علی سرابی در آستانهی اجرای «خدای کشتار» مطرح کرد:
نوید محمد زاده در خدای کشتار
علی سرابی که از اوایل خرداد نمایش «خدای قتل عام» (خدای کشتار) را با بازی نوید محمدزاده اجرا میکند، تاکید کرد که در این اجرا بیشتر بر جنبه روانشناختی این متن تمرکز دارد.
این بازیگر و کارگردان تئاتر درباره اجرای این نمایشنامه که تاکنون چند بار در ایران اجرا شده است به خبرنگار تئاتر ما گفت: پیشنهاد اجرای این نمایشنامه از سوی نوید محمدزاده مطرح شد و من پیشتر اجرای این نمایشنامه را که در ایران به صحنه رفته بود و فیلمی را که رومن پولانسکی براساس آن ساخته است، دیدهام همچنان که نمایشنامه را خوانده بودم و همیشه دوست داشتم آن را اجرا کنم.
وی که با اجرای این نمایش دومین کار کارگردانی خود را به صحنه میبرد، با اشاره به نگاهی که برای اجرای این نمایشنامه دارد، افزود: در این اجرا بازیها رئال و نزدیک به تماشاگر خواهد بود، ضمن اینکه هیچ تلاشی برای خنداندن مخاطب نمیکنیم بلکه بیشتر روی جنبههای روان شناختی متن تمرکز داریم و اجرایمان خیلی جدی است. به همین دلیل بازیگرانی هم انتخاب کردهام که معمولا کارهای جدی کردهاند و به نوع بازیگری دلخواهم نزدیکند.
سرابی که پیش از این نمایشنامه «برنارد مرده است» را به صحنه برده بود، یادآور شد: این نمایش دومین تجربه حرفهای کارگردانیام است. در تجربه اول گروهی را مدنظر داشتم اما بعضی از آنها نتوانستند همراه ما باشند و هرچند گروه بعدی را هم دوست داشتم، اما خوشحالم که در دومین تجربهام گروهی دارم که کاملا مورد علاقهام است.
وی که این نمایش را با بازی خودش، نوید محمدزاده ، ستاره پسیانی و مارال بنی آدم به صحنه میبرد، اضافه کرد: در این اجرا زوج میزبان را من و ستاره پسیانی بازی میکنیم و نوید محمدزاده و مارال بنیآدم هم ایفاگر نقشهای زوج میهمان هستند.
این نمایش سومین تجربه مشترک علی سرابی و نوید محمدزاده است. این دو بازیگر پیش از این در نمایشهای «زمستان 66 » و «مرد بالشی» که هر دو به کارگردانی محمد یعقوبی اجرا شده بود، همبازی بودند.
سرابی که نمایشنامه «خدای قتلعام» را با متنی از یاسمینا رضا و با نگاهی به ترجمه مائده طهماسبی به صحنه میبرد، درباره تغییر نام این نمایشنامه توضیح داد: از میان ترجمههایی که خواندم، متن خانم طهماسبی بیشتر قابل قبول است البته ما در همین متن هم تغییراتی داشتهایم.
بازیگر نمایشهای «ماه در آب» و «برهان» درباره زمان و مکان اجرای نمایشاش توضیح داد: پیش از این قرار بود نمایش را در تماشاخانه «مسعودیه» اجرا کنیم اما به دلیل ناهماهنگیهایی که در برنامه بازیگران به وجود آمد و باعث تداخلهایی در برنامههایشان شد، ناچار شدیم زمان اجرا را تغییر دهیم و به همین دلیل از تماشاخانه مسعودیه درخواست کردیم زمان دیگری در این تماشاخانه به صحنه برویم که انها نیز با روی باز پذیرفتند.
علی سرابی ادامه داد: بعد از این تغییرات، قرار شد اجرای ما از اوایل خرداد در تئاتر مستقل تهران به صحنه برود، تئاتری که کاملا حرفهای و نزدیک تئاترشهر است و زیر نظر برادران کوشکی اداره میشود و تنها نقطه ضعف آن این است که اطراف سالن بیشتر به خانه میخورد تا سالن تئاتر اما در هر حال یکی از بهترین سالنهای تئاتر تهران به شمار میآید.
نمایشنامه «خدای کشتار» یا «خدای قتلعام» یکی از مشهورترین نمایشنامههای یاسیمنا رضا نمایشنامهنویس فرانسوی ایرانی است که اجراهای متعددی از آن به صحنه رفته است. این نمایشنامه پیش ازاین در ایران هم با ترجمه و کارگردانی علیرضا کوشک جلالی چندین نوبت اجرا داشته است.
داستان این نمایش درباره دو زوج است که فرزندان آنها در مدرسه دچار درگیری میشوند به همین دلیل پدر و مادر یکی از بچهها به خانه دیگری میروند تا مشکلات میان فرزندانشان را حل کنند اما خود آنها با یکدیگر دچار دعوا و درگیری میشوند.
ارسال نظر