۳۱۵۰۱۱
۵۰۱۰
۵۰۱۰
پ

ماجرای اپل، شارپ و AMOLED

شایعه شده که شرکت فاکسکان که شریک بزرگ تجاری اپل است، قصد خرید شرکت شارپ را دارد. از سوی دیگر خبردار شده‌ایم که شرکت شارپ که در تولید صفحات نمایش تخصص دارد می‌خواهد چند خط تولید نمایشگرهای AMOLED راه بیندازد.

مجله دیجی کالا - محمد زرین صدف: شایعه شده که شرکت فاکسکان که شریک بزرگ تجاری اپل است، قصد خرید شرکت شارپ را دارد. از سوی دیگر خبردار شده‌ایم که شرکت شارپ که در تولید صفحات نمایش تخصص دارد می‌خواهد چند خط تولید نمایشگرهای AMOLED راه بیندازد. این دو گزاره، ما را به یک فرضیه‌ رهنمون می‌کند: شارپ برای اپل نمایشگر AMOLED خواهد ساخت. اما بیایید دقیق‌تر به این موضوع نگاه کنیم.

‌‌‌‌ماجرای اپل، شارپ و AMOLED؛ آیا اپل قید LCD را می‌زند؟

هفته‌ی پیش خبرهایی منتشر شد مبنی بر این‌که شرکت «فاکسکان» (Foxconn) می‌خواهد شرکت ژاپنی شارپ را تصاحب کند. حالا ظاهرا این دو شرکت روی قیمت ۳٫۵ میلیارد دلار به توافق رسیده‌اند. از شارپ هم خبر رسیده که این شرکت در حال راه‌اندازی سه خط تولید جدید است.

ماجرای اپل، شارپ و AMOLED؛ آیا اپل قید LCD را می‌زند؟

گویا این خطوط به‌طور انحصاری برای تولید پنل‌های AMOLED‌ مخصوص تلفن‌های هوشمند طراحی شده‌اند. سایت DigiTimes گزارش داده که این خطوط، ظرفیت تولید ۹٫۸۵ میلیون پنل ۵٬۵ اینچی AMOLED در ماه را دارند. از سوی دیگر، در ماه‌های اخیر شایعات زیادی در رابطه با تصمیم اپل به استفاده از نمایشگرهای AMOLED شنیده بودیم. با توجه به خبرهای مختلفی که منتشر شده، احتمال عملی شدن این تصمیم خیلی زیاد است.

طی چند سال اخیر، نمایشگرهای «امولد» (AMOLED) تکامل پیدا کرده‌اند. نمایشگرهای امولد از لایه‌ای متشکل از پلیمرهای ارگانیک بهره می‌برند که در اثر دریافت جریان الکتریکی، روشن می‌شوند. این ساختار ساده، نمایشگرهای امولد را از نور پس‌زمینه (backlight) بی‌نیاز می‌کند؛ از همین رو، نمایشگرهای AMOLED در مقایسه با نمایشگرهای LCD باریک‌تر هستند. نمایشگرهای AMOLED در مقایسه با نمایشگرهای LCD، کنتراست رنگ بیشتری دارند و رنگ‌ مشکی واقعی‌تری تولید می‌کنند. البته نقدی جدی هم به این نمایشگرها وارد است: گاهی تصاویر مشاهده‌شده در صفحه نمایش AMOLED اغراق‌شده و غیرطبیعی به‌نظر می‌رسند. نکته‌ی مهم دیگر این است که قیمت تمام‌شده‌ی نمایشگرهای AMOLED از LCD کمتر است.

ماجرای اپل، شارپ و AMOLED؛ آیا اپل قید LCD را می‌زند؟

موسسه‌ی تحقیقاتی IHS می‌گوید که هزینه‌ی تولید نمایشگرهای AMOLED و LCD در سه‌ماهه‌ی اول سال ۲۰۱۶، به ترتیب ۱۴٫۳ دلار و ۱۴٫۶ دلار بود. در این بررسی، نمایشگرهای Full HD و ۵٫۵ اینچی به عنوان معیار در نظر گرفته شد. به زبان ساده، در حال حاضر تولید صفحه ‌نمایش AMOLED از تولید صفحه‌نمایش‌ LCD برای گوشی‌های هوشمند ارزان‌تر تمام می‌شود. ازاین‌رو پیش‌بینی می‌شود که در ماه‌های آینده شرکت‌های بیشتری به سراغ نمایشگرهای AMOLED بروند.

به‌طور معمول سامسونگ از خانواده‌ی AMOLED و اپل از خانواده‌ی LCD استفاده می‌کند. اپل واچ (Apple Watch) تنها دستگاه اپل است که در آن از نمایشگر AMOLED استفاده شده. اما بر اساس جدیدترین خبرها، این احتمال وجود دارد که اپل از سال ۲۰۱۷ یا ۲۰۱۸، قید LCD را زده و در گوشی‌هایش هم از تکنولوژی AMOLED استفاده کند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج