۳۲۲۰۷۸
۵۰۱۰
۵۰۱۰
پ

رویکرد اقتصادی کاندیداهای انتخابات آمریکا

عبدالرسول خلیلی.دکترای تخصصی علوم سیاسی در روزنامه شرق نوشت: با پیروزی تد کروز بر دونالد ترامپ در اردوی جمهوری‌خواهان و پیروزی برنی سندرز، رقیب هیلاری کلینتون در اردوی دموکرات‌ها، در رقابت سنگین ایالت ویسکانسین، زنگ خطر جدی برای دو مدعی اصلی رقابت‌های انتخاباتی یعنی کلینتون و ترامپ در نوامبر ٢٠١٦ در آمریکا به صدا درآمد.

عبدالرسول خلیلی.دکترای تخصصی علوم سیاسی در روزنامه شرق نوشت: با پیروزی تد کروز بر دونالد ترامپ در اردوی جمهوری‌خواهان و پیروزی برنی سندرز، رقیب هیلاری کلینتون در اردوی دموکرات‌ها، در رقابت سنگین ایالت ویسکانسین، زنگ خطر جدی برای دو مدعی اصلی رقابت‌های انتخاباتی یعنی کلینتون و ترامپ در نوامبر ٢٠١٦ در آمریکا به صدا درآمد.

از میان این چهارنفر، رئیس‌جمهور جدید آمریکا، جانشین باراک اوباما خواهد شد. آشنایی با رویکرد اقتصادی این چهارنفر می‌تواند روند فعل‌وانفعالات اقتصادی جهان را در هشت‌سال آینده جهان معلوم کند. رافائل ادوارد «تد» کروز از نامزدهای جمهوری‌خواه انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ ایالات متحده است.

او مشاور سیاست داخلی جورج دبلیو بوش، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در کمپین ۲۰۰۰ بوش - چینی بود. پایگاه هواداری او بیشتر در میان محافظه‌کاران اجتماعی بوده، گرچه او در بین جناح‌های دیگر حزبش نیز جذبه دارد. کروز از سوی مرکز مطالعات سیاست تجاری مؤسسه کیتو از «تجارت آزادی‌ها» و از سوی وال‌ستریت‌ژورنال به‌عنوان یکی از حامیان تجارت آزاد توصیف شده است. کروز می‌خواهد اندازه دولت را به طور قابل‌توجهی کاهش دهد.

کروز در سال ۲۰۱۳ پیشنهاد کرد سرویس درآمد داخلی (IRS) برچیده شده و یک مالیات ثابت پیشنهاد کرد که در آن هر آمریکایی معمولی بتواند مالیاتش را روی یک کارت‌پستال پر کند. کروز شدیدا مخالف افزایش حداقل دستمزد است. کروز از زمان انتخاب‌شدن، مدت زیادی را به صحبت درخصوص آنچه سیاست‌های اقتصادی گمراهانه دولت اوباما می‌نامد اختصاص داده است. در فوریه ۲۰۱۴، کروز با افزایش نامشروط حد بدهی ملی مخالفت کرد.

او قول داده است پنج سازمان در حد کابینه دیگر را نیز برچیند. او پیشنهاد داده وزارتخانه‌های انرژی، آموزش، بازرگانی و مسکن و توسعه شهری برچیده شوند. کروز با بی‌طرفی نت مخالف است زیرا معتقد است اقتصاد اینترنت در آمریکا تنها به این دلیل شکوفا شده که عمدتا از مقررات دولتی رها باقی‌ مانده است. او معتقد است مقررات‌گذاری برای اینترنت نوآوری اینترنتی را کند کرده و منجر به ایجاد انحصارها خواهد شد.

کروز حامی ۵۰۰ درصد افزایش (از ٦٥هزار به ٣٢٥هزار در سال) در تعداد کارگران خارجی ماهر واردشونده به آمریکا با استفاده از ویزای ایچ۱-بی است. او بیش از یک‌میلیون دلار کمک مالی انتخاباتی از سال ۲۰۱۱ تاکنون از شرکت‌های نفت و گاز دریافت کرده است. دونالد جان ترامپ، متولد ۱۴ ژوئن ۱۹۴۶، ابرتاجر، نویسنده، سرمایه‌گذار و مجری تلویزیون آمریکایی و از نامزدهای حزب جمهوری‌خواه برای ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکاست. ترامپ رئیس هیأت‌مدیره و رئیس سازمان ترامپ و مؤسس تفریحگاه‌های ترامپ است.

