اصولگرایان در توییتر چه میکنند؟
اصولگرایان در توییتر چندان فعال نیستند، نه خودشان و نه حامیانشان. فیسبوک، اینستاگرام، گوگلپلاس و سایتهای خبری، به نظر فضای جذابتری برای آنهاست، شاید هم توییتر چنگی به دلشان نزده است. این در حالی است که توییتر در مقایسه با شبکههای مشابه اجتماعی، فضای جدی و خبریتری دارد و میزان اثرگذاریاش هم بیشتر است.
حضور کمرنگ اصولگرایان را هم میتوان از فقدان حسابهای توییتری چهرههای شاخصشان فهمید و هم از محتوای کامنتهای زیر توییتهای همان چهرههای معدودی که در توییتر حساب کاربری دارند. عمده فعالان عرصه توییتر، اگر صددرصد اصلاحطلب نباشند؛ اما دستکم به آنها نزدیکترند تا اصولگرایان. اخیرا یک جوان اصولگرا در گوگلپلاس خطاب به همفکرانش نوشته است: «حزباللهیها علیکم بالتوییتر... واقعیت این است که فضای توییتر دارای برد بسیار مؤثری است.
از طرفی حضور حزباللهیها در توییتر خیلی کم است و حضور جماعت قرتی بهشدت زیاد. در همین ماجرای امید کوکبی دیدید که چه جنجالی درست کردند. اگر بخواهم مثالی بزنم مثلا پستهای برخی دوستان حزباللهیپلاس که در حالت بسیار معمولی ١٠٠پلاس میخورد. توییتهای همین دوستان در توییتر در بهترین حالت ٣٥ تا ٤٠ لایک میخورد...». با توجه به غلبه فضای خبری بر توییتر، معمولا این سایتهای خبری، روزنامهها و خبرگزاریهای اصولگرا هستند که حساب توییتری دارند تا چهرههای اصولگرا. در ادامه نگاهی به حسابهای توییتری برخی اصولگرایان داریم.
حدادعادل اصلاحطلبان را دنبال میکند
حدادعادل مدت زیادی نیست که به توییتر پیوسته. ٣٣ توییت دارد. ١٠ نفر را دنبال میکند و نزدیک به دو هزار دنبالکننده دارد. روزنامه «شرق»، رامبد جوان، حسن روحانی، محمدجواد ظریف، محمدرضا عارف، مجلس شورای اسلامی، صادق خرازی، مدرسه فرهنگ، امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری حسابهای توییتریای هستند که حدادعادل دنبال میکند.
اگرچه زیاد توییت نمیکند؛ اما در همان توییتهای محدود خود سعی دارد وجه تعاملی خود با مخاطبان حتی غیراصولگرایش را حفظ کند. عمده فعالیت توییتری حدادعادل به دوران انتخابات مجلس بازمیگردد. او سعی میکند وجههای تعاملی از خود در توییتر نشان دهد؛ وجههای که حتی در مواجهه با خبرنگاران اصلاحطلب هم سعی در حفظ آن دارد، تا جایی که حساب توییتری او یک بار اقدام به بازنشر یکی از توییتهای کرده بود. حساب توییتری حدادعادل چندان شناختهشده نبود؛ اما بعد از انتخابات تهران او دو توییت نوشت: «در چند روز گذشته در فضای مجازی مطالب جالب و درخورتوجهی درباره خودم خواندم. از ذوق و خوشحالی همشهریان طرفدار جریان رقیب خرسندم» و «از اینکه بخش درخورتوجهی از شوخیهای شما به شخصیت و خانواده من نمیپردازد، ممنونم».
این دو توییت هرکدام نزدیک به ٦٠٠ لایک گرفت و ٩٠ بار بازتوییت شد. همین دو توییت به شناختهترشدن توییتر حدادعادل کمک کرد؛ اگرچه توییتهای بعدی او به جذابیت این دو توییت نبود و بههمیندلیل تعداد دنبالکنندههایش روند صعودی پیدا نکرد. توییتهای بعدی او درباره رونمایی از کتاب شعرش یا جلسه شورای ائتلاف اصولگرایان برای دور دوم انتخابات چندان چنگی به دل نمیزند و توجه خاصی جلب نکرده است. از محتوای توییتهایی که حدادعادل منتشر میکند، میتوان حدس زد که بیشتر آنها توسط خودش توییت شده است.
سعید جلیلی فعالترین اصولگرا
سعید جلیلی نزدیک به ٩ هزار دنبالکننده دارد و تنها سه نفر را دنبال میکند. حسن روحانی، امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری. تاکنون ١٧٠٠ توییت داشته است. در مقایسه با حدادعادل فعالتر است؛ اگرچه عمده توییتهای جلیلی همان سخنرانیهای گزینششده اوست تا توییتهای اختصاصیای که معمولا به بحث برجام و پرونده هستهای و آمریکا مربوط است.
کامنتهایی که زیر توییتهای جلیلی گذاشته میشود، هم بیشتر جنبه انتقادی دارد. انتقاد به شیوه و روش او در دورانی که مسئولیت پرونده هستهای را داشت. به نظر نمیرسد که جلیلی خودش حساب توییتریاش را اداره کند و احتمالا اَدمین جداگانهای دارد. توییتهای جلیلی چندان بازخورد ندارد. تعداد لایک و کامنتهای آن در مقایسه با فعالان عرصه توییتری بسیار کم است.
حساب تبلیغاتی محسن رضایی
در توییتر محسن رضایی نوشته شده: «توییتر رسمی ستاد خبری محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام». مشخص است که این حساب کاربری توسط خودش اداره نمیشود. آخرین توییتهای این حساب کاربری مربوط به سه سال قبل است. سال ٢٠١٣، زمان انتخابات ریاستجمهوری و از آن زمان به بعد تقریبا غیرفعال بوده است. محسن رضایی که در اینستاگرام حضور فعالی دارد، بهطور مشخص در توییتر فعال نیست و این حساب کاربری هم در زمان انتخابات ریاستجمهوری و صرفا با هدف تبلیغات انتخاباتی راهاندازی شده بود که مخاطب چندانی هم نداشت. یکی از توییتهای انتخاباتی محسن رضایی نقلقولی از علی کریمی است: «هرگز سیاسی نبودهام. من تنها میگویم که به #رضایی رأی میدهم، ممکن است رأی نیاورد، برایم اهمیتی ندارد، رأی خودم را میدهم. تعداد زیادی از توییتهای او هیچ لایک و کامنتی ندارد. محسن رضایی تنها حساب توییتری مقام معظم رهبری را دنبال میکند».
توکلی نورسیده
احمد توکلی تازهنفسترین چهره شاخص اصولگرای توییتر است که خود را استاد دانشگاه و فعال سیاسی معرفی کرده است. او همین دیروز به توییتر پیوست. احتمالا دارد برای روزهای فراغت از مجلس آماده میشود و توییتر فضای خوبی برای گذراندن این دوران است. او تا لحظه تنظیم این گزارش یک توییت و پنج دنبالکننده دارد و هنوز کسی را دنبال نکرده است. توییت او این بود: «علت بدبینی رهبری به سرنوشت مذاکرات هستهای را همه متوجه شدند. تجربه مذاکرات بزرگترین کمک به رشد فهم جامعه بود».
ارسال نظر