تحیر ضرغامی از روپایی های یک پیرمرد
سید عزت الله ضرغامی رئیس سابق رسانه ملی مطلبی را با عنوان «روپائی» در صفحه شخصی اینستاگرامش نوشت: پیاده روی در محدودهی بازار تهران؛ حتی اگر به قصد خرید هم نباشد؛ لذت بخش است.
چند روز قبل این فیلم را با موبایلام گرفتم. پیرمردی که با هنر روپایی زدن نظر مردم را جلب میکرد تا لقمه نانی برای خانوادهاش شود. ماشاءالله! تن و بدنش سلامت!
کسب و کار و تجارت حلال به ویژه اگر بر مبنای تولید ملی باشد امری پسندیده؛ ضروری و مورد تأکید دین است.
از مشکلات اساسی اقتصاد کشور؛ از بین رفتن روابط سالم تولید و عرضهی کالاست.
متأسفانه تفکرات شبه سوسیالیستی و روشنفکرانه سالهای اول پیروزی انقلاب توانست خود را بر اقتصاد کشور تحمیل کرده و زمینه ساز شکلگیری اقتصاد رانتی و غیرشفاف شود که تا امروز نیز ادامه دارد.
رقابتهای ناسالم در عرصه اقتصاد، به ویژه نابرابری اطلاعاتی که در همهی دولتها به شکلی تکرار شده؛ انگیزههای مقدس جوانان را در این عرصه از بین برده است.
به نظر من یک مفهوم مهم از «آزادی» همین است که اگر مجموعهای از جوانان علاقمند و باانگیزه بخواهند در عرصههای تولید و رونق کسب و کار وارد شوند؛ دولت توان «اعطای آزادی» برابر به آنها را دارد یا نه؟ و آیا میتواند امنیت آنان را تضمین کند؟ یا با هزار بهانه و سنگ اندازی آنان را منصرف می کند ؟
این حقیقت تلخ متأسفانه گریبان همه دولتها و جریانهای سیاسی و رسانههای وابسته به آنان را گرفته است و جز با همدلی ملی حل نمیشود.
دیروز یکی از سیاسیون خبر از فساد ۱۰۵ هزار میلیارد تومانی دولت می دهد. روزنامه های آن طرفی با آب و تاب آن را علیه دولت قبل تیتر یک می کنند. فردایش می گویند نه! منظور او دولت فعلی است! و دوباره روزنامه های این طرفی تیتر می کنند!! با ملت روپائی بازی نکنیم!
این اجماع مرکب به ناکارآمدی و فساد در کشور، به مراتب از ارسال فیلم های سیاه به جشنواره های خارجی که دیروز گفتم مخرب تر است.
ارسال نظر