عملکرد ترامپ، تلاش‌های او در زمینه برندسازی و مسلک صریح‎اللهجه او به وی کمک کرده تبدیل به یک ابرستاره شود؛ جایگاهی که با موفقیت ریلتی شوی، کارآموز او در ان‌بی‌سی، تقویت شده است. ترامپ از چهره‌های مهم صنعت املاک و مستغلات آمریکا و ستاره‌ای رسانه‌ای است. کمپین ترامپ مورد پوشش گسترده رسانه‌ای قرار گرفته و او سریعا به پیشتاز رقابت‌ها تبدیل شده است.

او در سال ۱۹۶۸ با مدرک کارشناسی در اقتصاد فارغ‌التحصیل شد. ترامپ پس از فراغت از تحصیل در دانشگاه، ثروتی برابر ٢٠٠هزار دلار آمریکا (NaN) داشت. ترامپ جدا از کارهای سنتی‌اش در زمینه املاک، هتلداری و صنایع تفریحی، نام و برند ترامپ را در دیگر صنایع و محصولات تثبیت کرده است.

ترامپ در بازاریابیِ نام ترامپ بر شمار زیادی از محصولات از جمله ترامپ فایننشال (در زمینه مرتگج)، فروش و اجاره ترامپ (فروش مسکن)، رستوران‌های ترامپ، بوفه ترامپ، تهیه غذای ترامپ، بستنی پارلر ترامپ، گوترامپ، مجموعه امضای ترامپ، عطر دونالد ترامپ (۲۰۰۴) گلف ترامپ، مجله ترامپ، شکلات ترامپ، خانه ترامپ، تولیدات ترامپ، مؤسسه ترامپ، کارت بازی ترامپ، غول املاک ترامپ (بازی شبیه‌سازی کسب‌وکار)، کتاب‌های ترامپ، مدیریت مانکن ترامپ، شاتل ترامپ، یخ ترامپ، مرتگج ترامپ، ودکای ترامپ و استیک‌های ترامپ اقدام کرده است.

در سال ۲۰۱۱ ترامپ پس از ناامیدشدن از بازار املاک آمریکا به بازار بورس نیویورک حمله برد و سهام‌هایی در «بنک آو آمریکا»، «سیتی‌گروپ»، «کاترپیلار»، «اینتل»، «جانسون و جانسون»، «پروکتر‌اند گمبل» و «فیس‌بوک» را خرید. ترامپ زمانی مالک نیوجرسی جنرالز بود. او زمانی به‌عنوان مشاور مالی مایک تایسون، عمل می‌کرد. ترامپ مالکیت مسابقه ملکه زیبایی دوشیزه جهان، دوشیزه تین و دوشیزه آمریکا را از ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۵ که آنها را به دابلیوام‌جی/آی‌ام‌جی فروخت دارا بود. ترامپ از جمله حامیان اولیه رونالد ریگان برای ریاست‌جمهوری آمریکا بود.

در دسامبر ۲۰۰۸، ترامپ از اولین حامیان برنامه نجات صنعت خودروسازی آمریکا با حمایت دولت در سال ۲۰۰۹ شد که طبق یک نظرسنجی پیو در سال ۲۰۱۲ مورد حمایت ۵۶درصد آمریکاییان (٦٣درصد حمایت در میشیگان) بود. ترامپ در سال ۲۰۱۵ جایزه آزادی را به خاصر کوشش‌های مثبتش درخصوص روابط اسرائیل-آمریکا دریافت کرد. ترامپ خواهان بمباران شدید گروه داعش در خاورمیانه شده و از نظارت بر مساجد در آمریکا حمایت کرده است.

درخصوص مراقبت سلامتی، ترامپ موافق جایگزینی لایحه حفاظت از بیمار و مراقبت مقرون‌به‌صرفه با یک طرح مبتنی‌بر بازار آزاد و رقابت به منظور کاستن از هزینه‌هاست، گرچه در گذشته گفته از نظام تک‌پرداخت‌کننده حمایت می‌کند. او خواهان ارتقای خدمات ارائه‌شده به کهنه‌سربازان است. درخصوص مهاجرت، ترامپ بر امنیت مرزهای آمریکا تأکید کرده است. ترامپ گرمایش جهانی را «یک حقه کامل» خوانده است. او همچنین گفته که مفهوم گرمایش جهانی از سوی چین و برای غیررقابتی‌کردن تولید در آمریکا ایجاد شده است؛ گرچه او بعدتر توضیح داد این یک جوک بوده است. او گفته آژانس حفاظت محیط‌زیست ایالات متحده آمریکا مانعی بر سر رشد و اشتغال است.

