۳۱۶۴۴۵
۱ نظر
۵۰۰۷
۱ نظر
۵۰۰۷
پ

فائزه هاشمی و اقتصاد رانت‌ پرور ایران

«سال‌هاست که کارشناسان و صاحب‌نظران از لزوم و ضرورت مبارزه با فساد در نظام اقتصادی کشور سخن می‌گویند. افشای پرونده‌های فساد مالی در سال‌های اخیر نشان از این مهم دارد که هر سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه، در مسیر مبارزه با فساد صد در صد موفق عمل نکرده‌اند. اینکه مه‌آفرید و زنجانی‌ها، یکی پس از دیگری، از بیماری و ضعف اقتصاد کشور سوءاستفاده می‌کنند، گواه این مدعاست.»

خبرگزاری ایسنا: «سال‌هاست که کارشناسان و صاحب‌نظران از لزوم و ضرورت مبارزه با فساد در نظام اقتصادی کشور سخن می‌گویند. افشای پرونده‌های فساد مالی در سال‌های اخیر نشان از این مهم دارد که هر سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه، در مسیر مبارزه با فساد صد در صد موفق عمل نکرده‌اند. اینکه مه‌آفرید و زنجانی‌ها، یکی پس از دیگری، از بیماری و ضعف اقتصاد کشور سوءاستفاده می‌کنند، گواه این مدعاست.»

روزنامه آرمان در ادامه نوشت: «فائزه هاشمی که روزگاری بر کرسی مجلس تکیه زده بود، امروز وظیفه مجلس می‌داند که با بهره‌گیری از خاصیت تقنینی، گریزگاه‌های مستعد فساد را ببندد. هاشمی که فعالیت‌هایش در مجلس پنجم، حول سه عرصه زنان، سیاست و ورزش متمرکز بود، از راه‌های رسیدن به اقتصاد سالم گفته است.

فائزه هاشمی که ریاست فدراسیون اسلامی زنان را نیز در کارنامه دارد، بعد از تحصیل در مقطع دکتری رشته حقوق بشر در لندن، عزم وطن کرد و تصمیم گرفت مدرک دکتری‌اش را از دانشگاهی که به ابتکار پدرش تاسیس شد، اخذ کند. این استاد دانشگاه آزاد که به ندرت در حوزه اقتصاد اظهارنظر می‌کند، معتقد است یکی از راه‌های رسیدن به اقتصاد سالم، حذف قواعد زائد، پایبندی به قوانین و اجرای آنها، به ویژه توسط مسئولان و لزوم کوچک شدن دولت است. فرزند آیت ا... هاشمی‌رفسنجانی، فساد اقتصادی در ایران را سیستماتیک می‌داند و دلیل رانت‌پروری در اقتصاد کشور را فقدان سیستم اداری مناسب قلمداد می‌کند. هاشمی در این خصوص می‌گوید: «در کشور با تعدد قوانین، تکرر قوانین و وجود یک سری فساد‌های سیستماتیک مواجه هستیم و این مسائل مانع می‌شوند که افراد بتوانند به راحتی کارهای اقتصادی خود را انجام دهند.»

فائزه هاشمی در توضیح این موضوع می‌گوید: «یکی از مهم‌ترین نیاز‌های اقتصاد سالم، اجرای قانون است. حتی اگر قانون بدی وجود داشته باشد، همه و به ویژه مسئولان باید قانون را رعایت کنند؛ چرا که اجرای قوانین توسط مسئولان مهم‌تر از اجرای قانون توسط مردم است.»

هاشمی که یکی دیگر از ضعف‌های نظام اداری کشور را وجود «موازی‌کاری» می‌داند، می‌افزاید: «اگر واقعا قرار است اقتصاد رونق گیرد، مسیر خوبی را طی کند، مردم را سرگردان نکند و روند فرسایشی برای مردم نداشته باشد، طبیعتا قوانین و موازی‌کاری‌ها باید کم شود و مراحل اخذ مجوز‌ها کاهش پیدا کند.»

او نیز همچون بسیاری دیگر از کارشناسان، کوچک شدن دولت را یکی از راهکار‌های پیش رو برای نظارت بیشتر دولت می‌داند. هاشمی می‌افزاید: «چنین اقداماتی باعث می‌شود دولت کوچک شود. در صورتی که دولت کوچک باشد، نظارت‌ها قوی شوند، کارها به بخش خصوصی سپرده شود و قوانین زائد نیز حذف شوند، می‌توانیم به اقتصاد سالم برسیم.»

این نماینده مجلس پنجم با اشاره به این که از سال‌ها پیش قوانین تازه تصویب شده اما قوانین سابق نیز همچنان باقی ماندند، گفت: «در حوزه قوانین باید روند منطقی ایجاد شود.»

فائزه هاشمی از نمایندگان منتخب مردم در مجلس دهم خواست برای رفع این موانع اقداماتی جدی را در دستور کار قرار دهند. فائزه هاشمی گفت: «امیدوارم مجلس بتواند این کار را انجام دهد و قوانین دست و پا گیر را حذف و مردم را راحت کند؛ چرا که قوانین دست و پا گیر، گاهی اوقات فساد‌آور هم می‌شود.»
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    افرین به این زن فرزند دلاور مرد دولت سازندگی مبرا از همه فسادها و ........؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج