آرایش بی سوادی روی صورت ایرانی ها
شهردار تهران گفت: نمیتوانیم در شهری باشیم که تعداد فروشگاه های لوازم آرایشی آن ۸ هزار مغازه و تعداد کتابفروشی های آنها تنها ۱۲۰۰ عدد باشد. در شهری که گردش مالی سالیانه فروش لوازم آرایشی ۱۵هزارمیلیارد تومان و گردش مالی فروش کتاب کمتر از هزار میلیارد تومان است.
قالیباف در ادامه یکی از مهمترین راهبردهای نظام اسلامی را توجه به کتاب و کتابخوانی دانست و گفت: البته بعد از انقلاب اسلامی آنطور که باید و شاید نتوانسته ایم به اهمیت این امر مهم بپردازیم.
وی ادامه داد: در شهرداری تهران شاید از جهت قانون و مقررات مسوولیت مستقیمی درخصوص فرهنگ نداشته باشیم اما تک تک ما مسئولان در هر کجا که هستیم باید به اهمیت مقوله فرهنگ، کتاب و کتابخوانی توجه داشته باشیم .
وی بیان کرد: نمی توانیم در شهری باشیم که تعداد فروشگاه های لوازم آرایشی آن ۸ هزار مغازه و تعداد کتابفروشی های آنها تنها ۱۲۰۰ عدد باشد. در شهری که گردش مالی سالیانه فروش لوازم آرایشی ۱۵هزارمیلیارد تومان و گردش مالی فروش کتاب کمتر از هزار میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: شاید در تولید کتاب آمار خوبی داشته باشیم به نحوی که در سال۹۳ رشد خوبی را در این حوزه شاهد بوده ایم اما تیراژ کتاب ها به ۵۰۰ عدد رسیده است.
به گفته شهردار تهران، هم اکنون در دنیا با توجه به رشد فناوری اطلاعات و حوزه دیجیتالی، انتشار کتاب کاغذی هم با رشد و توسعه همراه است، این امر حاکی از آن است که مطالعه در دنیا سیر صعودی و پرشتابی را طی می کند.
وی در ادامه گفت: هم اکنون بیش از ۳۰۰ کتابخانه در پارک ها ومحلات شهر تهران دایر است.
به گفته قالیباف، همچنین هر ساله نمایشگاه یادیار مهربان با همراهی انتشارات ویژه دانش آموزان و کتابخانه ها در شهر تهران برگزار می شود.
وی در بخش دیگر سخنانش به آماده سازی باغ کتاب تهران در مجموعه اراضی عباس آباد اشاره کرد.
شهردار تهران اضافه کرد: شورای شهر تهران به منظور ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بیش از هزار میلیارد تومان اعتبار به صورت مستقیم برای حوزه کتاب تخصیص داده است.
نظر کاربران
لطفا بررسی بفرمایید بینید اشکال کار کجاست. واقعا نسل ما دهه پنجاهی ها اینطوری نبود.
پاسخ ها
نمایشگاه یعنی جایی که همه کتابهای مورد نظر شان را پیدا کنند.والا وقتی کلی از کتابها ممنوع الورود باشند ونمایشگاه با سانسور...چه کتایخوانهایی میخواهیم بپرورانیم ؟!
کجای کار می لنگه مدارس وکتاب هایش که به دست متولیان ... است
واقعا ، يعني ، هنوزم ، ايران ، رو ، با ، بقيه ، جهان ، اونم ، كشورهاي ، پيشرفته ، مقايسه ، ميكنين ؟!؟!؟!؟!؟!؟
بخاطر اینکه همش سانسور همش سخت گیری تو مجوز دادن همش قیمت بالا تازه الان که شبکه های اجتماعی فراگیر شدن دیگه کی وقت می کنه کتاب بخونه. اون موقع که ما همش سرمون تو کتاب بود نه تلویزیون درست حسابی و برنامه دیدنی بود نه کامپیوتری نه تلفن همراهی. الان این همه رقیب برای کتاب مفت و مجانی . برای یه کتاب صد، صد و پنجاه صفحه ای بیست هزار تومان باید پول داد خب معلومه دیگه
واقعا تأسف داره که تو یه جامعه که از مظاهر آن ارایش زشت وغلیظ هست بیداد میکنه تو کشورهای غربی اصلا وضعیت اینطوری نیست ,شوربختانه ملاک واستانداردهای انسانی هم توسط مردها تعیین میشه
وزنهای جامعه ما بازیچه خواسته های مردانشون هستن.
پاسخ ها
متاسفانه ما اشکال کارمون اینه که خودمون را از کشورهای غربی بالاتر میدانیم .
حمایت از ناشر و یارانه کاغذ- کنترل شده- و نظارت جهت کاهش قیمت کتاب چیزیه که هم به نفع ناشره هم مردم...
البته سواد و شعور با کتابخوانی به دست نمیاد. به نظر من مشکل ما فرهنگی و تربیتیه... که کسی زیر بارش نمیره. تربیت بچه مهم تر از کتابه!
به علاوه ما دهه شصتی ها یادمه اکثرا کتاب هدیه میگرفتیم. الان کدوم بچه ای برای تولد یا شاگرد اول شدن کتاب میگیره؟!
در مورد آرایش هم، نشانه ی سواد یا بی سوادی نیست. بلکه اولا قیمت لوازمش پایینه. بعد اینکه همه ظاهربین شدن و طبعا دخترا به فکر بهبود ظاهرشونن- نه تحصیل و فرهنگ و اصالت. و اینکه انقدر آمار رضایت از شرایط و شخصیت فردی پایینه که با این سرگرمی سعی در راضی کردن خودمون داریم.
فقط مغازه ها را شمرده اند؟ بیایند ببینند تو مترو چه خبره؟