ترامپ موافق افزایش شکست هیدرولیکی است و از انرژی جایگزین باد انتقاد کرده و گفته است آسیاب‌های بادی به هر کشوری که می‌رسند آن را نابود می‌کنند و انرژی غیرقابل اطمینان و افتضاح تولید می‌کنند. ترامپ معتقد است حداقل دستمزد نباید زیاد شود زیرا به رقابتی‌بودن اقتصاد آمریکا آسیب می‌زند. «برنی» سندرز، زاده هشت سپتامبر ۱۹۴۱، سناتور ایالت ورمونت در سنای ایالات متحده آمریکا از نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ آمریکاست. سندرز در دوران شهرداری، خود را سوسیالیست خواند و در مطبوعات نیز چنین توصیف می‌شد.

در دوران شهرداری سندرز، برلینگتون نخستین شهر کشور شد که به تأمین بودجه صندوق مسکن در مالکیت جامعه پرداخت. سندرز در دهه ۱۹۸۰ از منتقدان سرسخت سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا در آمریکای لاتین بود. در سال ۱۹۸۵، تالار شهر برلینگتون میزبان سخنرانی نوآم چامسکی درخصوص سیاست خارجی بود. سندرز در سخنرانی خود در معرفی او، چامسکی را به‌عنوان «یک صدای صریح و مهم در برهوت حیات روشنفکری در آمریکا» تحسین کرد و گفت او از خوشامدگویی به شخصی که فکر می‌کنم همگی‌مان به او افتخار می‌کنیم خشنود است.

در ۱۹۹۰ او به نمایندگی حوزه انتخابیه کلی ورمونت در مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا برگزیده شد. واشنگتن‌پست پیروزی او را، نخستین راهیابی یک سوسیالیست به مجلس نمایندگان توصیف کرد. سندرز خود را یک سوسیالیست دموکرات می‌داند و سوسیال‌دموکراسی مدل اسکاندیناوی را ستوده است. وی به‌صراحت از لزوم تغییرات اساسی در مورد برابری دستمزدها، تأمین آموزش و بهداشت رایگان، افزایش مالیات ثروتمندان و مبارزه با تبعیض‌های نژادی و جنسیتی در ایالات متحده سخن می‌گوید.

در حوزه سیاست خارجی، وی معتقد است آمریکا باید اسرائیل را برای به‌رسمیت‌شناختن حقوق فلسطینی‌ها تحت فشار بگذارد و طرفدار یافتن راهکاری سیاسی برای برقراری ارتباط بین ایران و آمریکاست. او بیش از هر نامزد دیگری دغدغه‌های زیست‌محیطی دارد. سندرز معتقد است برای مهاجران تازه باید مسیری به سوی تابعیت ایجاد شود. او به طرح اصلاح جامع مهاجرتی در سال ۲۰۱۳ رأی موافق داد و گفت برای من خیلی معنی نمی‌دهد‌ هزاران کارگر [خارجی] به این کشور بیاوریم تا با حداقل دستمزد کار کنند و با بچه‌های آمریکایی رقابت کنند.

سندرز با برنامه‌های کارگر میهمان مخالف است و درخصوص ویزاهای کارگران ماهر (ایچ-۱بی) نیز مردد است و گفته سال گذشته ۱۰ کارفرما با بیشترین کارگر میهمان ایچ-۱بی همه شرکت‌های خارجی برون‌سپار بودند. این شرکت‌ها مسئول انتقال شمار زیادی از کارهای فناوری اطلاعات آمریکا به هند و دیگر کشورها هستند. او در مصاحبه‌ای با وکس، مخالفت خود را با سیاست مرزهای باز اعلام کرد و آن را طرحی دست راستی، که منجر به ازدست‌رفتن مفهوم دولت ملی می‌شود، دانست.

در رابطه با سیاست خارجی ایالات متحده در قبال ایران، برنی سندرز تنها کاندیدای ریاست‌جمهوری است که اعلام کرده پس از رئیس‌جمهورشدن، هرچه‌سریع‌تر روابط آمریکا با ایران را ازسر خواهد گرفت. رقیب او هیلاری کلینتون، معتقد است این موضوع باید به‌صورت بطئی و گام‌به‌گام انجام شود، نه با سرعتی که سندرز معتقد است. هیلاری رادام کلینتون، زاده ۲۶ اکتبر ۱۹۴۷ در ایالت ایلینوی، نام تولد هیلاری دایان رادام، سیاست‌مدار آمریکایی و سناتور سابق ایالات متحده از نیویورک از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۹ است.

