۴ همایش در یک روز!
دیروز (شنبه) نمایندگان منتخب مجلس دهم روز شلوغ و پرجلسهای را تجربه کردند؛ چرا که چهار همایش برای نمایندگان منتخب برگزار شد تا مسیر مجلس قدیم به پاستور یکی از شلوغترین روزهای خود را پشت سر بگذارد.
اولین گردهمایی منتخبان مجلس دهم صبح شنبه با عنوان همایش دو روزه "فرآیند قانونگذاری، الزامات و راهکارها" به دعوت علی لاریجانی برگزار شد که در این همایش همه منتخبان به جز مینو خالقی دعوت بودند. همایش دوم و سوم به صورت همزمان و جداگانه توسط اصلاح طلبان و اصولگرایان مجلس دهم برگزار شد. اصولگرایان عصر شنبه در یک همایش نیمه علنی با عنوان "فراکسیون فراگیر" در محل مجلس قدیم گرد هم آمدند و همزمان با آنها اصلاح طلبان در همایش "هماندیشی فراکسیون امید" به دعوت محمدرضا عارف منتخب اول تهران در مسجد سلمان فارسی نهاد ریاست جمهوری کنار یکدیگر نشستند. شنبه شب نیز تمامی منتخبان مجلس دهم در چهارمین گردهمایی به دعوت حسن روحانی رییس جمهور در ضیافت شامی شرکت کردند تا در یک روز چهار گردهمایی توسط منتخبان مجلس آینده تشکیل شود.
سخنرانان اولین گردهمایی که به دعوت رییس مجلس نهم و با حضور ۲۷۲ نفر از منتخبین مجلس دهم در محل مجلس قدیم برگزار شد علی لاریجانی رییس مجلس نهم، آیت الله رضا استادی مدرس اخلاق، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا امینی معاون منابع انسانی قوه قضاییه، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و عباس آخوندی وزیر راه، مسکن و شهرسازی بودند.
این همایش در حالی آغاز به کار کرد که تعدادی ازمنتخبان اصلاحطلب تهران برای ورود به سالن مجلس قدیم منتظر عارف سرلیست تهران ماندند تا او را برای ورود به سالن همراهی کنند. پس از حضور عارف، کنار هم قرار گرفتن عارف و لاریجانی دو گزینه ریاست مجلس دهم یکی ازنکات جالب این گردهمایی به شمار میآمد. مجری این همایش احمدرضا دستغیب عضو هیأت رئیسه فعلی مجلس بود که از راه یابی به دوره بعدی مجلس بازمانده است و همین حضور او در بین منتخبان و قبول مسئولیت برای مجری گری همایش گمانهزنیها را برای استمرار حضور دستغیب در مجلس دهم در کسوت مسئولیت دیگری جز نمایندگی تقویت میکند. خبر درگذشت محمد علی حسین زاده منتخب مراغه نیز که صبح شنبه بر اثر تصادف از دنیا رفت در حین صحبتهای لاریجانی به نمایندگان رسید و سخنرانان در سخنرانیهای خود این ضایعه را تسلیت گفتند.
بعد از پایان این همایش از منتخبان درخواست شد تا اثر انگشت خود را برای ثبت جهت تردد از آغاز تشکیل مجلس دهم ثبت کنند. این همایش امروز (یکشنبه) نیز با سخنرانی وزرای اقتصاد، صنعت، معدن تجارت، نفت، سخنگوی دولت، دبیر شورای عالی امنیت ملی و فرمانده سپاه قدس ادامه خواهد یافت. قرار بود این همایش یک روزه برگزار شود اما به دلیل تداخل با همایش عصر اصلاح طلبان و اصولگرایان دو روز به طول میانجامد. در حین برگزاری این همایش برخی از منتخبان در حال رایزنی بودند تا همایش عصر دو جناح سیاسی را به زمان دیگری موکول کنند اما در نهایت قرار شد که این همایشها نیز برگزار شود.
اما نشست دیگر دیروز همایش نیمه علنی فراکسیون فراگیر اصولگرایان بود که ظهر شنبه در محل مجلس قدیم برگزار شد. این همایش ابتدا به صورت غیرعلنی و بدون حضور خبرنگاران با سخنرانی آیت الله موحدی کرمانی آغاز شد و پس از آن علی لاریجانی برای اصولگرایان مجلس دهم به ایراد سخنرانی پرداخت. بعد از پایان این نشست علیرضا یوسفیان ملا منتخب مجلس دهم اعلام کرد که ۱۸۱ منتخب مجلس دهم برای عضویت در فراکسیون فراگیر و ریاست علی لاریجانی اعلام آمادگی کردند. وی همچنین تاکید کرد که هدف این جلسه فقط برای ریاست علی لاریجانی بوده و جلسه یکشنبه با حضور تمامی منتخبان و در ادامه جلسه هم اندیشی صبح برگزار می شود.
