۳۲۳۵۴۶
۲ نظر
۵۰۰۴
۲ نظر
۵۰۰۴
پ

حضور ۱۷ زن در مجلس دهم

انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی پایان یافت كه زنان موفق به كسب ۱۷ كرسی بهارستان شدند و این یك ركوردی قابل تامل محسوب می شود.

خبرگزاری ایرنا: انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی پایان یافت كه زنان موفق به كسب ۱۷ كرسی بهارستان شدند و این یك ركوردی قابل تامل محسوب می شود.

پرونده انتخابات مجلس دهم در حالی بسته شد كه ۱۷ منتخب زن به مجلس شورای اسلامی راه یافتند و ۱۳ نفر از آنان در دور اول و ۴ نفر از زنان در دوم انتخابات به مجلس راه یافتند.

زهرا سعیدی منتخب مردم مباركه، حمید زرآبادی منتخب مردم قزوین و آبیك، هاجر چنارانی منتخب مردم نیشابور، سكینه الماسی منتخب مردم كنگان، فریده اولاد قباد، سهیلا جلودارزاده ، سیده فاطمه حسینی، فاطمه ذوالقدر، فاطمه سعیدی ، پروانه سلحشوری، پروانه مافی و طیبه سیاوشی منتخبان مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر، ناهید تاج الدین منتخب مردم اصفهان ، خدیجه ربیعی منتخب مردم بروجن، معصومه آقاپور علیشاهی منتخب مردم شبستر، سمیه محمودی منتخب مردم شهرضا و دهاقان و زهرا ساعی منتخب مردم تبریز ۱۷ راه یافته به مجلس دهم هستند كه هشت نفر آنها از حوزه انتخابیه تهران هستند.

مرحله اول انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی هفتم اسفندماه سال ۱۳۹۴ در سراسر كشور برگزار شد و ۲۲۱ نفر از منتخبان مردم تعیین شدند كه در این مرحله مشاركت ۶۲ درصدی مردم به ثبت رسید.

مرحله دوم انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی روز جمعه - دهم اردیبهشت ۱۳۹۵ - در ۵۵ حوزه انتخابیه در ۲۱ استان كشور برای انتخاب ۶۸ نماینده برگزار شد.

حضور ۱۷ زن در مجلس آینده امیدها را برای بهبود وضعیت زنان در جامعه افزایش داده است و آمار و ارقام نشان می دهد بیشتر زنانی كه به مجلس دهم راه یافته اند، گرایش اصلاح طلبی یا مستقل دارند.

البته مینو خالقی منتخب مردم اصفهان نیز كه در دور اول انتخابات مجلس آرای لازم را كسب كرده بود به دلیل ابطال آرای وی از این گردونه خارج شد.

بالاترین حضور نمایندگان زن در مجالس ادوار گذشته به مجلس پنجم بازمی گردد كه ۱۴ نماینده زن شركت داشتند.

تعداد نمایندگان زن در مجالس بعدی نیز به ترتیب با كاهش همراه بود به طوری كه در مجلس نهم شاهد حضور ۱۰ نماینده زن بودیم.

در مجموع می توان گفت تعداد كل نمایندگان زن در ۹ دوره گذشته در مجلس شورای اسلامی ۷۸ نفر بوده است.

اعتماد مردم در این دوره به زنان نشان می دهند كه آنان خواهان حضور و مشاركت بیشتر بانوان در جامعه و بویژه در عرصه سیاسی هستند و این موضوع را می توان از رای بالای آنان به منتخب زن مجلس دهم دریافت.

البته برخی از فعالان زن معتقدند كه همواره حضور زنان در مجالس راضی كننده نبوده و برخی از بانوان تلاش در محدود كردن حقوق آنان دارند كه از جمله می توان به مجلس نهم اشاره كرد و امیدواریم این موضوع در مجلس دهم تكرار نشود.

*زنان باید در مجلس دهم معلم خوبی برای مردان سیاسی باشند

سهیلا جلودارزاده منتخب مردم تهران در مجلس دهم در این زمینه گفت: ما خوشحالیم كه اكثریت قابل توجهی از بانوان توانستند رای اعتماد مردم را كسب كنند و یكی از آرزوهای ما این است كه در هر كمیسیون مجلس یك خانم حضور داشته باشد.

وی اظهار امیدواری كرد كه زنان در این دوره بتوانند معلم خوبی برای مردان سیاسی باشند.

وی گفت: ما باید در مجلس حق و حقیقت را برپا كنیم زیرا فقط حقیقت است كه می ماند و باید از باطل دوری كنیم زیرا باطل هیچ گاه قدرت ندارد.

این منتخب مجلس دهم تاكید كرد: خداوند در قرآن سوره ای به نام نساء دارد كه نشان دهنده اهمیت جایگاه زنان است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بیچاره قاضی پور،

  • بدون نام

    دیگرازدست مردان هم کاری برنمی آیدچه برسدبه زنها

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج