم کم تولید مسکن و خدمات دیگر بعلت گرانی مصالح متوقف و هزاران شغل بیکار شدند و مسکن های ساخته شده از قوه خرید مردم خارج شد و تقریبا به رویای زندگی آنها تبدیل گشت و حال با این وضع دولت فوق العاده ثروتمند و خزانه ها پر و بانکها مملو از پول ولی مردم همه گرفتار و قرض بار شدند و اگر درست نگاه کنیم هر خانواده ایرانی به ازای هر فرد عضو خانه تعداد دو دفترچه اقساط بانکی دارند که برای گذران زندگی سخت و طاقت فرسا از بانکهای دولتی وام با بهره سرسام آور گرفته اند که زندگی کنند فقط جواب هزینه جاری زندگی را تا مدتی کوتاه تامین کنند و بعد از چند ماه دوباره دنبال وام دیگر و این جریان ادامه دارد تا وقتی که یا بمیرند و یا فرجی صورت پذیرد و حال این مردم وامدار ضعیف دیگر توان گرفتن وام خرید مسکن ندارد و اقساط آن بقدری زیاد است که با اینکه همه آرزوی خرید مسکن دارند ولی به آن فکر نمی کنند چون دولت مردم را سرگرم کرده و قصد آن را ندارد که مشکل مردم را حل کند دولت فقط به فکر جمع کردن مبالغ ناچیز حقوق بخور و نمیر از دست مردم است که بعلت نبود نقدینگی تورم را مهار کند به قیمت بحران و مرگ مردم در چند سال آینده بعلت گرسنگی و فقر و سوء تغذیه چون دیگر مردم نه پول دارند و نه قوه خرید حتی برای گذران زندگی و مطمعن خانه های ساخته شده و بدون مشتری اینقدر می مانند تا زمان آنها را فرسوده کند و مالکانو انبوه سازان اقدام به گرفتن وام تبدیل بافت فرسوده و تخریب و نوسازی همین واحد های مانده بدون مشتری و اینشااله دولت تدبیر با این عمل چرخ تولید و کار را برای نسل های آینده محیا میکند .ملت بدهکار وافسرده و بی کار و به دنبال گذران زندگی سخت و طاقت فرسا و در عوض دولت فوق ثروتمند با خزانه های مملو از دلار و طلا و بانکهای فوق سرمایه دار با شعبه های زیبا و بزرگ و زیا و چند ده طبقه و

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج