بدهی ۲ تا ۶ هزار میلیاردی دانه درشت ها
در حالی در مجموع رقم حدود ۹۵ هزار میلیارد تومانی معوقات بانکی در سال گذشته تکان نخورده و کمتر نشده است که تازهترین گزارش دستگاه قضا از آمار قابل ملاحظهای خبر میدهد؛ وجود پروندههای ۲۰۰۰ تا ۶۰۰۰ میلیارد تومانی برخی بدهکاران بانکی.
وجود نزدیک به ۹۵ هزار میلیارد تومان بدهی به شبکه بانکی، رقم هنگفتی است که در کنار بدهی۱۴۰ هزار میلیاردی دولت به بانکها همواره از جمله عوامل اصلی تنگای مالی شبکه بانکی اعلام می شود. این در حالی است که با وجود تمامی اقدامات انجام شده به ویژه در یکی دو سال گذشته از سوی دستگاه قضایی و شبکه بانکی برای برگرداندن حداقل بخشی از این طلب، هنوز آمارها نشان دهنده کاهش محسوسی در این بدهی نیست. هر چند که کند شدن روند فزاینده معوقات بانکی نسبت به سالهای قبل می تواند نقطه روشنی در رسیدگی به این پرونده بانکی باشد.
اما به هر حال بنابر اعلام قبلی مدیران اقتصادی ، در کنار بدهی های خرد حجم قابل توجهی از رقم حدود ۹۵ هزار میلیاردی بدهی های بانکی مربوط به تعداد خاصی است، به طوری که نزدیک به ۸۰ درصد از این طلب به حدود ۵۰۰ نفر اختصاص دارد. بدهکاران و یا همان دانه درشت هایی که در دو سال گذشته پرونده های آنها از سوی بانک مرکزی به قوه قضاییه رفت و در دستور کار قرار گرفت.
گرچه دستگاه قضا گاها انتقاداتی نیز نسبت به عملکرد بانکها در دریافت طلب خود از بدهکاران مطرح و خواستار حرکت جدی تر آنها در این مسیر بود، اما به نظر می رسد که روند بدهی های بانکی نسبت به گذشته بهبود یافته باشد.
اخیرامحسنی اژه ای-سخنگوی دستگاه قضایی- در اظهارات هر چند کوتاه خود در رابطه با معوقات بانکی به چند نکته اشاره داشته است. وی با اشاره به معوقات بانکی که در سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ وجود داشت، عنوان کرده که بارها گفتهام مهم این است که معوقات بانکها و بانک مرکزی ادامه پیدا نکند. متاسفانه سرجمع معوقات سالهای گذشته با سال ۱۳۹۴ کم نشده است، البته معوقات دانه درشتها کمتر شده است. برخی بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان معوقهشان بوده و برخی دو هزار میلیارد تومان معوقه داشتند که به مرور کمتر شده است.
اظهارات اژهای، بیانگر عدم کاهش معوقات حدود ۹۵ میلیاردی در سال قبل است. گرچه این موضوع از سویی چندان مطلوب به نظر نمیرسد، ولی همانطور که سخنگوی دستگاه قضا به آن اشاره داشته عدم افزایش معوقات بانکی وجه مثبت این عملکرد است. این در حالی است که با توجه به اینکه بخشی از این بدهی هر ساله تمدید شده و بر اساس نرخهای روز شبکه بانکی به آن سود تعلق میگیرد، میزان معوقات بانکی میتواند هر ساله حتی بدون افزایش بدهکاران رشد داشته باشد.
اما در کنار اعلام کاهش معوقات دانه درشتها، آمار تازهای از رقم بدهی های هنگفت این افراد نیز اعلام شده است. به گونهای که در بین پروندههای بدهکاران اشخاص حقیقی و یا حقوقی وجود دارند که تا بین ۲۰۰۰ تا ۶۰۰۰ هزار میلیارد تومان دارایی بانکها را در اختیار دارند. هر چند که اژه ای گفته میزان این طلبها نیز کاهشی بوده است. این در حالی است که پیش تربانک مرکزی بزرگترین رقم بدهی بانکی را حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان و متعلق به مجموعه ای از شرکت های حقوقی اعلام کرده بود.
با این حال روند کند کاهش معوقات بانکی در حالی پیش می رود که طبق آنچه دولت در برنامه ششم توسعه هدف گذاری کرده باید تا سال ۱۳۹۹ حدود ۵۰ درصد از نسبت این بدهی کاسته شود. به طوری که نسبت مطالبات غیرجاری به کل تسهیلات باید از ۱۲.۱ فعلی به پنج درصد کاهش یابد.
نظر کاربران
اونا مزد زحمتاشونو گرفتن بدهی یعنی چه ' نوش جونشون !!!
وجود پروندههای 2000 تا 6000 میلیارد تومانی برخی بدهکاران بانکی.
چرا اعتراض خودجوش نمیشه معترضین سفارتی
بانک ها 5 میلیون وام زورشون میاد بدن دست جوانان اونم کلی شرط میذارن
خودم چند سال پیش داخل ابادان به رییس بانک یک پژو 206 سال 85به رییس بانک کشاورزی دادن و هر سند ملک روستایی تقریبا 1میلبیارد ریال وام رگغففتن و تقریبا 40میلیارد ریال در سال 85از بانک دریافت کردند این هم رسانه ها برای خودشون همدنبال سرگر می می روند و مطالب می نویستند خودم میخواستم وارد مناقصه بشم هنوز وارد شندم گفتن فلان کس مبلغ 20میلیارد ریال مناقصه را به دفلان شرکت فروخته دیگه میگم دل گره
پاسخ ها
خدایی خودت فهمیدی چی گفتی ؟!؟!؟!؟!؟
شما میدونید چرا معوقات بانکی بازپرداخت نمیشه؟1- گرفتن سودهای 400% از مردم بانکها رو دارای سرمایه غیر قابل شمارشی میکنه و این وسط بخور بخوری پیش میاد2- وام های میلیاردی که اقایون میگیرن 10تا 15% شو به هیئت مدیره ها و اونایی که صاحب امضا هستند رشوه میدن* (یعنی اگه ازش دو روز دیگه شکایت بشه مدرک داره که به رئیسه پول داده و خود بانکها یعنی شیرینی خورا از ترس لو رفتن رغبتی برای پیگیری ندارن3- کشور تایلند که بودایی هستند سود بانکی رو 3% اعلام کردن یعنی بیشتر از اون حرامه 4- ما کشور اسلامی ربا که اسمش عوض شده و میگن کارمزد 400% میگیرن* وحتی ریاضیات رو هم زیر سوال بردن برای یک وام 20 ملیونی 53 ملیون میگیرن این بگفته بانکها 14 % سودشه شما بگید ما چرا در کشوری سرشار از اختلاص زندگی میکنیم؟ همه در روز روشن دروغ میگیم و این عادی شده عادی داداش من عادی