او از نامزدهای کسب کاندیداتوری حزب دموکرات برای ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ است. کلینتون مانند بیشتر دموکرات‌های عالی‌رتبه، خواهان اقدام حکومتی برای مقابله با تغییر اقلیمی است. او از سیاست سقف و تجارت (cap and trade) که در چارچوب آن شرکت‌ها می‌توانند با مبادله اعتبار کربن از انتشار گازهای گلخانه‌ای بکاهند، حمایت کرده است. کلینتون از تصمیم اجرائی رئیس‌جمهور اوباما برای تغییر سیاست مهاجرتی حمایت کرده است.

افراد نزدیک به او، سیاست اقتصادی او را بالابردن حداقل دستمزد، بستن راه‌های گریز مالیات ابرشرکت‌ها، کاستن از مالیات طبقه متوسط و سرمایه‌گذاری بر زیرساخت‌ها اعلام کرده‌اند. او از قانون ۲۰۱۰ داد-فرنک به‌منظور شدیدترکردن مقررات مالی حمایت کرده ولی به دلیل پیوندهای گسترده خانواده‌اش با بخش مالی از جمله ایراد سخنرانی در قبال دریافت پول در وال‌استریت، در معرض انتقاد قرار گرفته است. هیلاری رادام که اهل کلان‌شهر شیکاگو است، در سال ۱۹۶۹ از کالج ولزلی که در آنجا نخستین دانشجوی سخنران مراسم دانش‌آموختگی شد، فارغ‌التحصیل شد. او در سال ۱۹۷۳، جی‌دی‌ خود را از مدرسه حقوق ییل دریافت کرد.

در پی حملات ۱۱ سپتامبر، او به جنگ افغانستان و قطع‌نامه عراق رأی داد و از آن حمایت کرد، ولی متعاقبا با نحوه اجرای جنگ عراق از سوی دولت جورج بوش و نیز بیشتر سیاست‌های داخلی دولت بوش مخالفت کرد. کلینتون به‌عنوان وزیر امور خارجه در دولت اوباما از ژانویه ۲۰۰۹ تا فوریه ۲۰۱۳، جلودار پاسخ آمریکا به بهار عربی و مدافع مداخله نظامی در لیبی بود. او مسئولیت کاستی‌های امنیتی مرتبط با حمله ۲۰۱۲ بنغازی، که منجر به مرگ کارکنان کنسولگری آمریکا شد، را پذیرفت، ولی از اقدامات شخصی‌اش در آن خصوص دفاع کرد.

کلینتون قدرت هوشمند با ترکیب قدرت نظامی و دیپلماسی و توانایی‌های آمریکا در اقتصاد، فناوری و دیگر زمینه‌ها را به‌عنوان استراتژی اعمال رهبری و ارزش‌های آمریکایی قلمداد می‌کرد. او از رسانه‌های اجتماعی برای مخابره پیام آمریکا به خارج استفاده کرد. او بعد از پایان تحصیلات در کالج ولزلی در رشته علوم سیاسی در سال ۱۹۶۹ وارد مدرسه حقوق دانشگاه ییل شد و در این مکان برای نخستین‌بار با بیل کلینتون آشنا شد. او در سال ۱۹۷۳ دکترای حقوق را از همین دانشگاه دریافت کرد. او در سال ۱۹۹۳ به عنوان مسئول گروه ویژه با نام (Health Care Reform) که وظیفه اصلاحاتی را در بخش سلامت جامعه برعهده داشت، انتخاب شد.

در پی حملات ۱۱ سپتامبر کلینتون خواستار دریافت بودجه برای بهسازی نیویورک‌سیتی و ارتقای امنیتی در ایالتش شد. تلاش او به همراه سناتور ارشدتر نیویورک، چاک شومر در تأمین ۲۱‌ میلیارد دلار بودجه برای بازسازی جایگاه مرکز تجارت جهانی کلیدی بود. کلینتون قویا از مداخله نظامی آمریکا در افغانستان در سال ۲۰۰۱ حمایت کرد و گفت این اقدام فرصتی برای مبارزه با تروریسم و درعین‌حال ارتقای زندگی زنان افغانی است که در دولت طالبان در رنج هستند.

کلینتون در اکتبر ۲۰۰۲ به قطع‌نامه جنگ عراق که به رئیس‌جمهور، جورج دبلیو بوش اجازه استفاده از نیروی نظامی علیه عراق را می‌داد، رأی موافق داد. در سیاست خارجی، کلینتون از راه‌حل دودولت بین اسرائیل و فلسطینیان حمایت می‌کند. او خود را «حامی سرسخت و تزلزل‌ناپذیر امنیت و ایمنی اسرائیل» می‌خواند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج