۳۲۸۱۱۵
۱ نظر
۵۰۱۶
۱ نظر
۵۰۱۶
پ

دردسرهای ابیانه با گردشگران

سال‌ها اعتراض کردند که «کثرت حضور گردشگران به ابیانه آسیب می‌زند»، اما وقتی حرف‌هایشان راه به جایی نبرد، سعی کردند خودشان دست به کار شوند و دست‌کم از حضور گردشگران در ابیانه بهره‌ای ببرند.

خبرگزاری ایسنا: سال‌ها اعتراض کردند که «کثرت حضور گردشگران به ابیانه آسیب می‌زند»، اما وقتی حرف‌هایشان راه به جایی نبرد، سعی کردند خودشان دست به کار شوند و دست‌کم از حضور گردشگران در ابیانه بهره‌ای ببرند.

اما با وجود همه‌ی این برنامه‌ریز‌ی‌ها، هنوز حضور زیادی گردشگران نه تنها مردم این روستای تاریخی را برای از بین رفتن آداب و رسوم‌شان دل‌نگران می‌کند، بلکه خود این محوطه‌ی تاریخی که نامش در فهرست موقت میراث جهانی نیز قرار گرفته را در معرض تهدید قرار می‌دهد.

حدود ۱۰ سال پیش، نخستین اعتراض‌ها به حضور گردشگران در ابیانه با تحصن تعدادی از مردم این روستای تاریخی مقابل سازمان میراث فرهنگی آغاز شد، در آن زمان نبود مدیریتی کارآمد و برنامه‌ریزی مناسب برای حضور گردشگران در همه‌ مکان‌های روستا حتی در مراسم‌های عزاداری و از بین بردن طبیعت این محوطه‌ی تاریخی بکر، مهمترین دغدغه‌ی اهالی ابیانه بود که به حمید بقائی، قائم‌مقام وقت سازمان میراث فرهنگی اعلام شد و از آن زمان بود که قول‌ دادن‌ها آغاز شد، اما ...

در دولت جدید با ملی شدن پایگاه میراث فرهنگی ابیانه، توجه، رسیدگی و ساماندهی این محوطه تاریخی بهتر از سال‌های گذشته یش می‌رود، ‌اما ابیانه‌ای‌ها هنوز نگران روستای تاریخی خود هستند، روستایی که با حضور گردشگران زیاد در روزهای تعطیل به خصوص از اسفند ماه تا اوایل تابستان هر سال، فرسایش زیادی را برای این روستای تاریخی به دنبال دارد، فرسایشی که از سونامی گردشگران ایجاد می‌شود.

محمد عادلی ابیانه، دهیار روستای تاریخی ابیانه در از وقوع سونامی گردشگری در این روستای تاریخی در هفته گذشته (پنج‌شنبه ۱۶ و جمعه ۱۷ اردیبهشت) خبر داد.

وی اظهار کرد: معمولا این روستای تاریخی در روزهای تعطیل با سونامی گردشگری مواجه است. پنج‌شنبه و جمعه هفته گذشته نیز حدود ۴۰ هزار گردشگر وارد این روستای تاریخی شدند. این تعداد گردشگر همه زیرساخت‌های روستا را زیر فشار می‌گذارند. در حالیکه فضای کوچک ابیانه برای حضور این جمعیت همزمان با یکدیگر ساخته نشده است، به همین دلیل گردشگر نیز از جهاتی آسیب می‌بیند، چون فرصت تماشای بافت را ندارد.

او گفت: بافت تاریخی ابیانه در چنین موقعیت‌هایی دچار فرسایش می‌شود، در این گونه مواقع نمی‌توانیم بسیاری از اماکن تاریخی را باز کنیم تا گردشگر از آنها استفاده کند،‌ چون احتمال وارد شدن آسیب‌های جدی به آن‌ها وجود دارد.

وی با تاکید بر لزوم انجام اقداماتی مناسب از سوی دستگاه‌های متولی برای جلوگیری از ادامه‌دار بودن چنین اتفاقاتی برای ابیانه، نیز بیان کرد: زمانی که گردشگر پس از گذراندن یک مسافت طولانی به روستا می‌رسد، دیگر نمی‌پذیرد که چون تعداد زیادی گردشگری داخل روستاست به فضا وارد نشود، بنابراین ما فقط می‌توانیم منطقه را ساماندهی کنیم.

دهیار روستای تاریخی ابیانه، با اشاره به این نکته که در روزهای تعطیل هجوم گردشگران به روستای تاریخی ابیانه بسیار زیاد است، افزود: چنین اتفاقی مانند این است که در منزل ظرفیت پذیرایی از ۲۰ نفر را داشته باشیم، اما ۴۰ نفر به خانه بیایند. از پارکینگ تا ظرف غذا و میزان غذا با مشکل مواجه می‌شویم.

وی تاکید کرد: ما نمی‌توانیم بگوییم با یک کار کوتاه مدت می‌توانیم این وضعیت را بررسی کنیم. از سوی دیگر فقط از دهیاری، بخشداری یا میراث فرهنگی نباید انتظار داشت تا این اتفاق را ساماندهی و مدیریت بحران کند.

به گفته‌ی او، مردم روستای تاریخی ابیانه معتقدند سفرها باید خرد شوند و حضور مردم در این روستا فقط منوط به روزهای تعطیل نباشد، باید مجموع روزهای هفته برای حضور گردشگران تقسیم شود.

عادلی با بیان اینکه تا کنون رایزنی‌هایی با میراث فرهنگی برای بهتر شدن اوضاع انجام شده است، گفت: هرچند جلسات فکری زیادی در این زمینه برگزار شده، اما هنوز نتوانسته‌ایم وارد میدان عمل شویم و به نتیجه خوبی برسیم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • سید امین

    فعلا که اهالی این روستا پول میگیرن تا به مردم اجازه بدن باهاشون عکس بگیرن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج