نگاه اعتدالی و مجلس دهم
آرايش مجلس دهم در مقايسه با سه مجلس ديگر كه اصلاحطلبان در آن حضور پررنگي نداشتند، تغييرات مشخصي داشت. هرچند اكنون قضاوت زود است و بايد تا مشخص شدن تكليف دوره دوم انتخابات در ماه آينده صبركرد چرا كه در آن زمان آرايش سياسي مجلس آينده به صورت دقيق مشخص خواهد شد.
اما به صورت طبيعي وزنه جناحهاي سياسي كشور در مديريت مجلس آينده نقش خواهد داشت. در بسياري از كشورهاي توسعه يافته كه احزاب در انتخابات نقش اصلي را بازي ميكنند، در مديريت مجلس نقش فعالتري را ايفا ميكنند. از سويي بايد دانست در ايران نيز احزاب در حال تمرين اين مورد هستند، هر چند هنوز احزاب قوي و جامع شكل نگرفتهاند اما دو جريان سياسي قوي اصلاحطلب و اصولگرا در ايران نهادينه شدهاند و به طور طبيعي جريان اصلاحطلب شامل اعتدالگرايان و جريان پيش رو است و به همين شكل اصولگرايان هم طيفهاي مختلفي را در درون خود دارند.
در نتيجه بهتر است اظهارنظر درباره آرايش مجلس آينده و همچنين هيات رئيسه مجلس به بعد از مشخص شدن نتيجه دور دوم انتخابات موكول شود. شخصيتهايي كه اين روزها براي تصدي هيات رئيسه مجلس از آنها ياد ميشود از آقاي دكتر عارف تا لاريجاني و علی مطهري از شخصيتهاي شناخته شده و معقول جامعه هستند و هر كدام از اين افراد سابقه مشخص و روشني دارند و نوع رويكرد و نگاه آنها به مسائل فرهنگي، سياسي و اجتماعي مشخص است.
در اتفاقات چند سال اخير اين سه شخصيت مطرح نشان دادند كه متوجه ميانگين تحولات جامعه بودند و تلاش دارند كه از چشمانداز روشني نسبت به آينده برخوردار باشند تا جامعه به اتكاي نگاه آنها از آرامش بالاتري برخوردار شود و در عين حال حقوق اساسي و بنيادين جامعه توسط اين سه شخصيت با رويكردهاي متفاوت مورد توجه قرار گرفته. علی لاريجاني سعي داشت با تدبير و درايت مناسب مجلس نهم را مديريت كند.
همچنين آقاي مطهري همواره تلاش كرد نقش نمايندگي خود را به عنوان كسي كه به وظايف خود قسم خورده بود و متضمن شده بود از آن نقش دفاع كند، موفق عمل كرد و آقاي دكتر عارف نيز با شخصيت علمي و سياسي برجسته خود نقش كليدي در تحولات جناحهاي مختلف داشت و تلاش فراواني نمود تا نگاه اصلاحي خود منطبق با ديدگاه رئيس دولت اصلاحات قرار دهد لذا هر كدام به تنهايي و هر سه اين افراد اگر در موقعيتهاي مختلف مجلس قرار بگيرند براي نهادينه شدن عقلانيت در حال توسعه ميتوانند مفيد باشد اينكه چه شخصي بايد در رياست آينده مجلس قرار گيرد و كدام يك نایب رئيس اول و دوم شوند بايد با نگاه به جامعه و خواست جريان اعتدالي جامعه باشد لازم است با حساسيت به اين مولفه نگاه كرد تا نوعي همصدايي و وحدت درجامعه سياسي كشور و در ميان اصلاحطلبان و اصولگرايان مجلس به وجود آید.
ارسال نظر