بازگشت قایق ها به دریاچه ارومیه
خبرهای خوش از دریاچه ارومیه روزبهروز از راه میرسد. بعد از خبرهایی که در روزهای گذشته درباره بالا آمدن سطح آب دریاچه ارومیه منتشر شد، حالا خبر رسیده که بعد از چهار سال باز هم قایقسوارها به این دریاچه بازگشتهاند. خبر را دیروز «بهزاد شیرپنجه»، رئیس پارك ملی دریاچه ارومیه اعلام کرد.
او گفت که دو فروند از قایقهای گشت و كنترل پارك ملی دریاچه ارومیه بعد از چهار سال به آب دریاچه ارومیه انداخته شدند. او در اینباره گفت: «در نتیجه این اقدام، مسیر پنجساعته بندر گلمانخانه تا جزیره كبودان در عرض ٤٥ دقیقه طی شد. قبلا به علت باتلاقی بودن، این مسیر با خودروهای كمكدار طی میشد.»
به گفته او، هماكنون به علت بارشهای مكرر و نیز رهاسازی حقآبه دریاچه ارومیه، وضع مطلوبی بر دریاچه حاكم است: «هماكنون با بالا آمدن آب دریاچه ارومیه به راحتی تردد توسط قایقها در جاده شهید كلانتری، كاظم داشی و جزیره اردو شاهی انجام میشود. بخش غربی دریاچه نیز دارای آب شده و محل زیست فلامینگوها از وضع مطلوبی برخوردار است.»
پارك ملی دریاچه ارومیه دارای ٥٧٠٠ كیلومتر وسعت است كه با بیش از ١٠٢ جزیره یكی از زیستگاههای مهم انواع خزندگان، پرندگان، قوچ و میش و گوزن زرد محسوب میشود. از ١٨سال گذشته این پارك ملی رو به خشك شدن گذاشته است. روند احیای آن از دوسال قبل با روی كار آمدن دولت تدبیر و امید به صورت جدی آغاز شد. در سال آبی جاری از چهار سد مهاباد، بوكان، زولای سلماس و حسنلوی نقده در مجموع ٦٥٠میلیون متر مكعب آب به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شده و شرایط دریاچه با ورود ١,٥ میلیارد متر مكعب آب بهبود یافته است.
دریاچه ارومیه از ٢٠سال پیش با روند كاهش میزان آب و سطح تراز روبهرو بوده و در این مدت، سطح آن هفت متر و ٤١ سانتیمتر نسبت به حداكثر سطح تراز كاهش یافته است. تراز دریاچه ارومیه در آخرین اندازهگیری صورت گرفته به ١٢٧٠,٨٥ متر رسیده كه ١٦ سانتیمتر بیشتر از سال گذشته است.
افزایش دو رقمی تراز آبی دریاچه ارومیه در این موقع از سال در ١٢سال گذشته بیسابقه بوده است. دریاچه ارومیه یکی از مهمترین و ارزشمندترین زیستبومهای ایران است. این دریاچه بزرگترین دریاچه داخلی کشور است و بهدلیل برخورداری از ارزشهای بینظیر طبیعی و اکولوژیک بهعنوان پارک ملی، سایت رامسر و ذخیرهگاه زیستکره در یونسکو به ثبت رسیده است.
در یک دهه گذشته، علاوه بر کاهش نزولات جوی و بروز خشکسالیهای پیاپی، افزایش طرحهای توسعه و بهرهبرداری از آب جهت مصارف کشاورزی، صنعتی و غیره منجر به کاهش جریانات ورودی آب به دریاچه شده است. همچنین احداث بزرگراه شهید کلانتری از میان دریاچه شرایط هیدرودینامیک آن را تحتتاثیر قرار داده است. جدیدترین عکس ماهوارهای ناسا از دریاچه ارومیه که در روز بیستم فروردین ١٣٩٥ ثبت شده است، نشان میدهد که علاوه بر پرآبتر شدن قسمت شمالی دریاچه، بخشهایی از قسمت جنوبی هم که تا آذرماه سال گذشته کاملا خشک بود هماکنون دارای آب است.
نظر کاربران
خدارو شکر.چه خبر خوبی!
خدا رو شکر
فدای دریاچه ❤ اورمیه نگین آذربایجان ❤
یاشاسین آذربایجان
یاشاسین اورمیه
از دیار آذربایجان شهر زیبای اورمیه دیدن کنید