۳۱۷۸۳۲
۱ نظر
۵۰۰۹
۱ نظر
۵۰۰۹
پ

معین: جامعه ای که به نان شب محتاج است به علم و آموزش فکر نمی‌‌کند

وزیر علوم دولت اصلاحات گفت: دولت گذشته مخروبه‌ای را تحویل داده و در وزارت علوم مشغول ترمیم هستیم و ممکن است بعد از چند سال به نقطه صفر برسیم.

خبرگزاری تسنیم: مصطفی معین وزیر علوم دولت اصلاحات در کنگره ملی آموزش عالی که امروز(پنجشنبه) در سالن شهید چمران دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار شد، با اشاره به چالش‌ها و راهبردهای آموزش عالی ایران، گفت: تحولات و پیشرفت فناوری جای خود را دارد و البته تغییرات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و مدیریتی در سطح ملی اثرگذار است. دانشگاه مانند گذشته برج عاج‌ نیست و شرایط اجتماعی بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه در سند چشم‌‌انداز ایران جایگاه اول از لحاظ اقتصادی و علمی همزمان با تعامل سازنده با دنیا را باید داشته باشد، گفت: این جایگاه تنها علمی نیست و خواه ناخواه با رسالت‌های دانشگاه و آموزش عالی ارتباط دارد.

وزیر علوم دولت اصلاحات با طرح این موضوع که برای تحقق اهداف سند چشم‌انداز دو پیش شرط اساسی وجود دارد، بیان داشت: اولین نکته ثبات سیاست‌های کلان ملی است که باید هم درست سیاستگذاری شود و هم درست اجرا بشود.

معین بر همین اساس خاطرنشان کرد: پیش نیاز دوم این است که سیاست‌ها و برنامه‌های راهبردی ما باید با سیاست‌های کلان تطبیق داشته باشد.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۴ با ابراز اینکه ما سعی کردیم براساس فرهنگ بومی در دانشگاه عمل کنیم، اما نسبت به دنیا نمی‌توانیم بی‌تفاوت باشیم، به بررسی نظام‌های آموزشی مختلف پرداخت و گفت: الگوی فرانسوی در بحث آموزشی تربیت نیروی انسانی بود، دانشگاه‌ها در آلمان به مسئله خودمختاری و آزادی علمی تاکید داشتند، در نوع بریتانیایی مسئولیت اجتماعی دانشگاه و خدمت به مردم اهمیت داشت و در نوع آمریکایی آموزش تجارت مهم بود و به این شکل است که دانش سودمند باشد.

معین افزود: اساتید ما از دانشگاه‌های مختلف دنیا فارغ‌التحصیل شدند و الگوی ما در آموزش برگرفته از همه این الگوهاست که می‌تواند جامعیت به وجود بیاورد.

وی ادامه داد: جامعه‌ای که به نان شب محتاج باشد طبیعی است که به مسئله علم و آموزش فکر نمی‌‌کند. حلقه‌های علم، فناوری، سیاست و اقتصاد به یکدیگر متصل است و دانشگاه دیگر برج عاج نیست.

معین با بیان اینکه چالش‌های علم و فناوری باید از پایین به بالا مطرح شود، گفت: باید وضعیت اساتید و گروه‌های دانشگاه بررسی شود و نباید از بالا به پایین به مسائل نگاه کرد، بلکه متناسب با واقعیت‌های جامعه و جهان باید مسائل بررسی شود.

وی ادامه داد: برپایه تجارب فردی من و برداشتی که از اسناد بالادستی داشتیم در کشور مشاهده می‌کنیم، بیشترین میراث خرابی‌ها مربوط به ۸ سال سیاه بود که بیشتر خرابی‌ها در وزارت علوم بود.

وزیر علوم دولت اصلاحات مدعی شد: مخروبه‌ای را تحویل دادند و الان در وزارت علوم مشغول ترمیم هستند و ممکن است بعد از چند سال مجددا تازه به نقطه صفر برسیم.

معین با اشاره به خسارت‌های اقتصادی، فرهنگی و معنوی اظهار داشت: امیدوارم قیمت نفت بالا نرود و به خود انسانی خودمان برگردیم، ثروت‌های انسانی بالاتر از ثروت‌های زیرزمینی است.

وی با اشاره به ضرورت استمرار اصلاحات ساختاری، خاطرنشان کرد: در دولت اصلاحات بعد از دو سال اصلاحات ساختاری به تصویب دولت و مجلس رسید، اما روی زمین گذاشته شد و ادامه پیدا نکرد. استقلال دانشگاه‌ها به کجا رفت؟ این موضوعات قابل تامل است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    خدا او وحامیانش را لعنت کنه که باعث وبانی بدبختی مردم و ویرانی اقتصاد کشور به زیر صفر خداوند ازشون نگذره .....دمت گرم آقای معین گل گفتی واقعا بعضیا بخاطر وضع اقتصادی بدی که پیدا کردند بچه هاشون رو ازرفتن به مدرسه ودانشگاه منع کردند...چی بودیم چی شدیم ..خداوندبه داد این ملت برسه ..

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج