۳۲۱۰۹۱
۵۰۱۴
۵۰۱۴
پ

زعفران ایران در آمریکا؛ بعد از ۱۵ سال

پس از از سرگیری صادرات فرش ایرانی به آمریکا و آزادشدن صادرات خاویار و پسته از ایران به آمریکا این بار اعلام شد که تاجران ایرانی موفق شدند در ماه‌های اخیر ۴۱ کیلوگرم زعفران ایرانی به این کشور صادر کنند.

اقتصادنیوز: پس از از سرگیری صادرات فرش ایرانی به آمریکا و آزادشدن صادرات خاویار و پسته از ایران به آمریکا این بار اعلام شد که تاجران ایرانی موفق شدند در ماه‌های اخیر ۴۱ کیلوگرم زعفران ایرانی به این کشور صادر کنند.

در بهمن ماه سال گذشته رئیس مرکز ملی فرش ایران از صادرات اولین محموله فرش ایرانی به آمریکا خبر داده و گفته بود: اولین فرش‌های صادراتی ایران در لس آنجلس تحویل داده شد.

۱۶ بهمن ماه سال گذشته حمید کارگر به مهر خبر داده بود: بعد از اجرایی شدن برجام، فرش‌های دستباف ایرانی مجدد راه بازار سنتی و قدیمی خود را در پیش گرفتند و اولین محموله صادراتی فرش دستباف ایران از طریق بندر هامبورگ به لس آنجلس رسید.

پس از آن، ۲۷ دی ماه سال گذشته نیز یک پایگاه خبری آمریکا با اشاره به لغو تحریم‌ها علیه ایران و اجرایی شدن برجام نوشت: مردم آمریکا به زودی قادر خواهند بود از خاویار ایرانی و پسته این کشور استفاده کنند و روی فرش‌های نرم ایرانی لم بدهند.

در آن روز پایگاه آمریکایی یو اس نیوز گزارش داده بود: مردم آمریکا به زودی قادر خواهند بود از خاویار ایرانی و پسته این کشور استفاده کنند و روی فرش های نرم ایرانی لم بدهند. با اجرایی شدن برجام، واردات این کالاها به آمریکا قانونی می گردد. بر اساس بخشی از توافق، برخی از تحریم ها علیه ایران از امروز برداشته می‌شود و حدود ۵۰ تا ۱۰۰ میلیارد دلار از دارایی های بلوکه شده ایران برای تهران قابل دسترسی خواهد بود.

در همین حال امروز نیز ایسنا خبر داد که در پی توافقات هسته‌ای ایران با کشورهای ۱+۵ آمریکا پس از ۱۵ سال به جمع مشتریان زعفران ایرانی پیوست و تاجران ایرانی موفق شدند در ماه‌های اخیر ۴۱ کیلوگرم زعفران ایرانی به این کشور صادر کنند.

بر این اساس، از بهمن‌ ماه سال گذشته که نخستین محموله زعفران ایرانی به بازارهای آمریکا به صورت مستقیم وارد شد، آمریکا هم نشان داد در پی توافقات هسته‌ای علاقه‌مند است به صورت مستقیم این محصول را خریداری کند که در نتیجه آن طی ۵۳ روز پایانی سال گذشته یک کیلوگرم زعفران در بسته‌بندی‌های مختلف کمتر از ۱۰ گرم، ۱۰ تا ۳۰ گرم و بیشتر از ۳۰ گرم به ارزش بالغ بر ۶۸ هزار دلار به این کشور صادر شد.

البته پیش از این نیز آمریکا هم مانند سایر کشورها مشتری زعفران ایرانی بود اما با توجه به تحریم‌ها این محصول را به صورت واسطه‌ای از کشورهایی مانند امارات خریداری می‌کرد که البته به نام این کشورها تمام می‌شد؛ چرا که کشورهای واسطه‌ای زعفران ایرانی را به صورت فله‌ای خریداری و در برندهای ملی خود بسته‌بندی می‌کردند و به آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی صادر می‌کردند.

طبق این گزارش،‌ در سال گذشته ۱۱۳ تن و ۵۷۹ کیلوگرم زعفران به ارزش بالغ بر ۱۶۵ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار در بسته‌بندی‌های مختلف به ۴۲ کشور صادر شد که از نظر وزنی ۲۸.۵ درصد و از نظر ارزشی ۲۷.۴ درصد نسبت به سال ۱۳۹۳ کاهش داشته است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج