۳۲۴۵۱۸
۵۰۰۴
۵۰۰۴
پ

شرط انتقال آب‌ سنگین ایران به آمریکا

سخنگوی سازمان انرژی اتمی‌درباره فروش آب سنگین به آمریکا گفت: تا زمانی که مطمئن نشویم تمام پول ناشی از فروش محموله آب سنگین به آمریکا واریز شده است، این محموله حمل و منتقل نمی‌شود.

روزنامه آرمان: سخنگوی سازمان انرژی اتمی‌درباره فروش آب سنگین به آمریکا گفت: تا زمانی که مطمئن نشویم تمام پول ناشی از فروش محموله آب سنگین به آمریکا واریز شده است، این محموله حمل و منتقل نمی‌شود.

بهروز کمالوندی در رابطه با اظهارات برخی منتقدان در رابطه با قیمت فروش آب سنگین به آمریکا گفت: قیمت این محصول مشخص است و متناسب با میزان و درجه غلظت آن تعیین می‌شود و می‌تواند متفاوت باشد. کمالوندی گفت: ما قرارداد را به اتمام رسانده و درباره نحوه انتقال آب سنگین صحبت کرده‌ایم البته باید قطعا اطمینان‌های کافی داشته باشیم، کمااینکه اطمینان گرفته و اسناد و مدارکی دریافت کرده‌ایم.

معاون سازمان انرژی اتمی‌گفت: اما نکته مهم این است که کشوری که بنا بود کارخانه آب سنگین ما را تعطیل کند اکنون خریدار محصول ما شده است و ما در بازار آمریکا مواد با فناوری بالا صادر می‌کنیم که این افتخارآمیز است. کمالوندی افزود: باید به این موضوع هم توجه داشت که بازار این محصول در دنیا محدود است و شمار کمی‌از کشور‌ها می‌توانند آن را بخرند و از قضا در این میان آمریکا حدود ۷۵ درصد بازار دنیا را در اختیار دارد.

وی گفت: اگر بخواهیم از بازار آمریکا صرف نظر کنیم ۷۵ درصد بازار دنیا را باید کنار بگذاریم، ضمن اینکه آمریکا کشوری است که نیاز دیگر کشورهای نیازمند به مقادیر کم این محصول را تامین می‌کند. سخنگوی سازمان انرژی اتمی‌افزود: ما آب سنگین خود را با قیمت روز و با بررسی‌های دقیق در سازمان انرژی اتمی‌عرضه می‌کنیم و افراد متخصص و دلسوز با کسب اطلاعات و در جلسات متعدد در این باره تصمیم گرفته‌اند که می‌تواند به نفع کشورمان باشد.

کمالوندی میزان مصرف جهانی غیرهسته‌ای آب سنگین را سالانه حدود ۹۵ تن اعلام و اضافه کرد: میزان تولید آب سنگین در کشورمان سالانه ۲۰ تن است که باید برای عرضه آن در بازار جهانی تدبیر کنیم. وی افزود: البته جریان مخالفی در کنگره آمریکا مخالفت‌هایشان را در این باره آغاز کرده‌اند که باید دید این جریان به کدام سمت و سو خواهد رفت. کمالوندی در پاسخ به پرسشی مبنی بر شفاف‌سازی در اعلام قیمت آب سنگین فروخته شده به آمریکا تصریح کرد: برای همکاران ما در سازمان انرژی اتمی‌قدری دلسوزی و دانش فنی و حقوقی قائل باشید و برای مسئولان وزارت امور خارجه قدری آگاهی تجاری و حقوقی باید قائل شد.

وی افزود: تصمیمی‌که این مجموعه می‌گیرد براساس ماه‌ها بررسی‌های حساب شده و در چارچوب منافع ملی است؛ این کار را با این نگاه انجام داده‌ایم که در حد خودش کار بزرگی است. صدور محصولات راهبردی به آمریکا کار کمی‌نیست و این را باید قدر دانست. کمالوندی با اشاره به تایید کیفیت آب سنگین کشورمان در یکی از موسسات تحقیقاتی آمریکا و برنامه افزایش این کیفیت تا سطح محصولات درجه یک دنیا گفت: ‌ نمی‌توانیم خود را از بازار دنیا محروم و از فروش آن خودداری کنیم؛ ضمن اینکه نمی‌توانیم آن را کیلوکیلو بفروشیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی‌در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات برخی منتقدان مبنی بر فروش ارزان آب سنگین به آمریکا تصریح کرد: آنهایی که چنین ادعایی دارند بیایند و این محصول را سه برابر قیمت بفروشند؛ دو برابر قیمت هم مال خودشان. صحبت در این باره نباید بدون اساس و مدرک باشد. وی با اشاره به مذاکره با برخی کشورهای دیگر برای فروش محصول آب سنگین تولیدی کشورمان گفت: با اهداف سیاسی نمی‌شود حرف‌های منطقی، تجاری و علمی‌زد، کسانی که در این باره صحبت می‌کنند قدری انصاف داشته باشند.

معاون سازمان انرژی اتمی‌گفت: براساس اطلاعات در ۱۰ سال گذشته مبادله این حجم از آب سنگین بسیار کم بوده؛ ۱۰ تن، ۲۰ تن یا ۲۵ تن مبادله شده است اما در این حد خیلی کم داشته‌ایم. کمالوندی افزود: منتقدان بدون اطلاعات در این باره صحبت نکنند و سبب تشویش افکارعمومی‌نشوند و مردم را بیهوده نگران نکنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج