فریب بارانهای سیل آسا را نخورید
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با تاکید بر اینکه بحران خشکسالی انباشته کشور با بارش های مقطعی رفع نخواهد شد، گفت: بارشهای اخیر کشورتسکین دهنده بوده است ولی وضعیت آبهای زیرزمینی با بارشهای کوتاه مدت بهبود نمییابد.
شاهرخ فاتح با اشاره به اینکه بحران زیست محیطی که در بلندمدت رخ میدهد، به هیچ وجه در کوتاه مدت حل نمیشود، گفت: کشور ما دچار خشکسالی انباشته شده و درازمدت است و این معضل با وجود بارش های سنگین اخیر هنوز به قوت خود باقی است.
وی با بیان اینکه به کمک بارش های اخیر رطوبت لایه سطحی خاک در بسیاری از مناطق کشور بهبود یافته و آب در بسیاری از مسیل ها و رودخانههای خشک، جاری شده است، ادامه داد: بارشها در جای خود اتفاق مهم و خوبی است ولی باید توجه داشته باشیم که این بارشها نمی تواند باعث رفع خشکسالیهای بلندمدت شود و اگرچه ممکن است مشکل تا حدی تعدیل شود ولی از حافظه بلندمدت طبیعت پاک نمیشود.
رئیس مرکز ملی خشکسالی با اشاره به اینکه علیرغم افزایش خوشحال کننده تراز سدها در برخی از استانها ولی به طور اساسی جبران مافات خشکسالی نشده است، افزود: در خشکسالی بلندمدت کشور، یک بدهی بزرگ انباشته شده به طبیعت وجود دارد که صرف نظر از دلایل و ریشه های طبیعی یا انسان ساز آن، این بدهی باید به مرور زمان پاک شود، کما اینکه برمبنای شاخص هفت ساله پایش خشکسالی، افزون بر ۸۰ درصد سطح کشور حتی در مناطقی که بارشهای سنگین اخیر روی داد، همچنان با خشکسالی انباشته شده مواجه هستند.
نباید فریب اتفاقات مقطعی را خورد
فاتح با بیان اینکه به محض اینکه فکر کنیم مسائل حوزه آب کشور حل شده، تمام حساسیت ها و مراقبتها کنار گذاشته شده و مصرف آب در بخشهای مختلف بی رویه میشود، گفت: طبق پیش بینی ها طی چند ماه آینده شرایط دمایی اندکی بالاتر از شرایط طبیعی و بارشها ضعیفتر خواهد بود، بنابراین بارشهای اخیر اتفاق موقتی بوده است. حتی اگر وضعیت آبهای جاری بهبود یافته باشد ولی وضعیت آبهای زیرزمینی با بارشهای کوتاه مدت بهبود نمییابد.
وی تاکید کرد: همانطور که با امکانات مالی کوتاه مدت صرفا امور روزمره را می توان مدیریت کرد و برای امور کلان نیاز به منابع و سرمایه گذاری های بلند مدت داریم، به منظور مدیریت منابع آب کشور نیز نباید تر سالیهای کوتاه مدت معیار عمل قرار گیرد.
رئیس مرکز ملی خشکسالی کشور در پایان با تاکید بر اینکه کشور ما پتانسیل و توان اقلیمی مشخصی دارد و بیشتر از حد نباید از آن بهره برداری کرد، گفت: در اجرای هر نوع طرح توسعهای و فعالیت کشاورزی نگاه اول باید به ظرفیت های اقلیمی و به ویژه منابع آب کشور باشد.
نظر کاربران
فردا پس فردا است که بر کنار میشی بخاطر اینکه یه کمی علمی و مستدل و عقلانی حرف میزنید.