سومین جلسه شنبه ظهر توسط اصلاح طلبان و به دعوت محمدرضا عارف در مسجد سلمان فارسی نهاد ریاست جمهوری با عنوان نشست هم اندیشی فراکسیون امید برگزار شد. در این نشست محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، محمدرضا عارف منتخب اول تهران، علی طیب نیا وزیر امور اقتصاد و دارایی، حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری معاون پارلمانی رییس جمهور، شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، حجت الاسلام والمسلمین عبدالواحد موسوی لاری وزیر کشور دولت اصلاحات، محمدرضا تابش نماینده اردکان و الیاس حضرتی منتخب مردم تهران سخنرانی کردند.
علی مطهری در حاشیه نشست فراکسیون امید در جمع خبرنگاران اظهار کرد که مشکل مینو خالقی منتخب سوم مردم اصفهان به هیأت عالی اختلاف قوا ارجاع شده است. از نکات این جلسه این بود که پس از سخنرانی ظریف و در حالیکه وزیر امور خارجه در حال خارج از سالن بود با مینو خالقی روبرو شد و چند کلامی با یکدیگر گفتوگو کردند.
همچنین علی مطهری، مصطفی کواکبیان، قمی، صادقی، رحیمی، اولاد قباد، محمودی، تاج الدینی و حسین زاده از اساسنامه فراکسیون امید رونمایی کردند. قرار بود مرتضی بانک مدیرکل نهاد ریاست جمهوری نیز در این مراسم سخنرانی کند که در مراسم حضور نیافت. این مراسم از ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد و تا ساعت ۱۷ با حضور خبرنگاران ادامه داشت و پس از آن اعضای فراکسیون امید در جلسه خصوصی به بحث و تبادل نظر در خصوص ارکان مجلس دهم پرداختند تا پس از آن برای حضور در ضیافت شام رئیس جمهور حاضر شوند. این نشست با حضور بیش از ۱۵۰ نفر از منتخبین مجلس دهم، چهره های اصلاح طلب و برخی اعضای دولت برگزار شد و اعضای شورای مرکزی شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان نیز در آن حضور داشتند.
آخرین نشست شنبه نیز به دعوت رییس جمهور با حضور منتخبان دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد. در این نشست حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییسجمهور، علی لاریجانی رییس مجلس نهم، محمدرضا عارف منتخب اول تهران و حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری معاون پارلمانی رییس جمهور در آن سخنرانی کردند.
منتخبان مجلس دهم پس از این جلسه، نماز مغرب و عشاء را به امامت حسن روحانی در مسجد سلمان فارسی نهاد ریاست جمهوری اقامه کردند و در پایان نیز مراسم ضیافت شام به میزبانی رییس جمهور برگزار شد. از حاشیههای دیدار منتخبان مجلس دهم با رییس جمهور، دعوت رییس جمهور از مینو خالقی منتخب سوم مردم اصفهان و حضور وی در این جلسه بود. گفتوگوی کوتاه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه با مینو خالقی از دیگر حواشی این مراسم بود.
جدای از دو نشستی که به دعوت رییس مجلس و رییس جمهور در روز شنبه برگزار شد به نظر می رسد برگزاری دو نشست همزمان توسط اصلاح طلبان و اصولگرایان در همان روز برای وزنکشی سیاسی میان جریانهای حاضر در مجلس دهم بوده و هر گروه تلاش دارد نماینده منتخب موردنظر خود را به عنوان رییس آینده مجلس معرفی کند. این در حالی است که بیش از ۲۰ روز تا آغاز به کار مجلس دهم باقی مانده و تکلیف ریاست و هیات رییسه مجلس جدید پس از شکلگیری مجلس آینده مشخص خواهد شد اما گروه های سیاسی تلاش دارند از هم اکنون با رایزنیهای خود گزینه موردنظرشان را برای ریاست مجلس دهم تثبیت کنند. نشست های فراکسیونهای جدید مجلس در روزهای آینده نیز ادامه خواهد یافت اما هنوز به طور قطعی نمیتوان گفت که چه کسی رییس جلس دهم خواهد بود. علی لاریجانی یا محمدرضا عارف؟ حتی ممکن است از دل این نشستها گزینه سومی بیرون بیاید تا هر دو جناح با توجه به اینکه اکثریت قاطع مجلس دهم را در دست ندارند یک بازی برد-برد انجام داده باشند.
ارسال نظر